Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Maty35 np tak to je jasny..to se vlastně nedá ani považovat že celkově nepovedené viď když jste nemohli vložit. ted zo určitě vyjde
jojo my jdeme teď do prvního…
@amelie36 právě taky hodně uvažujeme co si připlatit určitě počítám s prodlouženou kultivaci a icsi.. A zvazuju embryoglue a mfss…kvuli morfologii
@Anonymní píše:
To nebude pokus v háji. To bude ušetřený čas za vkládání špatných embryii a případné zamlkle těhotenství nebo potrat z důvodu genetických vad.
Jednou se to zdrave najde
Přesně taky jsme si to říkali, že by jinak bylo 5 pokusu co by nikam nevedli a jen by jsme byli zklamaný a vyhodili by jsme peníze za 4 kety…
Budu moc drzet palce!
My nevime, kde je problem, takze ani nejde odhadnout, jaka je pravdepodobnost, ze to vyjde.. Jsem strasne nervozni.. 😓
@Maty35 nebylo by vhodnejsi pouzit jinou metodu oplodneni, pokud je spatny spermiogram? ![]()
Manzel ma spatny spemiogram a vzdy jsme davali alespon PICSI
. Kazdopadne jsme na nem i zapracovali co se tyce vytaminu a po lecbe atb se mu dost zlepsil.
Drzim pesti vsem, nas bude cekat prvni pokus v nativnim cyklu. Mame za sebou 3 neuspesne IVF s nejvyssimi davkami a k nicemu. Takze jdeme zkusit druhou cestu. AMH mam nizke. Verim, ze to bude spravne rozhodnuti.
![]()
@Mik.Martina píše:
@Maty35 nebylo by vhodnejsi pouzit jinou metodu oplodneni, pokud je spatny spermiogram?![]()
Manzel ma spatny spemiogram a vzdy jsme davali alespon PICSI
Drzim pesti vsem, nas bude cekat prvni pokus v nativnim cyklu. Mame za sebou 3 neuspesne IVF s nejvyssimi davkami a k nicemu. Takze jdeme zkusit druhou cestu. AMH mam nizke. Verim, ze to bude spravne rozhodnuti.. Kazdopadne jsme na nem i zapracovali co se tyce vytaminu a po lecbe atb se mu dost zlepsil.
![]()
Já mám taky nízké a taky do mě budou rvát spousty hormonů. Kolik jsi měla vajíček?
@Anonymní píše:
Já mám taky nízké a taky do mě budou rvát spousty hormonů. Kolik jsi měla vajíček?
1IVF 275 gonal - 3 vajicka, jedno top kvality transferovano
2IVF 300j Pergoveris - 6 vajicek, jedno top kvality transferovano
3IVF 300j pergoveris + decapeptyl - 0 vajicek, 4 prazdne folikuly.
@Mik.Martina
Ahoj vitamíny zobe už od loňského léta, ale v našem případě to šanci na zlepšení moc nemá. Přítel má delece chromozomu y, což je genetická porucha, proto ta neplodnost. Tam šance na zlepšení nejsou, spíš se to věkem ještě zhoršuje. Má v ejakulátu jen ojediněle živé spermie, nepohyblivé a nulové morfologie. Takže my více méně všechny živý spermie co se najdou použijeme na pokus. Není moc z čeho vybírat ![]()
Tak to věřím, že to bude teď u tebe úspěšnější. Ženský si tady hodně ten nativní cyklus chválý, když mají nižší AMH ![]()
@Maty35 Ikdyz je problem, vzdy je lepsi zisk skrz metodu odberu. Hodne jsem cetla i o TESE a MESE. ![]()
Drzim pesti ![]()
Ahojky, ráda vidím aktuální téma, tak se taky pripojim
ve stredu bych si mela jet pro injekce a zacatkem brezna zacit s 1. stimulaci..
u nas se moc nevi proc to nejde, snazime se pres 4 roky, na clostik jsem mela reakci, ted mi rekli ze mam trochu zvyseny AMH, tak se akorat trochu bojim ohss..
moc vam drzim palecky ![]()
Chtela bych se zeptat z jakeho odberu vam stanovuji ty injekce? (Myslim kolikaty DC napr.)
@Mik.Martina píše:
1IVF 275 gonal - 3 vajicka, jedno top kvality transferovano
2IVF 300j Pergoveris - 6 vajicek, jedno top kvality transferovano
3IVF 300j pergoveris + decapeptyl - 0 vajicek, 4 prazdne folikuly.
Já na tom budu ještě „lépe“-200 Gonal+150 Pergoveris. A že dopadnu na nulu je moje noční můra.
Já moc nechápu tu politiku vyčerpaného pokusu, když ani nedojde k zavedení, copak je to nějaký pokus?
@Anonymní píše:
Já na tom budu ještě „lépe“-200 Gonal+150 Pergoveris. A že dopadnu na nulu je moje noční můra.
Já moc nechápu tu politiku vyčerpaného pokusu, když ani nedojde k zavedení, copak je to nějaký pokus?
Musis verit, ze se s tim telo popere a dopadne to dobre ![]()
Noo to je dost na prd..
Ale co se da delat. Zkusime nativ, pripadne pak dele minimalku a uvidime
Posledni pokus na pojistovnu nechavam pro DV. ![]()
Zdravím,
Me ceka 3 ivf…v lete mam 39,tak je to poslední pokus…z prvního nebylo žádné kloudne embryo, na druhý pokus jsme zaplatili za lepší leky a meli 6 embryi,5× KET a nic…tak ted doufám zase v těch 6 kousku a to už sakra musi vyjit
vsem drzim pesti a diky za založení tématu, je fajn mít někoho, kdo vás pochopí, protože prožívá to samé…
@Anonymní píše:
Zdravím,
Me ceka 3 ivf…
Tak to drzim palecky o to vic! Prvni pokus beru spis jako experiment, podle ktereho se budou resit dalsi vysetreni, leky…
Ale kvuli fobii z nemocnicniho prostredi bych byla rada, kdybych to nemusela podstupovat znovu..
@amelie36 píše:
Tak to drzim palecky o to vic! Prvni pokus beru spis jako experiment, podle ktereho se budou resit dalsi vysetreni, leky…
Ale kvuli fobii z nemocnicniho prostredi bych byla rada, kdybych to nemusela podstupovat znovu..
Ano, to jsem taky slyšela, že první pokus je opravdu pokus…u nas to tak bylo, nereagovala jsem na leky vubec jak se očekávalo…
Ale drzim pesti, at to u vas vyjde na poprve!!!
Ahoj spolubojovnice,
v březnu také začínám stimulaci k IVF. Snažíme se 3,5 roku, máme za sebou 1 těhotenství s potratem v 6.měsíci, a pak 4 neúspěšné IUI a 1 IVF. Doufám, že toto IVF už vyjde. Příští týden jdu pro léky a kolem 10. začneme.. Tím, že už vím do čeho jdu, tak je to pro mě takové jednodušší.
Držím všem pěsti
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.