IVF a endometrióza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.11.21 22:04

@Niky0403 tak snad ti to taky vyjde 😊 mě ji odsavali u odebírání vajíček 🙂 ale nakonec sem stejně na tu laparo šla.. Ty hormony na podporu těhotnění bohužel hrozně tu endometriozu podporují.. Takže pak záleží… Buď vše klapne s mimčem, nebo kámoška Endy bude dělat neplechu.. Trošičku mě doktoři vyděsili stomii, tak jsem prvně jen tu myšlenku musela přijmout, že se to může stát a pak jsem teprve byla připravena na těhotnění 🙂Tak uvidíme🙂 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
16.11.21 22:41

Ahoj. Já měla podezření na endometriozu kvůli bolestem, doporučení lékařů bylo otěhotnět. Pořád ale nic, nakonec jsem po všech různých vyšetřeních stejně musela na laparoskopii, kde zjistili těžkou endometriozu, srůsty, neprůchozí 1 vejcovod. Něco odstranili, ty srůsty už ani nešlo. Pár měsíců po laparo jsme šli na ivf, měla jsem 6 vajíček, 3 se přirozeně oplodnila, všechny 3 se krásně vyvíjely. Zadařilo se na 1.pokus, hned při prvním ET, máme zdravou holčičku nyní 16 měsíců. Plus v záloze 2 mrazáčky na sourozence :D. V Tvém věku bych asi zkusila ještě jít jednou na laparo, pokusit se přirozeně a pokud by se nezadařilo cca do léta, zkusila bych jít do caru. Já už jsem zas tak moc čekat nemohla kvůli věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
17.11.21 06:49

@VílaDuhovka mě přijde, že na to, že každá studie uvádí, že to má každá 1 žena z 10, tak že to máme spíš každá druhá 8o ono asi nic jiného než věřit nám nezbývá 🙂 Už bych to chtěla mít vše za sebou, ale to určitě každá 🙂
@Enitka ahoj, to je krásný, že se Vám podařilo na poprvé :palec: Moje doktorka v car určitě nesouhlasí z další laparo, jelikož už jsem podstoupila dvě, říká, že takhle by mi z pravého vaječníku už nezbylo nic a to nechce, protože i když je operovaný, tak produkuje víc než levý, a věří v to, že právě kvůli věku by to mohlo vyjít hned to IVF, ale uvidíme 🙂 Každopádně asi co lékař to názor :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.21 07:29

@Niky0403 To ano, je nás hrozně moc 😲 Já myslela, že jsem na vše sama, ale když sem se o endometriozu začala víc zajímat a zjistila kolik žen má stejný problém a hlavně kolik se jich z toho vyléčilo a mají i mimča ať přirozeně nebo IVF tak mi to hrozně moc pomohlo.. Přestala jsem být jak černá kronika a začala něco dělat s tím, že to prostě dopadne přesně jak má :wink: 24 je super reprodukční věk, určitě se ani nenadejes a už budeš doma chovat miminko 😊 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
17.11.21 09:19

@VílaDuhovka já tady přečetla diskuzy, která měla 305 stran, a byla přesně o endošce a IVF, krásný i smutný příběhy, ale holky při sobě krásně stály :palec: Strašně bych si přála, aby každá nás se toho uzlíčku dočkala :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
17.11.21 17:27

Ahoj Holky, je tu některá která měla problém s vejcovody a třeba ji je i vzali? A těhotná pouze mohla být skrz ivf. Ne zjistili špatný vejcovody měla jsem velký zanet a byli plne vody tak mi doporučuji pouze ivf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
17.11.21 17:42

Ahoj, mě je chtěli brát, říkali, že mi v nich něco hnisá..ale poradila, jsem se ještě s jedním doktorem a ten řekl, že to brát nebude..ale každopádně já mám ještě endometriozu, takže v prosinci IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
17.11.21 19:00

@Niky0403 mě je vzali měla jsem to rozjetý už hodně a asi sem ráda než aby se to rozjelo i jinam. No já právě taky už dítě jen prez ivf. Tak to po novém roce zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
17.11.21 19:14

@Katulina77 já mám známou a tý kvůli opakujícími mimoděložnímu těhotenství je vzali taky..dneska má dvojčátka kluky hned na první pokus IVF. Takže ještě do žádného car nechodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
17.11.21 19:54

@Niky0403 byla jsem neúspěšně nepřišli na to, že mám ty vejcovody špatný takže tím to asi nejspíš nevyšlo… Tak sem po půl roce šla na laparoskopii na jinou kliniku díky bohu, že na to přišli a vzali je Teda už když to bylo tak zlé. Nakonec půjdu na ivf tam ale můžu až po 2 menstruaci po zákroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
17.11.21 20:18

@Katulina77 takže teď čekáš..my už do caru dochazime cca 9 měsíců :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
18.11.21 07:35

@Niky0403 no my skoro už 2 roky docházíme akorát teď sem car změnila…Ano čekám ještě jdu na gynekologii na vyndani stehů a jdu pak na vyšetření tak se zeptám kdy vidí nejlepší čas jít na ivf a podle nich půjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
18.11.21 09:05

@Katulina77 budu ti držet palce, aby to co nejdřív vyšlo 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
18.11.21 09:59

@Niky0403 děkuji já taky :srdce: