Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Oblu
Ahoj a prosim te co mas za hodnoty AMH, FSH a LH? To je docela velky rozdil v nazoru…
AMH 1,15; TSH 2,3; LH 4,8. Papirove asi jeste docela dobre, ovulaci mam pravidelnou. „Jen“ malo reaguju na stimulaci a mam nizsi sliznici.
@Oblu
Nejsem teda odborník, ale hodnoty máš pěkný i ovariální zásoba tam ještě je dobrá. Já teda za sebe bych svoje vajíčka nezatracovala a zkusila jen jinou stimulaci. A jak ti dopadlo poslední IVF, embrýjka si nějaký měla?
@Maty35 píše:
@Oblu
Nejsem teda odborník, ale hodnoty máš pěkný i ovariální zásoba tam ještě je dobrá. Já teda za sebe bych svoje vajíčka nezatracovala a zkusila jen jinou stimulaci. A jak ti dopadlo poslední IVF, embrýjka si nějaký měla?
Mela.. 11 folikulu, 7 vajicek, 6 oplodneno, ale jen 1 dozilo paty dne kultivace.
@Oblu
Jestli se můžu zeptat, vy váte jaký problém? 7 vajíček zase není málo, aby tě hned tlačili do darovaných. Stačí jen jedno spravný a dobrá spermie… By mě zajímalo kde ti to řekli.
U nás díky genetickýmu problému jen pár živých spermií, neaktivních, špatná morfologie… A ani tak to nevzdáváme. Po dvouch cyklech jen jedno vhodný embryo ze šesti. A v Caru nám dárce nabídli jen jako jednodušší variantu, ne jako jedinou možnost…
Třeba by pomohla na kvalitu vajíček dlouhá stimulace.
@Maty35
Problém je, že nám žádný problém nezjistili. Jen mám nižší sliznici, kolem 7mm, toť vše. Až při IVF zjistili menší reakci na hormony, kvalitu vajíček nevím.
Vlastně vůbec nevím, na základě čeho to ta doktorka takhle vidí. Ale pořádně mě to rozhodilo. Darovaná vajíčka nechceme, to raději zkusíme cestu adopce.
@Oblu
si myslím jestli jen nehoněj peníze… za darovaný mají víc. Bohužel je to byznys ![]()
Tak kvalitu vajíček zjistit nelze, ale jde odvodit právě z hormonálního profilu a AMH. A to bych se u tebe nebála, není to tak špatný ![]()
Vidíš, co člověk to názor, my jsme s přítelem rozhodnutý, že kdyby to nešlo z vlastníma tak do darovaných jdeme, jak spermie tak vajíčka. Protože budeme u zrodu děcka od začátku, ne jako u adopce ![]()
@Oblu taky bych to na darovaná vajíčka zatím neviděla ![]()
Bereš inositol? Podporuje kvalitu vajíček…dlouhý protokol by taky mohl pomoci ![]()
@Maty35 Jj, tohle ma kazdy jinak. Chapu tve duvody, treba bych nazor zmenila, jakmile bych byla tehotna. Ale ted se bojim, ze bych toho litovala.
@Maky1234 Neberu nic, ale mrknu na to. Jsem zoufala, ze kazdy CAR rika neco uplne jineho. Chteli jsme do PFC kvuli skvele laborce, ale zatim z nich mame hodne rozpacite dojmy. Nic nedodrzi, vsechno musime urgovat, i kdyz tam maji vsechno napsane, musime je opravovat, ze to je jinak. 🤷♀️ A vyrukuji s darovanymi vajicky a prvni CAR nechape, proc.
@Oblu no, připadá mi, že peníze tady asi budou hrát velkou roli…
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky, nase breznove IVF bylo nespesne. V puvodnim CARu chteji jen zvysit davny hormonu a pridat LH. Zkusili jsme konzultaci v jinem CARu a vydesili me, ze bych mela jit radeji hned do darovanych vajicek, at neplytvam pokusy. Jo, a pry nemam byt ve stresu, pokud budu ve stresu, IVF se nepovede. 😂 Paradni rada.
Tak premyslim, jestli ma dalsi tyrani se IVF smysl, nebo jestli mame rovnou zacit resit adopci. (Darovana vajicka nechci).