IVF březen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1506
11.3.21 08:08

Ahoj holky :mavam: chtěla bych se jen tak průzkumně zeptat… dostala jsem pokyn píchat pokud možno pravidelně. Jídlo je pry jedno. Zacinam zítra, což pro mě znamená v 5 rano, před řízením a před snídaní. Bylo vám bezprostředně po tom nějak výrazně spatne? Vím, že každý reagujeme jinak, jen bych si to chtěla s tou prací rozplanovat. :kytka: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.21 08:13
@leylen píše:
Ahoj holky :mavam: chtěla bych se jen tak průzkumně zeptat… dostala jsem pokyn píchat pokud možno pravidelně. Jídlo je pry jedno. Zacinam zítra, což pro mě znamená v 5 rano, před řízením a před snídaní. Bylo vám bezprostředně po tom nějak výrazně spatne? Vím, že každý reagujeme jinak, jen bych si to chtěla s tou prací rozplanovat. :kytka: děkuji

Ja píchala vždy vecer ve 20:30. Špatně mi po injekci nebylo.

• Citovat
  • Upravit
1506
11.3.21 08:15
@Anonymní píše:
Ja píchala vždy vecer ve 20:30. Špatně mi po injekci nebylo.

Jé, tak to se máš. Mě Reprofit říkal dopoledne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.21 08:19
@leylen píše:

Jak Gennet tak PFC mi řekl, že můžu večer, důležitá je ta pravidelnost. O vikendu bych v 5 ráno nevstala a večer už jsem v klidu doma.

• Citovat
  • Upravit
675
11.3.21 08:30

@leylen taky jsem musela pichat vzdy ve stejny cas rano. Spatne(zvracela jsem) mi zacalo byt az 6 den stimulace a to jsem nebyla schopna nic jen jsem polehavala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amelie36
11.3.21 08:50
@leylen píše:

A co máš za léky? Třeba u Gonalu je i v příbalovém letáku napsané odpoledne / navečer..
Po Gonalu samotném mě jen bolela hlava, ale to se dá zahnat Panadolem nebo Ibalginem. Po Cetrotide mě trochu píchá v bříšku, ale jen pár minut a není to nic hrozného. Když budeš něco dělat (řídit), možná si toho ani nevšimneš. Když jsem přidala Menopur, tak po něm musím tak půl hoďky sedět s hlavou dolů, abych sebou neřízla, a pak zhruba další půl hoďku bojuju se žaludkem. Ale řekla bych, že je to hlavně tím, že ty 4 injekce jsou pro tělo už moc. Samotný Menopur většina holek snáší dobře.
Být tebou, vůbec se toho nebojím. Nemáš možnost, píchnout si později v práci? I když se ti to teď zdá možná divné, je to chvilička a nikdo si toho nemusí všimnout..
Unavená jsem celkově a na to čas píchání nemá vliv..

• Citovat
  • Upravit
1506
11.3.21 09:26

@amelie36 Ja mam jenom Puregon 225. Do prace by to propasovat šlo, ale nelíbí se mi moc, že bych to tam nechala ve veřejné ledničce. Na našem patře jsou takové vrtané ženské, že bych se nedivila, kdyby koukaly do krabiček, co má kdo k obědu :nevim: Jsem ale na kanclu sama, takže by mě vůbec netrápilo, kdyby se mi pak udělalo divne. :think: :palec: Bude to ale jistější, nez řídit potom hned… děkuji za typ, nevím, proc mě to nenapadlo, furt jsem byla fixovana k domácímu prostředí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amelie36
11.3.21 09:31
@leylen píše:
@amelie36 Ja mam jenom Puregon 225. Do prace by to propasovat šlo, ale nelíbí se mi moc, že bych to tam nechala ve veřejné ledničce. Na našem patře jsou takové vrtané ženské, že bych se nedivila, kdyby koukaly do krabiček, co má kdo k obědu :nevim: Jsem ale na kanclu sama, takže by mě vůbec netrápilo, kdyby se mi pak udělalo divne. :think: :palec: Bude to ale jistější, nez řídit potom hned… děkuji za typ, nevím, proc mě to nenapadlo, furt jsem byla fixovana k domácímu prostředí :dance:

