Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Treba u nas to tak je. Manzel po diteti touzi. Ja jen vim, ze bych jednou litovala, kdybych ho nikdy nemela. A verim., ze materska laska atd. po porodu prijdou. Kamaradu deti miluju a rikam si, ze by bylo fajn taky mit takoveho roztomileho prcka. Ale manzel ma asi biologicke hodiny misto me.Mozna diky tomu beru IVF vic flegmaticky.Nicmene si neumim predstavit, ze neco kolem IVF resim a rozhoduju sama. Kdyby slo jen o UTZ, tak OK. Ale vzdycky je neco, co je potreba doresit a u ceho musime byt oba. Takze souhlasim s Anonymni.
Tak jako řešit jenom ve dvou, to je bez diskuzí, ale spousta těch ultrazvuků je jen kontrola… tak u nás jde o mimino taky víc manželovi, s nikdy bych neřešila bez něj…
Anonymce:
Počítám s tím, že když se pár rozhodně pro návštěvu reprodukčního centra, že dítě chtějí oba stejně. Nemyslela jsem to jinak. Můj partner je hodně nešťastný z toho, že jako muž „selhal“. Gynekologické prostředí mu je ale nekomfortni. Okolnosti stimulace se u mne taky menily za pochodu. Rozhodne jsem toho názoru, ze pokud ma partner co k tomu říct (coz k utz asi těžko bude mit) a je vedený jako pacient, ne pouhý doprovod, ma byt k dispozici lékaři. Náš případ tohle není, nasi klinice nic nevadi. Tak držím palce, určitě se s nimi dá normalne slusne domluvit ![]()
Chapu oba tabory. Asi bych nestala o to, aby moje draha polovicka videla, jak se dela UTZ
, ale zas na druhou stranu oznamovat mu az v aute, ze jsem z naseho rozpoctu bez jeho vedomi odevzdala dalsich 6.000 taky neni uplne OK.
(Mel to byt rutinni UZ, ale behem nej prisli na to, ze potrebuju vic leku, a resilo se, jestli levnejsi nebo drazsi.)
Holky, nechte hadek. Kazda mame svuj nazor, ale porad je to jen nazor. Covid je hnus, na druhou stranu pokud je tak dulezita psychika, je na dlouhou diskusi, co je pro budouci matky vetsi riziko - jestli covid nebo stres. ![]()
Btw. po tom silenem koktejlu ctyr injekci (Gonal+Cetrotide+Menopu+Menopur) je mi fakt blbe. ![]()
@amelie36
Hnusnej koktejl! Tak se drž..
Já jsem zase napnutá jak kšandy před KET- projet tři okresy… děti na distanční výuce…
Nervy pracujou, k toho ten stres ze všech těch procedur, já tak nerada ležím na gyn. Křesle…
A právě tohle rozpoložení chápou jen holky s ivf😉
@Tvojeteta jo mají proto to tak vypadá na psychice… Já třeba se taky rozbrecim z ničeho nic… Já jsem chodím kvůli podpoře.. Protože jsem typ člověka které se furt opakuje a kamarádky to nějaký už nebaví poslouchat pořád dokola že ivf nevyšlo a proč nevyšlo atd. A tady ti každá nabídne ruku pomocnou a rozebírá to s tebou ❤️️a dodáváme si tu sílu navzájem. Ráda sem chodím protože každá máme svůj příběh.
@Maty35 No jako slyšela sem, že na té genetice je docela odpad embryjek…
a chápu teda správně, že z toho minulého cyklu vám nedoporučili k zavedení ani jedno?
jako z tohohle mám taky strach.
Já teda pokud to bude možný ( nebude hyperstimulák apod ) chci zkusit i ET… už jsem dvakrát měla ET a pokaždé otěhotněla ( jednou to teda pak nedopadlo ), u mě se ty čerstvý asi nějak líp chytaj…
Holky a v jaké fázi teda kdo tady jste?
