IVF březen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.3.21 19:24

Dnes kontrola, na UZ 12 folikulu, což je pro mě trochu zklamáním, minule bylo 22…ale tak snad budou kvalitní vajicka…odběr v pátek, tedy 13DC. Zvládám vse dobře, nic moc není…to příprava na KET je náročnější, bolest hlavy a kila leti strme vzhuru…ted nic…naštěstí…
Ptala jsem se dr na transfer dvou embryi a rozhodne nedoporučuje, kort, když jsou embrya kvalitní…proste ta rizika v tehu s dvojcaty…a upřímně…v mém věku nevim jak byla dala peci o dvojcata, jedno ditko uz mam, tak vím o čem to je, takze mam jasno, pujde jen po jednom.

Vsem drzim pesti!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.21 19:27

@amelie36
Nevim zda Vám to v CAR říkali, ale me říkali, že nemám běhat a skákat…jako pokud máte tri injekce, tak asi ještě muzete, ale pak ne…prý hrozí přetečení vajecniku, jak jsou zvětšené…

• Citovat
  • Upravit
amelie36
3.3.21 19:29
@Anonymní píše:
@amelie36
Nevim zda Vám to v CAR říkali, ale me říkali, že nemám běhat a skákat…jako pokud máte tri injekce, tak asi ještě muzete, ale pak ne…prý hrozí přetečení vajecniku, jak jsou zvětšené…

To mi nikdo nerekl… :roll: Kdyz nesportuju, tak to psychicky nedavam..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.21 19:30
@Anonymní píše:
@amelie36

Taky hrozí prasknutí folikulu, nemá být ani sex.

• Citovat
  • Upravit
1506
3.3.21 19:34

Jé, holky, drzim vám v teto fazi strasne palce, tfuj tfuj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amelie36
3.3.21 19:34
@Anonymní píše:
Dnes kontrola, na UZ 12 folikulu…Ptala jsem se dr na transfer dvou embryi a rozhodne nedoporučuje

12 je dobryyy… :kytka:

Dve emrya nedoporucujou nikde, podle me na to maji nejakou metodiku. Je to rizikovejsi, ale my zadne dite nemame a dvojcata chceme.

• Citovat
  • Upravit
amelie36
3.3.21 19:36
@Anonymní píše:

Tak ten nam povolili, folikuly drzi leky a pry neni duvod, proc bychom nemeli.. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.21 19:38
@Anonymní píše:
@amelie36

To je kravina. Mne rekli, ze z tohodle duvodu nemam sportovat po OPU, ale behem stimulace se nemam nijak omezovat. Naopak si pry mam uzit, dokud naplno muzu.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.21 19:44

@amelie36
Zeptejte se v CAR. Ja teda jezdila na kole a na kolobezce…ale žádný velký vykon… ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.21 19:47
@Anonymní píše:
To je kravina. Mne rekli, ze z tohodle duvodu nemam sportovat po OPU, ale behem stimulace se nemam nijak omezovat. Naopak si pry mam uzit, dokud naplno muzu.. :mrgreen:

Možná mi to říkali, protože jsem tam posledně mela hodně folikulu, nevim…je to na dotaz dr…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.21 19:50
@Anonymní píše:

A nesouvisí to s odběrem spermií? 2-3 dny abstince před odběrem?
My nesexujeme par dni po transferu, jinak bez omezení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.21 19:52
@Anonymní píše:
A nesouvisí to s odběrem spermií? 2-3 dny abstince před odběrem?
My nesexujeme par dni po transferu, jinak bez omezení.

Obojí, doktor řekl, ze kvuli prasknutí folikulu a pak dodal a teď už stejně nesmíte i kvůli abstinenci před OPU.

• Citovat
  • Upravit
1165
3.3.21 20:21
@amelie36 píše:
Tak ten nam povolili, folikuly drzi leky a pry neni duvod, proc bychom nemeli.. :D

Ja mam psano ve stimulacnim protokolu, ze by mezi 7-2 dnem pred OPU mel byt sex, aby se obnovili spermie a byli cerstvy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amelie36
3.3.21 21:04

To nam taky rikali.. Ze sex max do 4-2 dny pred OPU.. :hug: Uz aby skoncila menses.. :cert:

S tim pohybem to bude asi podle poctu folikulu a velikosti vajecniku… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
437
4.3.21 17:23

Dlouhý protokol

Ahojte, v polovině března začnu s dlouhým protokolem… máte někdo zkušenosti? Vůbec nevím, co čekat… ani vlastně nevím, jak to “funguje”.
Před tím jsem měla dvakrát krátký, z čehož 1.bez vajíček, u 2.vajíček bylo 6, zralá 3, embryo zůstalo 1 a to se neuchytilo. Proto mi teď doktorka doporučila dlouhý protokol, že by měl pomoci na kvalitu a dozrávání vajíček… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.