Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Colmean Ahoj. My byli na krvi, genetika, různé testy na pohlavně přenosné choroby, odevdáváte moč na testy na mykoplasmata atd., ty půjdeš na ultrazvuk, vyšetření štítné žlázy, imunologie, manžel/partner na urologii a začnete se stimulací (injekce, prášky atd.), počítej s tím, že v období stimulace tam budeš tak dvakrát až třikrát do týdne, pak odběr vajíček a oplodnění dle zvolené metody…
@Colmean Ahoj, oni tě určí podle krve jestli krátký, nebo dlouhý protokol a teď už by to mělo být rychlé. Při dlouhém protokolu si začneš píchat injekce cca 23 den od poslední MS a při krátkém myslím 2 den MS
@Colmean Nam akorat delali krev, manzelovi 2× spermiogram a nez se rozhodlo, ze jdeme na ivf, tak mi doktorka kazdy mesic sledovala ovulaci, abycjom zjistili, ze ji fakt nemam. Osobne jsem jeste musela zhubnout proto se to o 3 mesice vsechno oddalilo. Ale pak od druheho dne ms injekce, co druhy den ultrazvuk aby upravili davku leku a den a pul pred odberem posledni injekce. Vajicka oplodnili zvolenou metodou a po prodlouzene kultivaci provedli transfer. Ja treba od odberu uz zustala doma na nemocensky, ale nekdo chodi i dal do prace
Ted akorat cekam na krev, na kterou mam jit v pondeli tedy 14 den po ET.
Holky nevite jak dlouho se v tele drzi Ovitrell? Nemate nekdo zkusenost? ![]()
@Colmean Měla by ti ještě stanovit hormonální profil, to je základ, někde dělají ještě imunologii… Ale jsou tady minimálně dvě holky, co chodí do Artu, tak ty budou asi vědět víc.
@Téééééra Jj, jde to, mám trochu nafouklé břicho a takové divné nálady
ale pořád chodím normálně do práce
v sobotu jdeme zase na ultrazvuk a ve čtvrtek by měl být konečně odběr ![]()
Holky, zkoušela jste už nektera po transferu delat test? Jak jste dopadly?
@ZuziH85 ja jsem delala 8den a nic a 10,11,12 den a uz tam byl duch, dneska uz trochu silnější dušík. Kolikátý si den?
Já jsem dnes 7 den a zatím jsem nedělala. Chci skusit v nedeli, 10 den ![]()
@Moniseeek Jezelia EllEff Já jsem dnes 7 den, testovat mám za týden. Ale cítím se nějak netehotne
@ZuziH85 ja jsem se tak cítila taky celou dobu. Mela jsem strašné bolesti pak zase nic a furt tak dokola no a divej jsem 12.den a mam duchy. Záleží jestli jsou praví a nebo falešní.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.