Já mám za sebou dneska injekci Orgalutranu, stimuluju Gonalem v dávce 150j., zítra UTZ, tak se modlím, aby bylo už něco rostoucího vidět… a teda břicho mě pobolívá, jako při silný ovulaci bych to přirovnala…
@Katulina77 taky bych bulela, az bych bulela.. Ani nevim, proc.. Snazim se drzet, aby byl alespon pritel v pohode a nebyl nestastnej z toho, ze bulim, a nechci mu rict, proc.. ![]()
U nas nikdo nevi, ze se snazime. Nechci poslouchat vsechny ty „moudre“ rady a schovivave reci.. A hlavne ty hlasky, at na to nemyslim. Ja na to kruci nemam myslet, kdyz do sebe kazdou chvili neco bodam a je mi blbe?
Vim, ze to mysli dobre, ale kdo tim neprochazi, nemuze tusit, jak se citim(e).. Tady mi je fajn, najdu tu podporu i nadeji.
@Maky1234 stimuluju 12. den, zitra jedu na treti UTZ. Mam kratky protokol, ale malo reaguju, tak to bude trvat dele.
Zitra se snad uz dozvim, kdy bude OPU. Snad ne az pristi tyden.. ![]()
Od zacatku me boli hlava, po injekcich mi je tak hodku blbe. Dneska jsem poprve citila bricho, kdyz jdu rychle, boli. Takze se sotva plouzim.
Stve me to, chtela jsem plynule prejit z bezek na behani a ted musim s behanim cekat az po ET.. ![]()
@amelie36 To máš naprostou pravdu. Raději neříká nic i když je chvilka, že se chceš někomu vypovídat.. Přesně ale jak říkáš jak na to nemáš myslet sakra??!! Když píchás si několikrát injekce čekáš na ty vytoužené dvě čárky.. Na to nejde nemyslet já několik dní i před MS nespím… Mám strašnou psychiku a v noci se bojím usnout, že ráno se probudím a budu mít MS…
![]()
@Katulina77 Ja to nastesti mela tak, ze potom, co jsem vysadila prasky, jsem dva roky kazdy mesic s ulevou konstatovala, ze mam jeste mesic svobodneho zivota k dobru.
Ale pak jsme si jednoho dne rekli, ze tech mesicu uz bylo nejak moc, a o 14 dni pozdeji jsme meli prvni rande v CARu. Nicmene od te doby jsme na tom podobne jako vy, a momentalne mam nervy v kyblu. A vlastne ani nevim, proc.. Nejak se nedesim toho, ze to nevyjde, ale depta me ten cely proces (a to, ze ho budu muset nedejboze opakovat)..
@Maky1234 píše:
Holky a v jaké fázi teda kdo tady jste?
Já mám za sebou dneska injekci Orgalutranu, stimuluju Gonalem v dávce 150j., zítra UTZ, tak se modlím, aby bylo už něco rostoucího vidět… a teda břicho mě pobolívá, jako při silný ovulaci bych to přirovnala…
Já jsem momentálně ve fázi přípravy sliznice na KET. Mám náplasti estrahexal a za týden v úterý kontrolní UTZ, kde bychom měli naplánovat KET.
@amelie36 píše:
@Katulina77 Ja to nastesti mela tak, ze potom, co jsem vysadila prasky, jsem dva roky kazdy mesic s ulevou konstatovala, ze mam jeste mesic svobodneho zivota k dobru.Ale pak jsme si jednoho dne rekli, ze tech mesicu uz bylo nejak moc, a o 14 dni pozdeji jsme meli prvni rande v CARu. Nicmene od te doby jsme na tom podobne jako vy, a momentalne mam nervy v kyblu. A vlastne ani nevim, proc.. Nejak se nedesim toho, ze to nevyjde, ale depta me ten cely proces (a to, ze ho budu muset nedejboze opakovat)..
Doufám, že nám to vyjde.. Já to znovu opakovat kdyžtak už nebudu. Ale Budem myslet pozitivně.
Volala mi kamaradka, ktera taky prochazi IVF. Platila za leky 4.800, pri prvni konzrole doplacela dalsich 4.300 a dneska doplacela dalsich 7.300 (plus 600 v lekarne). A to jeste dostala Gonal v hodnote 4.000 zadarmo, protoze nekomu zbyl. Mazec.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.