Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@baru-ska
Já jdu na OPU až zítra ráno. Ale u nás je to jasný. Kvůli špatnýmu spermiogramu ICSI, a kvůli genetice prodlouženou kultivaci, asistovaný hatching, mražení. A pro náš dobrý pocit si dáme Geri inkubátor, měli jsme ho i při prvním pokusu.
@leylen píše:
@baru-ska Dobrý dotazme by zajímalo, kolik si mam zítra s sebou vzít do kapsy
Jdeš teprve pro léky? Poprvé jsem platila skoro 5.000, podruhé skoro 6.000… další várka léků mě čeká a pak terpve budou příplatky za ISCI a PK
teda pokud bude co oplodňovat a kultivovat, v mražení už ani nedoufám ![]()
Ja prave zvazuju icsi, prodlouženou kult, embryoglue a ten microfluodni sperm cip ![]()
@amelie36 Jojo, doma nám to psal růčo na ceník, ale co já vím, kolik to za ně bude aktuálně
I když to byla spíš recnicka otázka, všude to stojí jinak, na kartě jsem připravena na cokoliv
snad to konečně klapne, jsem nervózní ze bych po stropě lozila
@baru-ska me myslim kolem 2500, ale to jsem ještě byla zdrava a plodna ![]()
@amelie36 píše:
Jdeš teprve pro léky? Poprvé jsem platila skoro 5.000, podruhé skoro 6.000… další várka léků mě čeká a pak terpve budou příplatky za ISCI a PKteda pokud bude co oplodňovat a kultivovat, v mražení už ani nedoufám
To je darda za ty léky…
Ty to nemáš na pojišťovnu?
@baru-ska píše:
Ja prave zvazuju icsi, prodlouženou kult, embryoglue a ten microfluodni sperm cip
Tak jestli máte dost spermií, tak bych nějakou tu selekci, vytřídění určitě dala ať se šance zvýší.
My bohužel nic takovýho nemůžeme, my počítáme spermie na kusy a u toho nic nejde.
@Maty35 léky co vím nejsou na pojišťovnu vůbec…mne říkali že na pojišťovnu je konzultace, utz, opu a et…jinak léky nadstavby a zmrazení jsou placený mimo…?
@Maty35 píše:
To je darda za ty léky…Ty to nemáš na pojišťovnu?
Pojišťovna na léky přispívá, a to fakt hodně..
Hradí z velké části Gonal a Cetrotide.
Gonal (900 jednotek) stojí jedno pero od 7.500 do 9.500 Kč, ale jen 2.220 Kč (plus minus) doplácíš ty, zbytek hradí pojišťovna. Bohužel pojišťovna hradí jen 900+900+450 jednotek. Když ho potřebuješ víc, tak cokoli, co je nad tehle součet, plně hradíš sama.
A pak mi dali ještě jeden lék, který musím hradit sama celý.
Za chvíli mi budou volat z banky, že mám nezvykle vysoké výdaje.. ![]()
Příspěvek upraven 08.03.21 v 15:51
Jj přesně tak, pojišťovna hradí celkem 2250 jednotek. Co je víc, hradí pacient. Já jsem si u posledního cyklu píchala 300 jednotek (musím mít vysoké dávky, jinak nereaguju) a doplácela jsem skoro 9 tisíc. Teď nás čeká dlouhý protokol s ještě zvětšenou dávkou, a to mem doktorka upozornovala, ať počítám s doplatkem cca 12 tisíc. Je to i hodně o tom, jak veliké dávky potřebuješ a taky jaké léky máš (jsou dražší a levnější jako u všeho)
@Domca1111 viz výše… Bez pojišťovny by ses před IVF nedoplatila.. Za dva Gonaly a dvě Cetrotide bys tam nechala přes 20.000 Kč.
Tak to jo, asi teda jak ktery. Ja mela Bemfolu 300 a na ni jsem doplacela cca 100 kc na pero, za tu injekce na popraskani nic a ted za Ovitrelle 80 kc. Tak proto se divim tem castkam ![]()
@amelie36 diky za info holky.tp jsem fakt netušila. tak aspoň na něco si člověk to zdravotní pojištění plati
mám předběžný 900 900 450 gonal a 4 cetrotide a 2 ovitrelle.. řekl mi 6500.Tak snad je to konečný. jdu tam až příští tyden
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.