IVF duben 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1116
30.3.13 12:08

Tak pevne nervy at vydrzis netestovat :) jak dlouho se snazite a nasly vam pricinu proc se nedarillo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
30.3.13 12:24

Dlouho jsme se snažili přirozeně. 6 let. Pak jsem se smířila s tím, že dítě tedy už asi nikdy mít nebudu. Upřímně… Jsem člověk, co se snaží žít tak nějak v souladu s přírodou a nejít proti ní. A umělko mi tak trochu proti přírodě přijde no. Jenže mi bylo nakonec důrazně doporučeno gynekologem, protože mám endometrii a ta se prý nejlépe vyřeší těhotenstvím. On prý do mne může cpát nějaké pilulky, ale nic mi nezaručí a určité problémy bych měla pořád. Takže hlavně ze zdravotních důvodů, ale i proto, že přítel hodně mimčo chce jsem do toho šla. Samozřejmě ale, že mimčo chci a hodně a budu jen ráda, když to vyjde. Když jsem venku upadla, myslela jsem, že mě picne. Doktorovi jsem volala napůl s pláčem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
30.3.13 12:49

@Baby1987 děkuju :hug: Jj, vím, že jestli to už nevyjde, tak se mi poštěstilo už 3krát a za to může dennodenně děkovat tam nahoru :*.Akorát mě bude mrzet, že Vika nebude mít k sobě parťáka…ale nepředbíhejme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
30.3.13 14:55

Tak holky, zítra OPU :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
30.3.13 15:43

@annagabriela moc držím palce :palec: Kolik máš folíků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
30.3.13 16:03

Teda z těch zkratek jsem nějak mimo. Vím jen IVF a tím končím. :-/ Chápu dobře, že OPU je tedy odběr vajíček? A co je to to IUI???
Jinak… Kde jste byli na umělku a na kolik vás to vyšlo???
My v Karlových Varech a nemohu si stěžovat. A moc nás to nevyšlo, protože peníze co jsme na to měli určené bohužel musely jít nutně jinam, takže jsem doposud platila jen 660kč za léky v centru a 125kč v lékárně a to je vše. Jelikož byly vajíčka jen dvě, tak o zamražení nemohla být řeč a kvůli těm financím jsme tedy šli na standard hrazený pojišťovnou. Původně jsme byli rozhodnuti přijmout nabídku, že kdyby bylo dost vajíček, že půlka by šla na standard a půlka na nadstandard. Tahle varianta tam byla. Ale prý mám jeden vaječník trochu línější, takže nakonec to stejně dopadlo jinak než jsme vše plánovali. Hold člověk míní a život mění no. O to víc té mojí bojovnici věřím, že to dá. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
30.3.13 16:47

@Dzedzy OPU-odběr vajíček, ET-embryotransfer, PK- prodloužená kultivace, IUI-inseminace, KRYO-mražení, ICSI-oplodnění vajíčka spermií.
Já chodila do Podolí,1.IVF mě vyšlo celkem na +-18000(ICSI, PK, KRYO, léky),2.IVF na +-9000(ICSI, PK, léky).
Ty jsi tedy asi neměla nic z nadstandardů, ani ICSI, PK? Vajíčka vám oplodňovali jen na mističce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
30.3.13 18:33

Jo přesně. Jen na mističce bez PK. A díky za objasnění zkratek. Njn měli jsme na to na straně asi 17.000 s tím, že případný zbytek bychom dali z výplaty, jenže přišla Martinovi smska, že musíme zaplatit dluh na pojistce, která měla být dávno zrušená nebo alespoň pozastavená, ale náš pojišťovák se na to nějak vykašlal nebo co. Takže najednou jsme měli zaplatit 13.000 do pěti dnů. A pojišťovák furt:,, JO já to zařídím, já to zařídím." A nic extra se nedělo, tak jsme to prostě vyřešili a hotovo a s ním jsme skončili. Bohužel na to padli peníze co byly na straně právě na umělko, takže nakonec čistě jen standard s tím, že když by to nevyšlo, tak na další pokus nebo už zas nějaká ta koruna zas bude, tak pak bychom si nějakej ten nadstandard připlatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
30.3.13 18:35

Jo a na IUI jsem nebyla. Vzhledem k té endometrii by šance byla velmi nízká u mě prý někde kolem 9%. Na to jsme se vykašlali a šli rovnou do IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
30.3.13 18:44

Ahojda, sorry že sem lezu, ale dnes píchám první decapeptyl a začínám těžce zmatkovat. Odstříkává se ta injekce??? teda pokud tu někdo jste a měli zrovna toto. díky
je to mé 3.ivf - další už nebude, z druhého mám 6-tiletýho kluka, ale už si tu stimulku moc nepamatuju - no hlavně jsem tehdy měla něco jinčího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
30.3.13 19:28

Já měla Decapeptyl a nevím jak myslíš,,odskříkává", já jen vymáčkla vzduch, ale to asi musíš u každé injekce ne??? Ale já nemám na to tu tužku. Píchala mi je zdravotní sestra, kterou mám kousek od baráku. A od té doby co jsem musela mít potom tu jednu injekci před OPU píchnutou přesně ve 23.00 mi je píchá přítel doma. V jedenáct večer totiž fakticky nebyl nikdo jiný, kdo by to píchnul. Nu a zjistili jsme, že zas taková věda to není. A vzduch vymačkáváme ze všech. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
30.3.13 20:13

Ahojda, dík za odpověď.
jsem si vzpoměla že sousedy mamka dělá zdr. sestru, tak jsem to sní šla pořešit. sice jsem z časových důvodů už měla píchnuto a „odstříknuto - odfouklá bublina“, ale dozvěděla jsem se, že do tuku ta malá vzduch bublina fakt neva, že spíš neodstříkávat, že to bývá dost přesně naměřený. do žíly by vzduch vadil. já si píchla sama - no klepala jsem se pak ještě deset minut, ale jo, jde to. zítra k tomu přidám gonal a pak už jen doufat že je vše OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
31.3.13 00:27

Tak Gonal já neměla. Měla jsem Decapeptyl a Menopur. Teď už polykám jen 3× denně prášek Estrofem a píchám si 1× denně Agolutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
31.3.13 11:55
@maraida píše:
@annagabriela moc držím palce :palec: Kolik máš folíků?

bohužel jsem špatně reagovala na stimulku, takže mám jen jednoho bojovníčka, který se právě oplodňuje :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
31.3.13 13:41

@annagabriela tak snad to zvládne :palec: :hug:
A kolik máš AMH? Kolik jednotek jsi píchala?
Já taky blbě reaguju, AMH mám už moc malé a minule jsem měla jen 2 vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí