IVF březen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1506
19.3.21 15:43

Holky, dohodli jste se doma některi na prodlouzene kultivaci? Případně co vás k tomu vedlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
19.3.21 15:51
@Anonymní píše:
Já někde četla, že pokud by sis zaplatily ty léky sama, tak se to jako pokus nebude počítat.

To asi jo…ale já mám teď doma léky v hodnotě 24 tis..platila jsem 6…takze bych ještě musela doplatit 18 tis..to je skoro stejný mazec když nic z toho jako propadnuty pokus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
19.3.21 15:53

@leylen nám to doktor v podstatě dál jako jasnou věc.. prodlouženou kultivaci, icsi a metodu vitrifikace. Ze tohle vše prokazatelně vede k lepším výsledkům. ty ostatní nadstavby že jsou na zvážení podle konkrétního vývoje stimulace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
19.3.21 15:56

@baru-ska Vůbec na to nemysli. Právní systém v našem státu je v téhle době hodně vrtkavy. Vydávají nam nové kovidove zákony, které lec co změnily a neustále mění. I kdybys volala na pojistovnu, tak bych nějaké pracovníci na telefonu nevěřila, že to, co říká, je aktuální a podložené. Ani mi právníci v tom nemame hlavu a patu, prostě věř, že budeš zdrava :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
19.3.21 16:01

@baru-ska Ja to prave tady v nějakém papiru, co máme podepisovat, ctu prvně :lol: ne, že bych o tom neslyšela :lol: my našemu doktorovi věříme, že nám to usije na míru. Jen od úterý do neděle to je 5 dnů, a tady je napsáno něco o 6ti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
19.3.21 16:33
@Janule84 píše:
@Dicentra27 děkuji za podporu. Čeká nás první IVF a snažím se co můžu, ale trošku se toho bojím, že by nám to jako na potvoru třeba nemělo teď vyjít. Ani nevím, jestli mě čeká dlouhý nebo krátký protokol, to vše se teprve dozvím. A vlastně nevím, v čem je přesně rozdíl. :nevim: Stimulace má začít cca za 14 dní.

Ahoj, koukám že budeme cca stimulovat podobně :lol: klidně se přidej do skupinky ivf duben 2021😊 Ms mi má začít nějak kolem konce března, a 1-3den ms jdu na ultrazvuk a začínám stimulaci. Pojedu dlouhý protokol 💪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
19.3.21 17:11

@leylen v Gennetu se vlastně nic jiného, než prodloužená kultivace nedělá a je to i logické.
Protože od třetího do pátého dne je furt velký odpad. Třídenní morula může vypadat dobře, ale v dalších dnech by už vývoj klidně vzdát mohla a nic by z toho nebylo, akorát promarněný pokus.
Do dělohy pak při přirozeném početí sestupuje 5denní embryo, tedy transfer blastocysty je správný a přírodě nejbližší.
K transferu moruly se CARy uchylují, pokud se embrya ve vývoji zastavila a do třetího dne přežilo třeba jedno, tak ať se aspoň tomu jednomu dá šance u maminky.
Tedy: určitě PK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
19.3.21 17:43

@Dicentra27 Takze kdyz mi říkal, že v neděli transfer, tak automaticky pocital s prodlouženou? :oops: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
19.3.21 18:30

@Janule84 rozjetá stimulace by se už musela dodělat - to nelze stopnout…Pokud by si byla covid pozitivní, tak by na punkci měli doktoři asi ty skafandry atd a byla bys na extra pokoji…určitě by ti ale už rozjetou stimulaci nemohli zastavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
19.3.21 18:42

@Maky1234 kamarádce stihli po 10ti dnech stimulaci kvůli zánětu v těle a antibiotikům…tak to asi jde..ale je to děs…pochxbuju že ty čáry jsou ochotný riskovat infekční materiál.. dezinfekci sálu, věci všeho :( a zo počítám s tím že už jsou očkovány :roll: ale bylo ny super kdyby to tak slo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
19.3.21 18:49
@leylen píše:
@Dicentra27 Takze kdyz mi říkal, že v neděli transfer, tak automaticky pocital s prodlouženou? :oops: :andel:
nevím, kdy je/byla OPU, navíc ve většině CAR se PK připlácí a toto se dojednává než se stimulací začínáte. Tyhle informace - co, jak, kdy, proč - byste měla mít od doktora :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
19.3.21 19:39

@Dicentra27 jo, koukám že „PK“ mame napsané v balíčku v ceniku, tak to bude ono :roll: Vůbec bych si tu zkratku nespojila :roll: furt se řešili jenom spermie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
19.3.21 19:51

@baru-ska já před punkcí musela doložit výsledek testu ( byl neg ) a doktorka mi řekla, že kdybych byla pozitivní, že by se zas tak moc nestalo, ale jen že o tom potřebují vědět :think:
A v den, kdy jsem dostala ms jsem volala do caru, jestli teda opravdu můžu začít, jestli je kvůli covidu nestopli, tak mi sestřička řekla, že kdo stimulaci zahájí, že ji taky musí dodělat…že by reálně mohly hrozit třeba paterčata :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
19.3.21 20:13

@Maky1234 tak to je fajn a kam, že chodíš? nemá někdo info z pronatalu sanatoria z prahy, jak se k tomu staví? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
19.3.21 20:57

Jinak jsem to samozřejmě jsem to dneska dostala cca v 18 hod když jsem došla z procházky (takže tipuju, že kdybych šla na prochajdu dřív, tak se rozjea i dřív, předtim jsem seděla u kompu) a už váhám, kdy brát 1 dc :mrgreen: všude píšou až se „rozjede“ MS.. tak si tak říkám, co si představit se rozjede.. až bude červená na vložce, na papíru, nebo by byla na tamponu? :think: no tim, že budu píchat gonal vždy ráno, tak asi budu brát 1 DC až zítra.. abych si hned ráno nepíchala.. ale už ted se bojim, že něco zvořu hned na začátku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.