Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Rhian nedařilo se přirozeně. Zkoušeli jsme to téměř 3 roky, léčila jsem se u svého dr., brala jsem clostylbegyt. Průchodnost byla tehdy OK, tak jsme tomu pomohli tak. Spermie 38% tehdy. IUI a IFI nic a IVF na poprvé.
Teď je to jasné, nemám ani jeden vejcovod, 2× mimoděložní a 1× samovolný v mezičase. Hodně mě to srazilo k zemi. Připadala jsem si strašně dlouho na nic, taková neúplná
a nechtěla jsem o ničem ani slyšet, to první mimoděložní byla operace za 5 minut 12, což mohlo mít fatální následky. U druhého jsem šla na zákrok s respirátorem a s covidem (anesteziolog trval ať mám respirátor i přes dýchací přístroj
)
Tak teď na prahu 40tky zkusíme štěstí naposledy. Syn
mi roste před očima a za chvíli uteče
@laurine Tak to máš teda docela náročný životní příběh! A teď na respirátor přes dýchací přístroj teda zírám, to si nějak ani neumím představit…
Kvalita vajíček i spermií se dá podle mě - navzdory tomu, co tvrdí někteří lékaři - hodně ovlivnit stravou, psychikou, čínskými bylinkami a zmiňovanou akupunturou, a je ti 39, takže možnosti máš, hlavně co nejvíc klidu a věř, že brzy pořídíte synkovi sourozence ![]()
@Rhian jj ten respirator byl mazec. Člověk je hotový psychicky že se to pos… a ještě to chování. Asi jsem si vybrala mít covid.
Bylinky nakoupím, nějakou kyselinu citronovou a akupunkturu ověřím co tady kolem máme.
@laurine ahoj, no nám to poprvé taky trvalo určitě víc jak půl roku než se provedlo 1. IvF. Nejdýl se čekalo na tu genetiku a ja pak šla ještě na hysteroskopii pro polyp, který tam nakonec nebyl 🙏 🙈. Ale zákrok stejně udělali, když už jsem byla uspana.. doteď to nechápu 🤕.. ale čert to vem.
Poprvé jsem byla v Brně v Unice, ale pak jsme šli za dr. Machačem do Olomouce (Ivf clinic).
No uvidíme, dnes jdu na konzultaci a vstupní vyšetření (krev, ultrazvuk). A uvidíme co řekne.
Holky prosím, můžete mi vysvětlit doplatky na léky. Asi sem to blbě pochopila. Myslela jsem, že do určitého počtu to hradí pojištovna a pokud bych potřebovala víc, tak pak doplacim. Ale teď si o tom čtu a pojištovna hradí „příspěvek“ do 2250 jednotek. TZN. když mám ted dve pera gonalu 900 jednotek tak budu platit kolem 5 tis? A pokud bych přesáhla tech 2250 jednotek, tak pak už to platím celé ze svého. Takže plnou částku toho gonalu nějakých 7 tis?
@Lotyyy nevím, jak to přesně je. Ale také jsem dostala 2 pera Gonalu. Platila jsem za ně 4.982 Kč. Ve středu jsem dostala 3 pero (poloviční) a tam jsem platila 1.485 Kč.
Nevím, jestli ti to aspoň trošku pomohlo.
@Mall126 jojo, pomohlo. Děkuji… a kdy jsi za ně platila? Až na konci procesu IVF? Já když sem si pro to šla, tak mi dali pouze papír na pokladnu na 146,– pak mi vydali léky 2 x gonal, 1× ganirelix… tak mi to přijde nějaký divný, kdy to teda jako budu platit ![]()
@Lotyyy my platili vše až na konci😁
Jen teda injekci na spuštění ovulky jsem si kupovala sama v lékárně a doplatek jen nějakých 80 korun
@Lotyyy já to platila hned při vyzvednutí. V pátek ty první dvě, ve středu to třetí. U nás se léky platí hned, jak ti je dají ![]()
@S2319 čím jsi stimulovala a jaké jsi měla doplatky? a Kam chodíš?
@Mall126 kam docházíš? Jestli to nahodou neni Carem ![]()
@Lotyyy stimulovala jsem Rekovellem (2 pera jsem měla, jedno 72 mcg a druhé 12 mcg)
Potom jsme měla Orgalutran. Celkem jsem doplácela za léky 3 742 korun. Jsme v Reprofitu
Holky tak dnes odběr krve, ultrazvuk prý dobře, jen vaječníky si hráli na schovku a že jsou jakési mensi
,tak snad to bude dobré. Brali krev i na anti-mullerian test, v jaké kondici jsou vaječníky prý, nikdy jsem to neslysela. o genetice nic neříkal, jen testy krve.
S manzelem máme přijít 6.11., budou brát krev jemu a spermiogram. A říkal když bude všechno v pohodě jako ta krev, tak na konci listopadu když dostanu menzes tak můžeme začít stimulaci
Ahoj holky, tak já dneska byla na OPU a vše proběhlo na pohodu
odebrali mi 20 oocytů, z toho 2 hned vyřadili, jedno možná dozraje a 17 je jich v pořádku. Tak jsem zvědavá kolik se jich podaří oplodnit ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.