Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den
Můžu se vás zeptat zda vám doktor mezi ivf dělal minimálku? Mě doktor řekl že musíme mezi ivf udělat 3 měsíce pauzu, ale u minimálky se stimuluje tabletkama pokud se nepletu, tak mě napadlo jestli se ta pauza vztahuje i na minimální stimulaci? Děkuji za odpoved
Myslím si že kdyby jsi podstoupila jen minimálku, tak by další šla po jednom cyklu. Po IVF by další cyklus i kdyby to byla minimálka nebyla velká aktivita vaječníků, po IVF jsou vaječníky dost oteklé a je pauza potřeba. Po minimálce nejsou vaječníky tak oteklé a pauza se také jeden cyklus doporučuje. Nabírají také v cyklu kdy je pauza krev na prolaktin a hormonální profil, tedy alespoň u nás v CAR. Jinak u nás v CAR je minimálka ne s tabletama, ale s infekcemi… ![]()
@Innaaemma píše:
Myslím si že kdyby jsi podstoupila jen minimálku, tak by další šla po jednom cyklu. Po IVF by další cyklus i kdyby to byla minimálka nebyla velká aktivita vaječníků, po IVF jsou vaječníky dost oteklé a je pauza potřeba. Po minimálce nejsou vaječníky tak oteklé a pauza se také jeden cyklus doporučuje. Nabírají také v cyklu kdy je pauza krev na prolaktin a hormonální profil, tedy alespoň u nás v CAR. Jinak u nás v CAR je minimálka ne s tabletama, ale s infekcemi…
Děkuji za odpověď, mám hrozně nízké amh takže moc vajíček jsem neměla, při et mi doktor řekl že mám jeden vaječníky ještě trošku zvětšený… Doporučil mi iui, ale dnes je to 16 dní a test snehobily, tak jsem myslela že třeba ta minimálka… Krev mi Teda zatím nebrali, jen po transferu…
@Innaaemma @Maky1234 holky jste zlaticka
je mi lip.. pritel me drzi nebyt neho, tak se asi zblaznim.. jinak stale cekam az se to rozjede, ale zatim to nevypada, ze by melo. Ve stredu mam jit k dr tak doufam, ze se to uz rozjede a bude po vsem a budeme moct jit do ketu
@Domca1111 mě taky vždycky držel přítel nad vodou. Oni jsou silnější než my, my máme hormonální výkyvy a snášíme vše hůře. Posílám mnoho sil ať vše zvládneš, vím jak je to těžký a jsem s tebou.
![]()
@Domca1111 píše:
@Innaaemma dekuji za podporu![]()
Kdyby jsi potřebovala, klidně písni do SZ, ráda ti pomůžu na nohy vstát a budu při tobě na cestě v dalším pokusu ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď, mám hrozně nízké amh takže moc vajíček jsem neměla, při et mi doktor řekl že mám jeden vaječníky ještě trošku zvětšený… Doporučil mi iui, ale dnes je to 16 dní a test snehobily, tak jsem myslela že třeba ta minimálka… Krev mi Teda zatím nebrali, jen po transferu…
Mam po 3 nevydarenych IVF a diky nizkemu AMH mi byla doporucena uz pouze minimalka a nebo nativ. Mela jsem jeden cyklus na odpocinek a druhy jsme zkusili minimalku s clostikem a menopurem. Troufam si rict, ze pokud by se nenasadil menopur tak mam vyssi zisk vajicek nez pri plnem IVF
![]()
@Mik.Martina píše:
Mam po 3 nevydarenych IVF a diky nizkemu AMH mi byla doporucena uz pouze minimalka a nebo nativ. Mela jsem jeden cyklus na odpocinek a druhy jsme zkusili minimalku s clostikem a menopurem. Troufam si rict, ze pokud by se nenasadil menopur tak mam vyssi zisk vajicek nez pri plnem IVF![]()
A můžu se zeptat kolik si měla při ivf vajíček? Já mám amh 0.4 a měla jsem 13 folikulu z toho 8 zralich vajíček, je mi 28 let… Zkusim to Teda doktorovi navrhnout, děkuji za odpověď
@Mik.Martina píše:
Mam po 3 nevydarenych IVF a diky nizkemu AMH mi byla doporucena uz pouze minimalka a nebo nativ. Mela jsem jeden cyklus na odpocinek a druhy jsme zkusili minimalku s clostikem a menopurem. Troufam si rict, ze pokud by se nenasadil menopur tak mam vyssi zisk vajicek nez pri plnem IVF![]()
A vyšla vám ta minimalka?
@Anonymní píše:
A vyšla vám ta minimalka?
Ted cekam na vysledek
Jinak pri IVF jsem mela v rozmezi 3-4 vajicek a pouze jedno zustalo vzdy do 5 dne. AMH mam 0,6 a jen jeden vaječník, ktery bohuzel taky uz moc nepracuje jelikoz je prorostly cystou skrz endometriozu. Drzim pesti
![]()
@Mik.Martina píše:
Ted cekam na vysledekJinak pri IVF jsem mela v rozmezi 3-4 vajicek a pouze jedno zustalo vzdy do 5 dne. AMH mam 0,6 a jen jeden vaječník, ktery bohuzel taky uz moc nepracuje jelikoz je prorostly cystou skrz endometriozu. Drzim pesti
![]()
Nam zbylo do 5 dne taky jen jedno, kvůli špatnému spermiu, na tom je zapracovali takže by jsme tu minimalku mohli zkusit
moc vam držím pěsti ať vám to dobře dopadne ![]()
@Innaaemma a proč si nenecháš transferovat tři denní embryo. Vždy mu bude lépe tam kde má být normálně. Já má první díte 3denni..protože mi odpadávaly, bc kvalitu.
@verronik píše:
@Innaaemma a proč si nenecháš transferovat tři denní embryo. Vždy mu bude lépe tam kde má být normálně. Já má první díte 3denni..protože mi odpadávaly, bc kvalitu.
Tak když mám na začátku cca 7-9embryi tak je lepší nechat prodlouženou kultivaci, vždy expandovaná blastocysta AA kvality, IVF předtím to vyšlo, jen z toho bylo mimoděložní… ![]()
@Anonymní píše:
Nam zbylo do 5 dne taky jen jedno, kvůli špatnému spermiu, na tom je zapracovali takže by jsme tu minimalku mohli zkusitmoc vam držím pěsti ať vám to dobře dopadne
Dekujeme Vam take
Jinak my meli katastroficky spg a pak jsme si vydupali imuno a jeste nejaky urologicky vysetreni a oba dva jsme byli pozitivni na ureoplasmu. Dostali jsme atb a ted ma partner vynikajici spg. Samozrejme bere uz dlouhou dobu vitaminy, ale verim ze ty atb to hodne vyresili. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den
Můžu se vás zeptat zda vám doktor mezi ivf dělal minimálku? Mě doktor řekl že musíme mezi ivf udělat 3 měsíce pauzu, ale u minimálky se stimuluje tabletkama pokud se nepletu, tak mě napadlo jestli se ta pauza vztahuje i na minimální stimulaci? Děkuji za odpoved