Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@baru-ska to mi ale neprijde žádná hruza preci. Úplně stejné míry ma moje mamka, a nerekla bych, ze by ji to (pokud by mela se soucasnou postavou resit dite) nejak omezit. Zalezi na pomeru svalu a tuku a pokud mas krev v poradku a trosku o sebe pecujes, ve smyslu toho, ze chodis pesky a normalne se hybes, vubec bych se nad tim nepozastavovala. Kazdy jsme individuální. Ja mam napriklad 64 kilo, 176 cm a velikost kalhot mam standardně 40. Moje segra ma stejne a nosi 36… To nejde porovnávat…
@baru-ska teda… Ted, ve sve podstate uz po stimulaci, mam za 10 dnu 68 kilo…
verim, ze to vycuram…
@baru-ska píše:
@amelie36 ty jo a ty si někde psala, že nemáte žádný zjištěný problém nic vid? takže normálně ovulace všechno v pohodě a ted takhel šoatně reaguješ joto je na pytel… myslela jsem, že když člověk normlně sám ovuluje, tak tohle pak už je jen nadstavba.. tak hlavně že tam nějaký jsou
Jj, nezjistili nic.. Mozna mi meli dat vetsi davku Gonalu, ale to jim nevycitam. Ono se to napoprve asi dost blbe odhaduje. Kazdopadne foliku je vic, nez abych rekla, ze ten pokus vzdam, doplatim pojistovne Gonal a zacnu znovu a lepe.. Proste ted uz uvidime..
@PiperW Jo, fakt stipe..
Vcera jsem mela pocit, ze jsem zapomnela jehlu v brise..
Dneska se to opakovalo.. Nic dramatickyho, jen me to prekvapilo..
Ja jsem teda vypotrebovala jedno baleni gonalu 900,jedno 450 a doplacela jsem pres 6000,– jen za gonal
To je fakt hodne.. Ja za dva Gonaly 900 dala 4.000..
@baru-ska píše:
HOlky takový dotaz trochu mimo mísu.. ted hodně řešim, že všude čtu, že BMI má snad ovlivnovat uspěch IVF.. jak jste na tom váhově? Já už takhle 165 cm na 80 kg.. když pominu že se děsím, že stimulací naberu a následně ještě naberu v těhu, tak mám do toho hruzu z toho, že mi to sníží i šanc evůbec otěhotnět…![]()
Mam opacny problem - 165 cm, 53 kg.. Nejsem nijak vychrtla, proste jen celkove drobna. Ale taky to pro otehotneni neni ideal. Prvni tri dny stimulace jsem nabrala tri kila, dalsi tri dny jsem je znovu shodila.. ![]()
@amelie36 píše:
To je fakt hodne.. Ja za dva Gonaly 900 dala 4.000..
No to teda jo… Plus jsem platila zalohu 21… 🙄 No, snad nebude potreba u manzela MACS… Mame snad vsechno, co jde… 🙄 Za cetrotide chteli jen 40 korun… A jeste budu doplácet Menopur… ![]()
@baru-ska 165cm a 87kilo a je to tak,. BMI je jeden z faktorů co ovlivňuje možnost otěhotnět. Na druhou stranu si říkám, že otěhotněly daleko větší váhy
@Maty35 ahoj já chodím do Pardubic do sanusu jsem po prvním neúspěšným ivf. Jdu na ket až skončí MS. Přijde mi, že moc nedělají testy a nedělají utzv před nějakým zákrokem u iui mi nedělali nic.. Jen jestli mám ovulaci. Před zákrokem se třeba nepodívali na utzv jak to vypadá nevím no
@baru-ska Za mě teda váha ovlivňuje vše, ne jenom těhotenství. Že v něm ale přiberes je normalni, vždyť v sobě budeš mít malého kulicha, který musí mít co papat.
Ja mam třeba 180, 68 kg, nikdy jsem nebyla krev a mléko, mam takovou stavbu těla, jsem zvědavá, jestli na mě těhotenství půjde vůbec vidět ![]()
@baru-ska to co opravdu zvyšuje šanci otěhotnět je pozitivní mysleni. Takže procházka venku, vyčistit hlavu a uvidíte, že to bude dobré a povede se to. Musi ![]()
Váhu jsem řešila hodně dlouho až jsem se nakonec rozhodla s tím opravdu něco dělat, za poslední rok jsem zhubla 12 kg… kdybych měla čekat, až budu na nějaké normální váze, tak se na ivf v dohledné době nedokopu (pořád mám nad 100 kg). Chodím k nutriční terapeutce a mám ze sebe ale opravdu dobrý pocit. Doktorka taky říkala, že ještě něco shodit by bylo fajn, nicméně kdyby to zásadně ovlivňovalo možnost otěhotnět, tak ni doporučí to třeba ještě odložit vzhledem k tomu, že mi ještě nebylo 30 a “není kam spěchat”. Mám tak upřímnou doktorku, že si opravdu myslím, že by se mnou jednala i v tomto narovinu. Každopádně říkala to doktorka (i nutriční poradkyně), že důležitá je vyvážená strava (ať má tělo všechnu potřebnou výživu), a jak už tady bylo, tak psychická pohoda
Neříkám, že váha nevadí, vím, že vadí, a proto jsem s tím začala něco dělat, ale není to asi na prvním místě…
@Anonymní píše:
za poslední rok jsem zhubla 12 kg… Chodím k nutriční terapeutce a mám ze sebe ale opravdu dobrý pocit.
Zvlast v dnesni dobe s omezenou moznosti pohybu to musi byt hrozne tezke.. Holky, mate muj obdiv!
Drzim palce, at vam to vydrzi nejen na ceste k miminku, ale i po porodu..
@amelie36 píše:
Zvlast v dnesni dobe s omezenou moznosti pohybu to musi byt hrozne tezke.. Holky, mate muj obdiv!Drzim palce, at vam to vydrzi nejen na ceste k miminku, ale i po porodu..
Cílem pro mě je cítit se ve svém těle dobře… a tohle rozhodnutí musí člověk udělat sám pro sebe (a ne na základě keců, že by se sebou měl něco dělat, to prostě nefunguje) a k cestě za miminkem ke to podle mě to nejmenší, co můžu udělat. A pak po porodu doufám taky, že to vydrží. Nicméně jsem změnila stravu, vyměnila základní suroviny, a celkově přemýšlení o jídle, takže budu věřit, že váha půjde pomalu, ale jistě dolů. ![]()
No. Každý den procházka a doma rotoped. Dá se to i v dnešní době. A po čase to člověk bere jako samozřejmost a když nejdu na procházku, tak jsem protivná (v zaměstnání celý den sedím). ![]()
@Anonymní píše: A po čase to člověk bere jako samozřejmost a když nejdu na procházku, tak jsem protivná (v zaměstnání celý den sedím).
Tohle je asi nejlepsi faze, do ktere se muzes dostat.. ![]()
Presne, dulezite je citit se dobre.. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.