IVF březen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.2.21 21:58

My jsme si připlatili za lepší leky a dopadlo to lepe než s temi co hradí pojistovna…takže teď mám rekovelle.

Za první den cyklu se opravdu považuje až úplně krvaceni a to od dopoledních hodin, špinění ne, řešila jsem to se setrou v car, protože jsem si nebyla jista.

• Citovat
  • Upravit
27.2.21 23:04

"Kolik stojí IVF?"

Ahoj holky, chtěla bych moc poprosit, jestli byste mi jako „zkušené“ nezkontrolovaly výklad připravovaného článku „kolik stojí IVF“ (na co přispívá a nepřispívá pojišťovna). Předpřipravila jsem to na základě informací od konkrétních maminek, které už si cestou úspěšně prošly. Sama takovou zkušenost (naštěstí) ale nemám, takže jsem čerpala z dostupných ceníků a informací na stránkách CAR.

Na blogu se věnuji hodně finančním tématům a „tohle“ mi tam chybělo a sama ho považuju za dost důležité, kor když se týká min 20% párů.

Předem moc děkuji za čas. Kdyby prosba vadila, smažu to samozřejmě. Díky!

edit adminem - umazán odkaz (upřesněno v sz, pisatelku můžete kontaktovat skrz sz)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
28.2.21 08:40

@MazanaMatka Ahojky, ja bohužel nedokážu přispět :( zatím jsme nic neplatili a momentálně nam to při teratozoospermii spojene s endometriozou porad jenom naskakuje :poblion: předpokládám, že za měsíc bych ti byla k ničemu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amelie36
28.2.21 09:08

@MazanaMatka Ahoj, jsem teprve na zacatku, ale uz ted vidim, jak je to individualni. Hodne se lisi centrum od centra, ale nejpodstatnejsi je, co mas za „problem.“ Nam nezjistili zadny. Zatim nas to stalo hromadu benzinu a 4.900 za prvni davku leku. Ale zacne to naskakovat (dalsi leky, ISCI, prodlouzena kultivace a mrazeni). Mimochodem to mrazeni embryi na blogu nemas zminene a (kdyz je co mrazit) muze to byt docela vyrazna castka. Taky zalezi, co ti centrum doporuci. U nas se ke spouste metod stavi tak, ze jsou zbytecne, a nesnazi se nas vyzdimat do posledni koruny. Taky jsme se vyhnuli vysetreni pruchodnosti vejcovodu (2.500 Kc). Oproti Tvemu blogu nam delali veskere krevni rozbory zadarmo (resp. hradila je pojistovna), a to vcetne pohlavne prenosnych nemoci, AMH a podobne..
Jestli chces reakce rychleji. Zkus spis starsi skupiny - IVF leden, unor.

Btw blog jsem prolitla zatim hodne zbezne, ale libi se mi.. Ale se zactu vic.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7539
28.2.21 09:23

@MazanaMatka ahoj.taky teprve žácinam, takže zkouším na tvůj článek koukat rak, jestli by mi před těmi 3 týdny co jsem si začala shánět info pomohl a přiznám se že moc ne. nemyslim to zle, jen uvedu proč. Zmiňujes co platí pojišťovna, to je super. potom zmiňujes vyberb zaklasnich nadstandardních metod(Tak ti chybí za mě ještě picsi a mfss, které jsou taky všude nabizene).i těchhle metod by už možná bylo fajn z různých ceníků caru poskládat finanční rozmezí jak se pohybují. ja bych třeba určitě co už nám načteno zmínila, že dnešní do e už čáry téměř standardně počítají se základem priplatek za léky, icsi, prodloužena kultivace.uz zo ke teda tak 15 až 20 tis. No a jak píšou holky výše, spíš se přiklánějí k mrazením vizrifikaci což u nás stojí 2 embrya 8000 a pak každá dalsi"zkumavka"2000.talze zdůraznění že podle počtu mrazení se taky může někdo vyšplhat o dobrých třeba 15 tis výše… jinak teda jsem četla i holky co zaplatili jen léky anestezii a prodlouženou kultivaci, neměli co k mrazení a vešly se třeba do 13 až 15 tis… je to strašně individuální. jde jak o přístup mudr, jestli je to spíš typ vše si připlatit nebo naopak meni nic k ničemu a pak o to jaký máte problém…a pak je tady možnost nativu, kterou nezmiňujes :mrgreen: no klobouk dolů že ses do toho pustila. tohle sesumarizovat není legrace..ale ty orientační ceny procedur by mohly být zajímavé. drzum pesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.21 10:22

@baru-ska Děkuju moc, i za tento pohled jsem ráda. Rozmezí cen chci určitě ještě doplnit.

A mražení doplním - budu si volat ještě s jednou maminkou, co měli minimálně 4 pokusy, tak se jí na to ještě detailně doptám, jak to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.21 10:22

Kdyby někdo hledal heslo k článku, který teď dávám dohromady - není veřejný, tak je: „prosimokontrolu“.
Odkaz mi bohužel admin smazali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
28.2.21 10:32

@MazanaMatka na instagramu je ivf_cestazasnem, tam to manželé podstupují už po deváté. Ti by ti mohli poskytnout hodne informaci a zkušenosti pojišťovna x samoplatce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.21 10:59

@leylen Děkuji za tip, zkusím se na ně taky podívat. Psala jsem si zatím jen s ivf mama from prague, kterou jsem z Instagramu znala už dřív. S tou si budu na toto téma ještě volat, protože taky celkem dost připláceli. Měli myslím na 4. pokus, pak potrat a pak konečně holčičku (teď jsou jí dva roky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.21 11:05

@amelie36 Děkuji. Rozbory si přehodím do kategorie „může hradit pojišťovna“. A ostatní ještě určitě doplním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.21 20:34

Prvni injekce za mnou.. Neboli to, ale je to hnusny.. Mozna jsem si to vsugerovala, kazdopadne zvracim (a to jeste zdaleka nejsem tehotna)..

• Citovat
  • Upravit
1165
1.3.21 08:50
@Anonymní píše:
Prvni injekce za mnou.. Neboli to, ale je to hnusny.. Mozna jsem si to vsugerovala, kazdopadne zvracim (a to jeste zdaleka nejsem tehotna)..

To si radsi zavolej do centra. Je mozny, ze to mas v hlave, ale taky bys mohla mit reakci na neco v ty injekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.21 08:13

Nas vysel jeden pokus na cca 46 000,byl na pojišťovnu. Chodime v Praze do Gynemu. Lepsi leky asi 15tisic, laboratorní metody pro 12 embryi + zamrazeni 6 ks na 31 000kc… to nepočítám všechny možné alternativní metody a doplňky stravy…
Tady to bude podobne…stejne leky, laboratorní metody budeme tak potrebovat, pochybuji, ze se manželovi zázrakem zlepšili spermie…ale už to určitě vyjde!!!

• Citovat
  • Upravit
amelie36
2.3.21 11:40

Holky, je tu jeste nektera, ktera uz stimuluje? Mam za sebou 2 injekce a pred sebou v patek kontrolu.. Utika to pomalu..

• Citovat
  • Upravit
1165
2.3.21 12:06

@amelie36
Ahoj jsme na tom stejně :-) Dneska ráno píchnutá druhá injekce a v pátek první kontrola. Čím stimuluješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.