IVF duben 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LuciTau
3.4.13 11:31
@Camiben píše:
@Dzedzy No minule jsem jí měla prý ukázkovou. Ale doktor mi řekl, že na 13 DC je to prý normální. Ani mi nevadí, že se to posune, protože mě trápí pěkný kašel, tak se z toho aspoň dostanu.

mě snad ani před ET nekontroluje sliznici 8o

• Citovat
  • Upravit
3085
3.4.13 12:23

@LuciTau Aha…tak to je zvláštní. Před ET mi výšku sliznice kontroloval při každém ultrazvuku a teď taky. Včera mi říkal, že minimum pro zavedení embrya je 8mm…já měla 5,9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
3.4.13 12:44

Já taky nevím, jestli mi ji měřil. Možná jo. UTZ mi dělal a nějaký čísla tam sestře hlásil, ale co a proč to nevím. :nevim: Takže asi jo a zřejmě bylo vše v pořádku, když mi nic neřekl. Ale u té endometrie se s tím asi nějak počítá, že té sliznice je tam naopak až moc. Tudíž pro uchycení při ET asi jen dobře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
3.4.13 14:12
@Camiben píše:
@LuciTau Aha…tak to je zvláštní. Před ET mi výšku sliznice kontroloval při každém ultrazvuku a teď taky. Včera mi říkal, že minimum pro zavedení embrya je 8mm…já měla 5,9.

tak ono je možné že já jí měla při OPU v pohodě, já s ní problém nemám, při každém UTZ mi jí kontrolovala a to už měla 7,4 na druhém UTZ :-)

• Citovat
  • Upravit
12247
3.4.13 14:38

Ahoj ženy, můžu se přidat, asi jsem se skoro propíchala ke 2. KETu… o víkendu by mi měli rozmrážet dva poslední bobky, tak se ted modlím, aby to přežili a nekrachli jsme na tom :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
3.4.13 15:29

@LuciTau Tak to já s ní taky problémy nemám. KET se provádí v okamžiku, kdy je sliznice ideálně vysoká, takže mě ji musí pomocí ultrazvuku měřit, aby se to dobře načasovalo. Prý to je obvykle mezi 15 a 17 DC. Tak snad rychle poroste, abych je už měla u sebe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
3.4.13 15:31

@maacek Ahojky, já taky netrpělivě čekám na KET…teď jen čekám až mi správně doroste sliznice a hurá na to. Zítra jedu na další ultrazvuk, tak snad už budu vědět víc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
3.4.13 15:40

Jj, me taky blokovala sliznici - nechce se ji rust, takze jsem dnes pichla posledni injekci merionalu… po tom jedinem mi sliznice narostla… takze ted kdyz mam sliznici, tak se modlim, aby ti moji dva posledni mrazaci prezili rozmrazeni a pokracovali ve vyvinu, aby mi je zavedli, aby cela stimulace nebyla zbytecna - takze zase dalsi nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
3.4.13 17:05

@maacek No toho se taky bojím. Máme zamražená jen dvě embrya, a tak bychom museli jít do nového IVF. No snad nám to dopadne dobře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
3.4.13 17:17
@Camiben píše:
@maacek No toho se taky bojím. Máme zamražená jen dvě embrya, a tak bychom museli jít do nového IVF. No snad nám to dopadne dobře :D

no tak to jsme na tom stejne co? :think:
nejhorsi je, ze ja při prosincovym ketu o dve embrya prisla, rozmrazeni probehlo good, ale prestali se vyvíjet, nastesti bylo kam sahnout, takze se sahlo, ale ted uz není kam sahnout, takze po rozmrazeni to bude hop nebo trop :roll:

kdy na to jdete? mne by je měli rozmrazovat v nedeli a v pondělí si mam volat jak na tom jsou pripadne kdy mi je v utery daji… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
3.4.13 17:22

Ahoj! Prosím vás, co je to KET? Mám za sebou 1.IVF a máme dvě dávky po 2 a 3 v mrazáku. Kdyby to teď nedopadlo, dali by mi další embryo hned následující měsíc nebo se musí čekat?
Držím vám všem pěstičky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
3.4.13 17:23
@Tofik píše:
Ahoj! Prosím vás, co je to KET? Mám za sebou 1.IVF a máme dvě dávky po 2 a 3 v mrazáku. Kdyby to teď nedopadlo, dali by mi další embryo hned následující měsíc nebo se musí čekat?
Držím vám všem pěstičky!!

ket je kryoembryotransfer - to je prave zavedeni rozmrazenych embryi…

a ano, ket se muze hned po nepodarenem IVF - pokud je sliznice apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
3.4.13 17:30

@maacek Díky. Koukám jaká je to věda. Já myslela, že když jsou zamražený, že se jen rozmrazí a použijí, ale koukám, že se musí sledovat ještě jejich vývoj atd. To je věda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
3.4.13 19:57
@Tofik píše:
@maacek Díky. Koukám jaká je to věda. Já myslela, že když jsou zamražený, že se jen rozmrazí a použijí, ale koukám, že se musí sledovat ještě jejich vývoj atd. To je věda :think:

no spíš jde o to, že rozmrazení vůbec embryo nemusí přežít - ač spousta center už to dělá metodou, kdy to zmáknou. no a po rozmrazení ho musí sledovat, jestli pokračuje ve vývinu - tzn. ve správném dělení a tak. protože když přežije rozmrazení, tak to ještě neznamená, že to bude ok a dojde ke ketu. takže, ano věda to a nemáme to jednoduchý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
3.4.13 20:55

Ahoj holky, jdu se podělit o svůj „problém“ a třeba si o tom s někým pokecat..dnes jsem poprvé v životě byla s přítelem v Pronatal klinice. Vstupní „pohovor“. Ani mě nevyšetřili pouze přítele a zjistili, že má jen 4 spermíky celkově. Takže dost blbý a šance na klasické otěhotnění nulová..takže se hned dohodlo umělé. Já jsem z toho vyjevená, na jednu stranu jsem ráda, že máme jasno a můžeme to řešit a na druhou jsem z toho smutná a mám strach co bude. Snažili jsme se přirozeně 5 měsíců. Když se nic nedělo, tak jsme zkusili zjistit – proč. Za týden, až to dostanu, tak tam máme přijít na odběry krve kvůli hormonům atd a pak za dalších pár dní asi na klasické vyšetření ultrazvuk zevnitř a asi teda výsledky těch testů z krve. A nevím co mě čeká dál. Říkal, že nějaké prášky teda (injekce?) a pak odběr vajíček a posléze IVF. Prosím máte někdo s touhle procedurou stejné zkušenosti a můžete mi k tomu říct něco blíž? Jak zhruba co trvá a tak? Kolik to stojí? Jsem 211 ZPMV a kvůli tomu prý budu muset jezdit do Pronatalu do Prahy..budu ráda za každou vaši reakci. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí