Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky co vše jste měli v rámci IVF za metody a kolik jste platili celkové za IVF. Jestli se můžu zeptat.
Nabízí tam jakési různé metody na výběr spermií pochopitelně za příplatek a taky embryoglue ( to v roce 2012 nebylo). Tak co smysl má a co ne.
@laurine já měla pouze ICSI, nic víc. Cele IVF nás vyšlo na cca 17 tis. V mrazáku mame 6 ks.
@Lotyyy takže žádné metody na výběr dobrých spermií? Spermiogram jste měli dobrý?
@laurine Platila jsem ICSI, Microfluidic Sperm Sorting. EmbryoGlue jsem nakonec nechtěla, asistovaný hatching jsme nakonec nepotřebovali. Platili jsme kolem 20 tisíc. Zatím to vypadá, že první pokus úspěšný, jsem teď 10+5.
Holky ahojte, sos..muzu si vzit panadol, kdyz mi byl vcera pichnut ovitrelle? Predesly prispevek mi tu zapadl. Moc diky!
@9Paja3 tak to je fajn.
Ten sorting - to bylo Mikrofluidni čip pro selekci spermií Zymot ISCI (fertile).? Tohle je ve Zlíně. Buď verze ISCI nebo MULTI. A prodlouženou kultivaci jsi měla?
@Lotyyy u mě je taky že nemám vejcovod ani jeden. Ale i spermiogram není úplně značka ideál. Doktor říkal že vybrat se z toho bude dat, ale ten sorting spermií bude asi vhodný.
Už mi brali krev a čekám na výsledky a v 9 k Dr.
@laurine Netuším, jak se to přesně jmenuje
Prostě to kydnou na nějakou destičku a ty nejlepší projdou filtrem. U nás teda v tomhle problém nebyl, ale chtěla jsem, ať vyberou ty nejlepší.
Byla jsem v pronatalu v Budějovicích. Jo prodlouženou kultivaci jsem vlastně taky měla. Na tu jsem úplně zapomněla.
@laurine hned po transferu jsem nasedla do auta a seděla v něm 8hod na cestě do Itálie, kde jsme dali prodlouženej víkend. Kdesi jsem četla, že vajicko se uhnizdi, když se cítíš milovaná:) Což neodpovídá ani být v práci ani sedět doma a uklizet:). Kámoška predemnou to taky tak udělala. Ta teda sedla na letadlo a taky ji to vyšlo:)
Jinak my měli jen ICSI, protože u spermií bylo riziko, že tím sítem neprojde žádná spermie, tak je vybírali „rucne-okem“. A meli jsme teda prodlouženou inkubaci, ale to tam berou spíš jako standart. Třídenní tam skoro nedavaji. Ani nevím, že bych za to něco priplacela.
Tak doktor tam viděl 10 folikulu. Další kontrola v pátek a odběr vajíček úterý až středa příští týden. Jeden vaječník si hrál trochu na schovku, takže tam byly vidět jenom tři foliky a a v druhém sedm. Tak uvidíme doufám že tam budou dobré vajíčka.
Jsem nervózní jak ďas.
@Lotyyy diky moc, jsem se bala, ze by mohl panadol ty ucinky ovitrelle nejak potlačit… ale bolela me hlava silene, tak uz se to nedalo
@laurine to je krasny počet, možná se jeste nějaké objeví. Držím palce ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.