IVF 2022/2023

• Fotoalbum (123)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
820
23.10.22 19:07
@Smoothinka píše:
@Bella277 děkuji. Pokud na kontrole v lednu bude vše v pořádku, tak snad IVF v únoru.. tentokrát chceme nechat embryjka geneticky vyšetřit, tak to bude běh na dlouhou trať.
Já vím, hodně mi pomohly různé diskuze a zjištění, že se to stává, jen se o tom nemluví, ale psychicky mě to semlelo- 1. pozitivní test v životě a dopadlo to takto.. proto jsem hned šla do KET pro svoji duhovou holčičku 🌈 ❤️ druhé IVF chceme takto brzy, protože mě tlačí věk, může se pokazit spousta věcí a pokud by se nepovedlo příští rok, tak bychom už asi nezkouseli

Fakt mě to strašně mrzí, že to takhle dopadlo.
Také jsem přemýšlela o genetice, ale prý kolikrát ty emrya vyhodnotí jako geneticky špatné a pak jich kolikrát ani moc nezbývá, přitom prý vůbec nemusí být špatné.
No nerozumím moc tomu.
Fakt těžko říct, jak ta genetika funguje.
Neboj se, určitě se brzy dočkáte a bude to dobrý.
Hlavně nesmíme přestat věřit 🙏.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
23.10.22 19:13
@sarkahuncarova píše:
@Bella277 tak to taky nechápu proč vás nenechali jít do iui když stejně tak dlouho čekáte :roll: my jsme se třeba domluvili a Dr po telefonu na tu konzultaci a ona už mi hned dala na schvalování ty papíry aby jsem to stihla co nejrychleji…asi je to na přístupu každého caru no :nevim: jinak jsem teď koukala na ceník co mi poslali z gennetu a KET (transver zamrazenych vajíček) stojí 10500 :) to chápu že tě to štve a dochází ti síly…to čekání je někdy opravdu nekonečný :roll:

Taky tomu vážně nerozumím proč to všechno takhle nechávají a nemůžou to rychleji popohnat.
Mají tolik pacientek, že si myslím, že v tom už ani nemůžou mít přehled.
Teď už s tím nic neudělám.
Musíme to všechno holky vydržet ✊️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
23.10.22 19:20

Holky snažíte se všechny o první dítko nebo už máte a první šlo bez pomoci doktorů?

@iris.Zemlickova Mě je 27 ale vzhledem k tomu zdravotnímu stavu za posledních 15let mám někdy pocit že už ve 20ti bylo pozdě. Vždycky jsem si přála být mladá máma a v těchto letech mít už dvě děti… No budu ráda když se do 30ti dočkám alespoň prvního dítka, snad tedy.
Kam chodíš do Sanusu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
23.10.22 19:25

@sarkahuncarova to snad ne 8o :( Jak ti je? To mě tedy mrzí že ti do toho skočila nemoc. Říkala jsem si že nám budeš dávat vědět jak vše chodí a probíhá.
Snad se z toho dostaneš co nejdřív a třeba to ještě klapne nakonec :kytka:
Bylo by naprd čekat až na leden :? Už takhle se to všechno hrozně vleče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
23.10.22 19:47

Holky myslíte si že tohle mohl být začínající pozitivní test? Je to tři měsíce zpátky, co jsem se cítila fakt zvláštně (byl to zrovna cyklus bez IUI, takže to být ovitrelle nemohl) no tak jsem si někdy v 10dpo udělala test a nejdřív jen duch, za dva dny najednou toto, že už to šlo vidět celkem dobře ale pořád to nebyla žádná výrazná čárka, no ale nakonec to nesílilo pořád stejný každý den až to zesláblo zase na ducha a nakonec úplný bílo.
Napadlo mě jestli třeba nešlo o biochemko. Nikdy v životě jsem na testu totiž neměla ani ducha. Což by mě dost ale překvapilo, když dr říkal že folikul nemám a kor ještě když by to bylo přirozeně. :think: No prostě záhada :D Asi vadný testy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
23.10.22 19:50

@Kristeena0 jestli to můžu komentovat, tak myslím že to je celkem pěkný dušík, takže to biochemko je celkem pravděpodobné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
23.10.22 20:15

@AnneMarie2 určitě :kytka: na druhou stranu si říkám že by si dr. folikulu nevšiml.?…ale je fakt že už se párkrát stalo že folikul nikde a najednou za tři dny už byl ikdyž až kolem 22dc třeba… Tak mohl být zase třeba až později. No kdo ví. U mě by i to biochemko bylo pozitivní, alespoň bych věděla že nějaká šance je. :? Ale to už se na 100% taky nedozvím. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
23.10.22 20:26

