Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@amelie36 ahoooj, jak jsi dopadla na utz dneska???
S tim bolavym brichem se ti vubec nedivim. Dnes jsem pri ceste na OPU musela jet v leginach, nezapnu zadne dziny
a citila jswm kazdy kaminek. ![]()
Narkoza nakonec dobry, byla to silena rychlost, zase jsem si pobrecela po ni(nechapu, vzdycky to tak mam), dostala jsem teda cipek jeste na sale, pak dve kapacky na bolest, bricho me bolelo pekelne potom. No a ted večer, mam bricho urcite mensi nez rano, a hlavne me boli daleko mene. Muzu se narovnat. Vazne jsem tam sla v predklonu. Bylo mi pak trosku na zvraceni, ale zajedla jsem to… A ted je mi o 100% lepe, nez rano. Na brise mam nakreslené rysky a musim se merit, jestli se nezvetsuje. Dokazu si zive predstavit, jak ti je.
a preju ti moc, abys to mela co nejdříve za sebou. Pak iz to bude dobrý. Me se teda ulevilo ![]()
@amelie36 já ti rozumím… mě je musel píchat manžel, já bych to nedala. Když jsem začala připíchávat orglautran, tak jsem ho s brekem prosila, ať už si to nemusím píchat, to bylo hodně nepříjemné, jak to štípalo a vpich bolel.
Ale my jsme silné ženy a zvládneme to, když uz jsme se dostaly tak daleko!
Soucitím s tebou, ale za ty dvě čárky na testu to stojí. ![]()
Já teď budu začínat dlouhý protokol, takze o dva týdny déle pichani injekci a uz se toho taky děsím ![]()
@amelie36 a nakonec jsem mela 16 folikuli, k oplodneni by melo byt 9,jsem zapomněla napsat… ![]()
@amelie36 já jsem už taky pěkně nafouklá…a taky mě to břicho bolí
patří to holt k tomu ![]()
@Markét5209 ty jo to je super výsledek!
počítáš s ET nebo taky posíláte na genetiku?
@Maky1234 ppcitam s ET. O Genetice nikdo nemluvil, ani nevim jake dispozice by k tomu mely byt… Radeji asi ani nechci vědět. Ono mozna, cim min o tom clovek vi, tim lepe… Myslim, ze jsem se vycurala z podoby, poprvé od injekci mi letaji prstynky na ruce. Mam za sebou imuno a hematologii a to bylo ok, na imuno jen trochu hranicni Protilatky…
Holky co je na tom lravdy, ze bych mela spat s vys polozenou hlavou? Ja spim bez polstare…
zase jsem neco vycetla, jak pisu vys, lepsi asi nevědět 🙄
Dostala jsem dalsi leky, vyplazla dalsich 11.000 a frcime dal. Prakticky nereaguju. Puvodne mel byt odber st/ct, pak pa/so a ted mam datum odberu utery.. ![]()
Do dzinu se vejdu, videt nic neni… ale boli to jak blazen a po menopuru prakticky omdlivam a zvracim. Pry mam vydrzet.
Injekce si picham sama, mne to vyhovuje vic.
Silna zena jsem v praci
Jsem zvykla si se vsim poradit, rozhodovat velky veci a ridit lidi. Takze tahle bezmoc je pro me fakt narocna, protoze vubec nezalezi na tom, jestli jsem dobra a kolik casu tomu venuju. Jde to absolutne mimo me, nemam vubec zadnou sanci to ovlivnit.
@amelie36 píše:
Dostala jsem dalsi leky, vyplazla dalsich 11.000 a frcime dal. Prakticky nereaguju. Puvodne mel byt odber st/ct, pak pa/so a ted mam datum odberu utery..![]()
Do dzinu se vejdu, videt nic neni… ale boli to jak blazen a po menopuru prakticky omdlivam a zvracim. Pry mam vydrzet.
Silna zena jsem v praciInjekce si picham sama, mne to vyhovuje vic.
Jsem zvykla si se vsim poradit, rozhodovat velky veci a ridit lidi. Takze tahle bezmoc je pro me fakt narocna, protoze vubec nezalezi na tom, jestli jsem dobra a kolik casu tomu venuju. Jde to absolutne mimo me, nemam vubec zadnou sanci to ovlivnit.
Jaké davky pichas? Ja měla Menopur nejdříve 300iu 3 dny a pak 250 a taky mi bylo zle od žaludku už asi od 7DC. OPU až 16 DC a vše dorostlo a uzrálo. Měla jsem strach, aby folikuly nepraskly, ale přežily.
@Anonymní píše:
Jaké davky pichas? Ja měla Menopur nejdříve 300iu 3 dny a pak 250 a taky mi bylo zle od žaludku už asi od 7DC. OPU až 16 DC a vše dorostlo a uzrálo. Měla jsem strach, aby folikuly nepraskly, ale přežily.
Gonal 275, k tomu dve injekce Menopuru a Cetrotide
@amelie36 je mi to lito. Chápu tu bezmoc, delam 13 let v managementu, bohuzel, to mám stejně. Snad ti bude lepe a rychle se to otočí k dobrému ![]()
@amelie36 píše:
Gonal 275, k tomu dve injekce Menopuru a Cetrotide
Menopur jako 75iu injekce? To jsou slušné dávky a když ti to vždy zvýší, tak pomůže to? O kolik rostou za den? Nebo jak dlouho to máš takhle táhnout?
Mně rostly jenom 1.5 mm za den, proto tak pozdní odběr.
@Markét5209 a kdy máš jít na ET, už jste se v caru o tom bavili?
No na genetiku byste museli mít souhlas od doktora, který by dělal genetiku tobě i partnerovi..ovšem k tomu se přistupuje jen když je nějaká genetická zátěž anebo hodně neúspěchů v řadě ( můj případ )
Ahoj. Prosím o radu. Jsem po Ketu 5ti denního emrya. 14.den hcg 2115 a 18.den 7481. Kvůli prcka se již na další kontrolu nedostanu a kontrolu na klinice mám až příští týden. Máte některá podobnou zkušenost, že hcg nerostlo zrovna dvojnásobně a přitom bylo vše ok? Já asi zešedivím
@Markét5209 Děkuju… A taky Ti držím palečky..
Je to asi trochu podobný typ pozice… Tím nechci zlehčovat a snižovat jiná povolání.. Jen si myslím, že každý má ty své obavy a pocity trochu jiné (a tím neříkám, že menší, to určitě ne! Jen prostě jiné)
@Anonymní píše:
Menopur jako 75iu injekce?
Jop.. Jestli to pomáhá, netuším… Některé snad rostou 1-2 mm za den, jiné poporostly o 1-2 mm za dva dny. Na odběr půjdu 18. den. Snad už budou zralá vajíčka, dýl to asi protahovat nejde.
@amelie36 zo je šílený jak se to protahuje a prodražuje..
přitom nemáš žádný zjištěný problém, tak proč nereaguje viď
Kolik máš to amh, že si psala že ti říkali, že je nízké? Jestli to může tohle ovlivňovat..
drž se a moc držím palce at už ti konečně brzy vyjde opu ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Holky, ja uz ty injekce nedavam.. Pres den nemuzu udelat rychly krok, jak me boli bricho.. A vecer jsem po tech ctyrech vcelkach rada, ze se doplazim do postele.. A to mam pred sebou jeste dalsi tri dny ctyrboje.. Kdyz vim, ze z toho je pet folikulu, dost me desi, ze si dam v dohledne dobe opacko..