Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@iris.Zemlickova je to na prd no
doktorka mi to zakrikla…říkala že kdybych onemocněla tak mám volat…no a je to tady
no ono asi hlavně půjde o to kdy ta ms přijde…zítra jsem 28 DC takže kdyby přišla na čas tak to podle mě odloží protože mám ještě horečku a ATB ještě nestihnou ani zabrat
kdyby přišla později a už jsem byla ok a jen dobírala ATB tak by to podle mě vadit nemuselo
no uvidím kdy má dorazí a pak zavolám a zeptam se
taky jsem právě googlila ale většinu co jsem našla tak už buď stimulovaly a nebo stihly dobrat ATB před začátkem
no uvidím jak to nakonec dopadne ![]()
@sarkahuncarova to snad neee! Tak tam v pondeli zavolej a zeptej se. Taky doufam, ze to nebude vadit a do odberu vajicek uz budes zdrava jako rybicka ![]()
@sarkahuncarova Tak teď jediné doufát, že ta horečka a ATB ti ms oddali aspon o týden. At se stihneš zalecit a můžeš začít se stimulací. Kdyz se ma něco po…tak se to na 100% stane
Chjo.Dej pak vědět.
@Linusren píše:
@Bella277 ahojja a Sarka chodime do Gennetu, ale v Liberci
to uz mas take za chvili teda.. ja jsem objednana na 15.11 na konzultaci a tam probereme co a jak, ja z vas asi budu posledni, ktera to bude podstupovat ☺️️
Ahojky
,
my jsme teď 11.10. byli na konzultaci k IVF, po roce a půl se nám pořád nedařilo a ani IUI nepomohlo.
Každopádně jsem myslela, že to půjde jako po drátkách protože jsem měla zrovna před menstruací a myslela jsem si, že mě vyšetří a začneme za pár dní až dorazí MS se stimulací.
Doktor mě vyvedl z omylu, prý nejdřív musí IVF schválit pojišťovna, takže čekáme do listopadu. Čím víc se to blíží, tím mám větší strach ze všeho.
Tak si všechny budeme držet palce ✊️.
Jinak holky, vložím vám tu sem, co jsem dostala v Gennetu, můžete si to pročíst a popřípadě se rozhodnou, co si ještě dál chcete připlatit.
@Bella277 Ahojky vítej. Ja teprve čekám na schválení.2 tydny čekání budou pomalu za mnou tak snad příští týden už přijde na car papír. Zkusim zavolat na pojišťovnu jestli se už něco delo.Ms má přijít 3.11.Takze s odberem krve a čekání na výsledek by bylo asi pozde na stimulaci. Takze já asi začnu až v prosinci což mě děsí protože nevim jak mají v caru DV, přes svátky… Uvidím… Strach a nejistota je naš velký strašák vitej do klubu ![]()
Ahoj holky, omlouvám se že vám vpadávám do skupinky, zaujal mě Gennet Liberec kde teď začínám 3. IVF, na Prahu 1 jezdím na imunologii. Taky jsem první IVF odkládala kvůli nemoci… Řekli mi že jim to na stimulaci nevadí, musím být zdravá na OPU kvůli anestezii, ale neměla jsem z toho dobrý pocit, chtěla jsem aby výsledek nebyl ovlivněný nemocí, však kolikrát do té stimulace člověk půjde, takže jsem radši odložila. Ale rozhodnutí nechali víceméně na mně.
@iris.Zemlickova píše:
@Bella277 Ahojky vítej. Ja teprve čekám na schválení.2 tydny čekání budou pomalu za mnou tak snad příští týden už přijde na car papír. Zkusim zavolat na pojišťovnu jestli se už něco delo.Ms má přijít 3.11.Takze s odberem krve a čekání na výsledek by bylo asi pozde na stimulaci. Takze já asi začnu až v prosinci což mě děsí protože nevim jak mají v caru DV, přes svátky… Uvidím… Strach a nejistota je naš velký strašák vitej do klubu
Ahojky
, děkuji za přivítání 😊.