@iris.Zemlickova ja píchala Gonal, pak jsem přidala Orgalutran (to mi jako malá jehla nepřišlo) a pak Ovitrelle. Ježíš, no to neee, od chlapa mi to přišlo ještě horší- musela jsem sama :mrgreen:
Vidíš, já si jen při OPU lehla a pak už nic nevím :lol: nevim ani, že mě pak probírali na sále, pamatuji si až pokoj :mrgreen:
Chápu :( vytoužené těhotenství a ono MT :,(
No, nám právě v Gennetu doporučili při dalším IVF genetiku a hrozně se divili, že mi ji v Iscare neudělali. Jenže můj doktor říkal, že když je to první IVF a nevíme jak budu reagovat, jak se budou vyvíjet embrya, že je to zbytečné. Je pravda že já nad tím stále váhám :nevim: Ale i můj obvodni gyndr se přiklání ke genetice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
23.10.22 20:28

@Kristeena0 jestli máš dlouhé cykly, doktor ti 14. den řekne že tam nic není a ovuluješ až později, tak to možné je. Já nevím proč jsou pořád fixovaní na 14. den ovulace a cyklus 28. dní… :zed: já teď bojovala s termínem kontroly před začátkem stimulace… Mám cykly krátké, obě fáze, ovulaci kolem 10. dne a když mi sestra hodila termín na 24. den cyklu, tak jsem se hádala že to vůbec nemusím do ms stihnout a byly to celkem nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
23.10.22 20:47

@Bella277 to je jediné, proč já s tou genetikou nejsem vnitřně smirena. Protože odebrali 12 oocytů, v nich bylo 10 zralých vajíček, která se všechna podařilo oplodnit. Do 3.dne zbylo 8 embryí, ale k transferu a zamrazeni jen 2. A ještě kdyby šly na genetiku 8o
My se právě dočkali a miminko, o které jsme přišli nám za sebe poslalo právě naší duhovou princeznu 🌈 :srdce: ale museli jsme si to naše společné žití vybojovat a to zase hovoří ve prospěch té genetiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
23.10.22 21:00

@AnneMarie2 jj máš pravdu že jsou na to fixovaní, já mu musím vždycky připomenout že mívám folikul dýl. No teď jsem byla na posledním utz 17dc a říkal že opět nic… Tak jsem to dál neřešila, do 4týho iui se mi už stejně moc nechtělo. Už mi ten půlrok přišel dlouhej když třikrát „žádný“ folikul a třikrát iui bez úspěchu. Snažím se věřit že by s ivf mohla být větší šance na úspěch.
Ale zase když se zpětně zamyslím tak mi MS nepřišla jen jednou sama od sebe a šla jsem na vyvolávačku po měsíci zpoždění, tudíž by se dalo říct že jsem třeba ani tolik anovuláků neměla a jen byl folikul mnohem dýl a dr. to vždycky zazdil brzy. Protože jinak vždycky maximálně o týden později došla.

Tyjo to máš tedy taky druhý extrém, takto brzy. Teprve se na ivf chystáš nebo už máš za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
23.10.22 21:09

@Kristeena0 obávám se že to je častý nešvar že ženy s dlouhými cykly dostanou nálepku „anovulační“ a přitom to tak vůbec nemusí být. Slyšela jsem o ženě která přirozeně otěhotněla v cyklu kdy měla ovulaci 56. den - to je teda vůbec extrém extrémů, ale i takové ženy jsou.
Začala jsem 3. IVF cyklus v pátek, čtvrtek nebo pátek mám první ultrazvuk. My IUI přeskočili, měla jsem rok UZ kontrolované ovulace s časovaným stykem, bez úspěchu a nepřišlo nám že inseminace by dramaticky zvýšila šanci na úspěch.
Jestli to máš takhle tak je asi lepší zkusit stimulaci než se trápit tím jestli vidí, nevidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
23.10.22 21:11

Jinak holky, někdo se tu ptal na ty injekce večer- mě doktor řekl, že se to má píchat plus mínus ve stejný čas, aby nedocházelo k poklesu hormonů a předposlední večer před OPU (cca 36 hodin) se píchá Ovitrelle na dozrani folikulu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
24.10.22 05:19

Ahoj,
Neměl by někdo zájem o injekce? Měli jsme jít na ivf, koupila jsem si injekce a pak jsem zjistila, ze jsem těhotná ☺️️ Tak ať mi doma neleží a využiji se? ☺️️☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4345
24.10.22 08:03

@Bella277 díky za vložení informací, co si připlatit :mrgreen:
taky teda nevím, proč si nemohla vyplnit ty dva měsíce tím IUI :nevim: my to takhle měli, v září a říjnu jsme ještě podstoupili IUI, aby nám to rychleji uteklo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.