Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@amelie36
Nevim zda Vám to v CAR říkali, ale me říkali, že nemám běhat a skákat…jako pokud máte tri injekce, tak asi ještě muzete, ale pak ne…prý hrozí přetečení vajecniku, jak jsou zvětšené…
@Anonymní píše:
@amelie36
Nevim zda Vám to v CAR říkali, ale me říkali, že nemám běhat a skákat…jako pokud máte tri injekce, tak asi ještě muzete, ale pak ne…prý hrozí přetečení vajecniku, jak jsou zvětšené…
To mi nikdo nerekl…
Kdyz nesportuju, tak to psychicky nedavam..
@Anonymní píše:
@amelie36
Taky hrozí prasknutí folikulu, nemá být ani sex.
@Anonymní píše:
Dnes kontrola, na UZ 12 folikulu…Ptala jsem se dr na transfer dvou embryi a rozhodne nedoporučuje
12 je dobryyy… ![]()
Dve emrya nedoporucujou nikde, podle me na to maji nejakou metodiku. Je to rizikovejsi, ale my zadne dite nemame a dvojcata chceme.
@Anonymní píše:
Tak ten nam povolili, folikuly drzi leky a pry neni duvod, proc bychom nemeli.. ![]()
@Anonymní píše:
@amelie36
To je kravina. Mne rekli, ze z tohodle duvodu nemam sportovat po OPU, ale behem stimulace se nemam nijak omezovat. Naopak si pry mam uzit, dokud naplno muzu.. ![]()
@amelie36
Zeptejte se v CAR. Ja teda jezdila na kole a na kolobezce…ale žádný velký vykon… ![]()
@Anonymní píše:
To je kravina. Mne rekli, ze z tohodle duvodu nemam sportovat po OPU, ale behem stimulace se nemam nijak omezovat. Naopak si pry mam uzit, dokud naplno muzu..
Možná mi to říkali, protože jsem tam posledně mela hodně folikulu, nevim…je to na dotaz dr…
@Anonymní píše:
A nesouvisí to s odběrem spermií? 2-3 dny abstince před odběrem?
My nesexujeme par dni po transferu, jinak bez omezení.
@Anonymní píše:
A nesouvisí to s odběrem spermií? 2-3 dny abstince před odběrem?
My nesexujeme par dni po transferu, jinak bez omezení.
Obojí, doktor řekl, ze kvuli prasknutí folikulu a pak dodal a teď už stejně nesmíte i kvůli abstinenci před OPU.
@amelie36 píše:
Tak ten nam povolili, folikuly drzi leky a pry neni duvod, proc bychom nemeli..
Ja mam psano ve stimulacnim protokolu, ze by mezi 7-2 dnem pred OPU mel byt sex, aby se obnovili spermie a byli cerstvy ![]()
To nam taky rikali.. Ze sex max do 4-2 dny pred OPU..
Uz aby skoncila menses.. ![]()
S tim pohybem to bude asi podle poctu folikulu a velikosti vajecniku… ![]()
Ahojte, v polovině března začnu s dlouhým protokolem… máte někdo zkušenosti? Vůbec nevím, co čekat… ani vlastně nevím, jak to “funguje”.
Před tím jsem měla dvakrát krátký, z čehož 1.bez vajíček, u 2.vajíček bylo 6, zralá 3, embryo zůstalo 1 a to se neuchytilo. Proto mi teď doktorka doporučila dlouhý protokol, že by měl pomoci na kvalitu a dozrávání vajíček… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dnes kontrola, na UZ 12 folikulu, což je pro mě trochu zklamáním, minule bylo 22…ale tak snad budou kvalitní vajicka…odběr v pátek, tedy 13DC. Zvládám vse dobře, nic moc není…to příprava na KET je náročnější, bolest hlavy a kila leti strme vzhuru…ted nic…naštěstí…
Ptala jsem se dr na transfer dvou embryi a rozhodne nedoporučuje, kort, když jsou embrya kvalitní…proste ta rizika v tehu s dvojcaty…a upřímně…v mém věku nevim jak byla dala peci o dvojcata, jedno ditko uz mam, tak vím o čem to je, takze mam jasno, pujde jen po jednom.
Vsem drzim pesti!