Tak to jsme s tou čekačkou na schválení úplně stejně.
Ty budeš volat na pojišťovnu, jo?
Mně doktor nic neřekl, že bych měla zjišťovat.
Nebo myslíš, že je nějaká možnost, že to nemusí schválit?
To snad ne 🙄 🤷♀️.
Jako ono, ikdyž uhradí tu základní částku, tak když jsem počítala, co ještě dál budeme platit z vlastní kapsy, tak se pohybuješ kolem 30.tis to je taky celkem pálka.
Taky by mě zajímalo, když se nepovede první pokus a máš zamražené embrya, kolik se platí pak dál, nevíš?
No možná, kdyby si to už měla schválené a vyšetření by šlo rychle, tak by si to mohla stihnout, to vše záleží asi jaký budou mít přístup v CARU.
Jako byla jsem taky celkem už na všechno naštvaná, všechno se strašně táhne.
Bude mi 35 a před půl rokem na HP mi zjistili nižší AMH hormon, chtěli jsme to ještě zkusit přirozeně a nic, tak jsem šla v červenci na IUI a taky se nezadařilo.
Nechala jsem to být do konce srpna kvůli dovolené a tak.
V září volám doktorovi, zda by bylo možné mi ještě udělat HP jestli AMH hormon rapidně neklesá a můžeme ještě třeba zkusit IUI, nechtěla jsem na IVF.
Doktor mi říkal, že to nemá cenu, že už nemám v žádném případě čekat a jít na IVF.
Sestra mi domluvila konzultaci až za další měsíc a teď po konzultaci zase další cyklus v háji díky schválení pojišťovně, takže jsem vůbec nepochopila proč jsme ty dva měsíce nemohli využít aspoň na IUI.
Už mám někdy pocit, že mi dochází na všechno síly, fakt.
Drž se,,,musíme věřit, že to všechno dobře dopadne 🙏 🍀 ✊️.
@Bella277
Ahoj holky, držím palce všem a plné nervy. Já jsem ve čtvrtek 20.10 byla na prvním transferu v gennetu (Praha).
Na zdravotní pojišťovnu volat nemusis, vše vykomunikuje gennet, ty se pak na další schůzce dozvíš, ze to schválili. Nerikali, ze by byl nějaký problém se schvalováním, tak tím bych se vůbec netrapila.
Když se nepovede první pokus, tak rozmrazeni a transfer stojí dalších 10,5 tis ![]()
Určitě být tebou když mas ještě čas před stimulaci tam zavolej a řekni, ze chcete zkusit ještě před ivf inseminaci.
@Bella277 Vse už napsala @pajab92 nemusíš to jen já z vlastní iniciativy chci zkusit volat na pojišťovnu jestli už proběhlo schváleni. Abych nevolal do car x krát jako pako.Oni asi sami od sebe mi nezavolaji, že už schválení tam mají. Kdyzi řekne pojišťovna. ze ještě ne tak do car volat druhý den nemusím. Jo mě řekl Dr po zjištění nízkého AMH (0,26) a vysokému Fsh (18),ze není na co čekat dáme 3 IUI a pak hned IVF. Jenze já nemám jeden vejcovod díky MT odebrán 01/2021 od té doby nechytám ani biochemka. Nikdy nic. Takze jsme v caru od letošního dubna a čekalo se dle utz na ovu z druhé strany. Bohuzel 3 cykly za sebou na straně bez vejcovodu. Takze jsem se ani na IUI nedostala a rovnou IVF. A jak říkáš cekaniiii pořád na něco je nekonečné
A pálky to jsou ne, že ne.Ja teda mám Sanus prý jeden z nejlevnějších caru, kvůli dojezdu.No nejlevnější ono jak co, koukám třeba v Gennetu kultivace 3500 u nás 5500…Já bych se do 30.mohla vejít
Ahoj holky
s dovolením se k vám přidám nasát trochu té atmosféry
v lednu by mě měla čekat kontrola u mého gyndr a když bude vše v pořádku, budeme žádat na pojišťovně o schválení a jedemeeee
1.IVF jsem absolvovala loni v červnu (zadaril se hned ET, ale v 9.tt ZT.. a loni v říjnu KET 🌈
), tohle bude náš 2.IVF cyklus. Všem nám moc držím palce a neskutečně se těším ![]()
@Smoothinka Vítej,my ostatní do toho jdeme po 1. A čekáme od toho zázraky tak doufáme, že nás to nesemele psychicky. Stacili ty neúspěchy před tím.