No, tak tuhle obavu taky vcelku chápu… Kolegyně by byly schopné rozšroubovat snad i rajče, kdyby měly podezření, že v něm něco muže být.. :lol:
Pokud máš Puregon ve formě vícedávkového pera, asi musíš vymyslet neprůhlednou kamuflující krabičku.. :-) :mrgreen:
Doma je to asi příjemnější, ale pokud nejde píchat večer, není to v práci nic strašného.. :dance: :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.21 09:34
@leylen píše:
@amelie36 Ja mam jenom Puregon 225. Do prace by to propasovat šlo, ale nelíbí se mi moc, že bych to tam nechala ve veřejné ledničce. Na našem patře jsou takové vrtané ženské, že bych se nedivila, kdyby koukaly do krabiček, co má kdo k obědu :nevim: Jsem ale na kanclu sama, takže by mě vůbec netrápilo, kdyby se mi pak udělalo divne. :think: :palec: Bude to ale jistější, nez řídit potom hned… děkuji za typ, nevím, proc mě to nenapadlo, furt jsem byla fixovana k domácímu prostředí :dance:

Já měla mezi ivf i doma menopur zabaleny v alobalu a takhle vložený do plastové krabičky, kdyby mi nějaka návštěva stála u ledničky.
Můžeš na to hodit zabalený salám a je to :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1506
11.3.21 10:01

@amelie36 Ja to mam v takovém hezkém pouzdru, to dám do krabičky na jidlo, tu dám do sacku, tu chytnu gumičkou a uz jenom chybí napiš „nečum“ aby všichni cumeli :lol:

@Anonymní píše:
Já měla mezi ivf i doma menopur zabaleny v alobalu a takhle vložený do plastové krabičky, kdyby mi nějaka návštěva stála u ledničky.
Můžeš na to hodit zabalený salám a je to :mrgreen:

Je pravda, že salam na to do té krabičky dát muzu :lol: u nás o tom neví jenom lidi v me praci, jinak se tím nijak netajime :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
11.3.21 10:02

@leylen já mám teda jen Gonal a Orgalutran a špatně mi nebývá… Gonal aplikuju dopoledne, ale je pravda, že jsem teď doma.
V práci bych se taky bála dávat do přístupné lednice :think: nikdy nevíš a lidi dovedou být zvědaví :think:
Možná, že by pro tebe byla výhodnější ta podvečerní aplikace, ať jsi v klídku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
11.3.21 11:39

Velikost DF před Ovitrelle

Ahoj děvčata omlouvám se za vpadnutí ale moc bych prosila za info od zkušenějších. Měla jsem minimalku s Femarou, v úterý 13 DC byl dominantní folikul 14mm, další 8mm a na druhém vaječníku 10mm. Ovitrelle jsem si měla píchnout včera ve 22.00 (pichla jsem).A na OPU mám jít zítra ráno v 8.00.Ale zajímá mě jestli to není celé moc brzy. Všude čtu že se píchá až od 18mm. Tak jestli to pan doktor nespěchal protože o víkendech se nepracuje a v pondělí už by asi bylo pozdě. Je šance že může být ve folikulu vajíčko zralé, pokud teda vůbec bude? A má být odebrán jeden folikul, může se stát teoreticky že by i ten 10mm dorostl a pokud ano, tak ho taky odeberou nebo jen ten jeden naplánovaný? Doufám že jsem dotaz napsala aspoň trochu srozumitelně. Ale Ivf je moje první. Předem moc děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.21 16:23

Při stimulaci si asi ještě horkou vanu dát můžu, ne? Dneska jsem tahala těžké věci, břicho mě bolí jak blázen a napadá mě, že by to mohlo pomoct…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.21 16:38
@Anonymní píše:
Při stimulaci si asi ještě horkou vanu dát můžu, ne? Dneska jsem tahala těžké věci, břicho mě bolí jak blázen a napadá mě, že by to mohlo pomoct…

A který den stimulace jsi a kdy bude OPU? Ke konci stimulace ma být klidový režim, tahat věci bych se bála, a stejně ta vana, aby nedošlo k prasknutí folikulu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.21 16:42

OPU bude v pondělí. Tahat těžké věci se mi taky nechce, ale pro neschopenku prý není důvod (říkali v CARu), taže mi nic jiného nezbývá.. Ještě zítra, a o víkendu se už hodím do klidu.
Neschopenku mi nedali ani na OPU, koukali na mě divně, že prý si většina ženských bere dovolenou, nebo si to „nejak“ zařídí. :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.