Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Eishka no další věc že větší pravděpodobnost úspěchu máš při et s jedním a pak ket s jedním než když ti při et vloží 2 a pak už nic nemáš.. uvidíš co ti řeknou, ale spíš počítej s jedním i kvůli tý pojišťovne
@baru-ska A to je co ET? Na to jsem narazila hned několikrát.. Vím jen, co je KET..
@Eishka ET je vložení embrya (nezmraženého) v tom cyklu co se stimuluješ na IVF a proběhne OPU. KET je potom v cyklu se zmraženým embrye bud v přirozeném nebo podpořeném hormony.
Tak dneska kontrola 10dc, mam asi 20 folikulu, ale pry jsou jeste maly.. na opu jdu tedy v utery
tak snad budou dostatecne zraly.. ![]()
ale vyfasovala jsem dalsi leky a krome jineho i Clexane, coz jsem zjistila ze je na redeni krve.. nedostala jsem k tomu zadne info, protoze to pry budu pichat az po opu.. tak se chci zeptat zda ma nekdo zkusenosti s timto v dobe po opu ![]()
@Nikola_mull píše:
Tak dneska kontrola 10dc, mam asi 20 folikulu, ale pry jsou jeste maly.. na opu jdu tedy v uterytak snad budou dostatecne zraly..
ale vyfasovala jsem dalsi leky a krome jineho i Clexane, coz jsem zjistila ze je na redeni krve.. nedostala jsem k tomu zadne info, protoze to pry budu pichat az po opu.. tak se chci zeptat zda ma nekdo zkusenosti s timto v dobe po opu
Já jsem si clexane píchala (místo fraxiparinu, který měl výpadek), protože jsem po plicní emboli a neměla bych vůbec hormony. Takže jsem si píchala hormony stimulační a zároveň jsem ředila krev, abych nebyla v riziku. Aplikace je jednoduchá, jen to trochu štípalo po vpichu, aspoň mě.
Nicméně jsem slyšela, že některé ženy si to v těhotenství musí píchat i tak (u mě to bylo dáno tou embolkou)
Ale moje info ti asi nepomůže, ale tak aspoň něco ![]()
@123_nik aha, jasny no, urcite diky za prispevek..
ja prave nikdy nic s krvi nemela a nikdo mi ani nerekl jestli treba neco zjistili
tak me zajima jestli se to treba dava jen preventivne, treba kvuli riziku ohss..
jinak jsem cetla v jine diskuzi (u tehulek) ze to pry vic boli, stipe nebo se i delaj modriny ![]()
@Nikola_mull Jestli treba neco nevycetli z toho milionu odberu, ktere delaji… ![]()
@Nikola_mull
Nemyslím si, že je to kvůli ohss, nicméně v těhotenství je obecně větší riziko trombozy. Ale zeptala bych se, proč ti to napsali, ať máš klid s víš ![]()
No, oproti fraxiku mě to bolelo víc. A oproti např. gonalu taky. Ono ke totiž problém, že to musíš dopíchnout až do konce, a ona ti sama zaskočí jehla dovnitř (jestli chápeš, neumím popisovat
). Tím pádem nemáš pod kontrolou to vytahování jehly ven a to podle mě dělá ty modřiny. Je fakt že modřin jsem měla dost, ale pak jsem se to jakž takž naučila píchat… a jelikož já si dle hematologa budu muset píchat celé těhotenství, doufám, že se v píchání stanu profíkem
![]()
@amelie36 píše:
Jak vysokou jste meli ten 6/7 den sliznici?
6DC byla 7mm
Ahoj holky, jdu si pro radu. Jsem 9 dní po transferu první ivf. Začala jsem spinit trochu. V caru říkali, že můžu. Ale stejně se bojím. Spinila jste nějaká? MS mám mít za 5 dní
Ahojky holky, díky za toto téma. Jsem ráda že v tom nejsme samy a můžeme se navzájem podpořit a předat si své zkušenosti a pocity. Máme naplánovaný krátký protokol, s tím, že až začne MS, tak si mám přijet na kontrolu a zároveň si vyzvednu léky. ale co mi neustále vrtá hlavou, je to vaginální vyšetření v 1-2 dnu menstruace. Vždy jsem byla na kontrole mezi cykly, tak mám z toho teď takové zmatené pocity.
@Anonymní píše: … co mi neustále vrtá hlavou, je to vaginální vyšetření v 1-2 dnu menstruace. Vždy jsem byla na kontrole mezi cykly, tak mám z toho teď takové zmatené pocity.
Asi to ma kazde centrum jinak. Me chteli videt kratce pred MS a, jak jsem pochopila, tak jen z toho duvodu, jestli neni na vajecniku cysta.
@Anonymní píše:
Ahojky holky, díky za toto téma. Jsem ráda že v tom nejsme samy a můžeme se navzájem podpořit a předat si své zkušenosti a pocity. Máme naplánovaný krátký protokol, s tím, že až začne MS, tak si mám přijet na kontrolu a zároveň si vyzvednu léky. ale co mi neustále vrtá hlavou, je to vaginální vyšetření v 1-2 dnu menstruace. Vždy jsem byla na kontrole mezi cykly, tak mám z toho teď takové zmatené pocity.
Neboj, jsou zvyklí, musi se podívat zda není cysta. Dají ti papír na otření.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.