@pajab92 píše:
@Bella277
Ahoj holky, držím palce všem a plné nervy. Já jsem ve čtvrtek 20.10 byla na prvním transferu v gennetu (Praha).Na zdravotní pojišťovnu volat nemusis, vše vykomunikuje gennet, ty se pak na další schůzce dozvíš, ze to schválili. Nerikali, ze by byl nějaký problém se schvalováním, tak tím bych se vůbec netrapila.
Když se nepovede první pokus, tak rozmrazeni a transfer stojí dalších 10,5 tis
Určitě být tebou když mas ještě čas před stimulaci tam zavolej a řekni, ze chcete zkusit ještě před ivf inseminaci.
Ahojky 🙋🏼♀️,
tak to teď spíš budeme držet palce my, když ty už to máš za sebou, ušla si kus cesty ✊️👏. Jak se cítíš a proběhlo vše v pořádku?
Moc díky za info s pojišťovnou, tak já asi zatím počkám, co se bude dít toho 7.11.
Jinak na inseminaci už nepůjdu, doktor říkal, že uz ne, tak to možná bude mít nějaký důvod 🤷♀️.
@iris.Zemlickova píše:
@Bella277 Vse už napsala @pajab92 nemusíš to jen já z vlastní iniciativy chci zkusit volat na pojišťovnu jestli už proběhlo schváleni. Abych nevolal do car x krát jako pako.Oni asi sami od sebe mi nezavolaji, že už schválení tam mají. Kdyzi řekne pojišťovna. ze ještě ne tak do car volat druhý den nemusím. Jo mě řekl Dr po zjištění nízkého AMH (0,26) a vysokému Fsh (18),ze není na co čekat dáme 3 IUI a pak hned IVF. Jenze já nemám jeden vejcovod díky MT odebrán 01/2021 od té doby nechytám ani biochemka. Nikdy nic. Takze jsme v caru od letošního dubna a čekalo se dle utz na ovu z druhé strany. Bohuzel 3 cykly za sebou na straně bez vejcovodu. Takze jsem se ani na IUI nedostala a rovnou IVF. A jak říkáš cekaniiii pořád na něco je nekonečnéA pálky to jsou ne, že ne.Ja teda mám Sanus prý jeden z nejlevnějších caru, kvůli dojezdu.No nejlevnější ono jak co, koukám třeba v Gennetu kultivace 3500 u nás 5500…Já bych se do 30.mohla vejít
Jo, tak u tebe asi bude lepší vše pojišťovat dřív, když to máš takhle časově na prd. MS se blíží, tak by chtělo to všechno urychlit.
To máš dost nízký AMH hormon, to je opravdu potřeba jít na IVF a už nečekat, vzhledem k tomu, že díky tomu vejcovodu nemohlo být ani IUI.
My jsme měli mít taky 3× IUI a bylo jen jednou.
Ten čas, tak rychle utíká, že jsme to prostě kolikrát nestihli.
Pak když to chceš řešit, tak to zase bojkotu CAR.
Snad už nebudeme dlouho čekat a vše se bude rychle řešit.
Popravdě si někdy připadám v caru, že jsme tam všichni jako na běžícím pásu.
Další, další, další ![]()
Peníze to jsou šílený no, ale co můžeme dělat? Nic.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.