IVF duben 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LuciTau
3.4.13 21:00
@Nunetka píše:
Ahoj holky, jdu se podělit o svůj „problém“ a třeba si o tom s někým pokecat..dnes jsem poprvé v životě byla s přítelem v Pronatal klinice. Vstupní „pohovor“. Ani mě nevyšetřili pouze přítele a zjistili, že má jen 4 spermíky celkově. Takže dost blbý a šance na klasické otěhotnění nulová..takže se hned dohodlo umělé. Já jsem z toho vyjevená, na jednu stranu jsem ráda, že máme jasno a můžeme to řešit a na druhou jsem z toho smutná a mám strach co bude. Snažili jsme se přirozeně 5 měsíců. Když se nic nedělo, tak jsme zkusili zjistit – proč. Za týden, až to dostanu, tak tam máme přijít na odběry krve kvůli hormonům atd a pak za dalších pár dní asi na klasické vyšetření ultrazvuk zevnitř a asi teda výsledky těch testů z krve. A nevím co mě čeká dál. Říkal, že nějaké prášky teda (injekce?) a pak odběr vajíček a posléze IVF. Prosím máte někdo s touhle procedurou stejné zkušenosti a můžete mi k tomu říct něco blíž? Jak zhruba co trvá a tak? Kolik to stojí? Jsem 211 ZPMV a kvůli tomu prý budu muset jezdit do Pronatalu do Prahy..budu ráda za každou vaši reakci. :kytka:

No všechny jsme tu PO IVF nebo před IVF :-) nic to není pícháš si injekce, pak punkce vajíček a když se oplodní(nevím jestli 4 spermie budou stačit, pokud bude o dost více vajíček nebo budete muset mít dárce)tak ti je tam dají zpět jedno, dvě :-) stojí to no podle toho co proplácí pojičtovna celý cyklus cca 70 000,– ale já platila jen 3000,– za injekce a potom za mražení 6000,– a vy asi budete potřebovat oplodnit vajíčka protože to sami nezvládnou v jedné mističce tak u nás stojí vajíčko 7000,– :roll: prodloužená kultivace 3000,–tak bych počítala okolo těch 20 000,– 8o je to šílený když se to takto spočítá, držím psti :hug:

• Citovat
  • Upravit
346
3.4.13 21:08

@LuciTau Děkujeme. No máme zmražený, takže snad to nebude problém.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
3.4.13 21:09

@Nunetka tak to asi víte o problému déle ne? když už máte i zmražený?

• Citovat
  • Upravit
346
3.4.13 21:12

@LuciTau nene, přítel si je nechal zamrazit asi před několika lety to jsme se ještě ani neznali..chtěl si to pojistit kdyby někdy něco. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
3.4.13 21:13
@Nunetka píše:
@LuciTau nene, přítel si je nechal zamrazit asi před několika lety to jsme se ještě ani neznali..chtěl si to pojistit kdyby někdy něco. :)

to je zvláštní to chlapi jen tak nedělají, není/nebyl nějaký nemocný? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1116
3.4.13 21:14

Nunetko bud rada ze vam zjistily problem po 5m snazeni my se uz snazime pres 3roky a zatim nic ted stimuluji na ivf a to my zadny problem nemame rikal dr nase vysledky jsou pry skvele drzim palce my zatim budem platit jen sprej a injekce cca 4000kc a to je jen zacatek kde je zbytek pocitame cca tak 30tis. a to i s prispenim pojistovny cena zalezi i na poctu vajicek kolik budem mit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
3.4.13 21:16

@Baby1987 co vše budete mít že počítáte s 30 000,– držím pěstičky :hug:

• Citovat
  • Upravit
346
3.4.13 21:21

@Baby1987 přeju aby se vám to podařilo..doufám, že nebudu mít problém i já. To se dozvím za pár dní..Pokud budu v pohodě, tak snad to půjde. Doktor říkal, že ty 4 jsou naprosto zdravé. :) Pokud bude problém, tak se použijí ty zmražené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
3.4.13 21:23

@LuciTau Nene nijak nemocný nebyl..prostě se chtěl dát ze zvědavosti zkontrolovat a když už to měl v pořádku tak si řekl, že si je nechá schovat. Člověk dneska nikdy neví, on je takovej jinej než jiný chlapi..dost svědomitej. :) tím nechci říct, že jiní nejsou…ale víš jak. :) Co ty už máš dětičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
3.4.13 21:26

@Nunetka Pane jo, chlap co si nechá zmrazit sperma, co kdyby…to jsem ještě neslyšela :D Je fajn, že můžete přeskočit IUI a jít hned na IVF. To je mnohem větší šance. Nám dokonce na jedné klinice řekli, že partner nemůže mít děti a na jiné klinice udělali spermiogram a byly tam! Přestože má asi 6× vyšší hladinu, myslím FSH, takže čistě teoreticky se tam nemá nic tvřit, tak tvoří. Akorát jsou o berlích a musí se jim pomost ICSI :mrgreen: Ale jsme za ně rádi. Ono platit dárce není žádná levná záležitost. Držím palce!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
3.4.13 21:27

Teda holky, já čumím jak blázen na ty vaše ceny. 3000 injekce a 6000 za zmražení??? V kterém CARu??? 8o
Já za léky a injekce jsem v CARu v Karlových Varech platila 660kč + dalších 125kč v lékárně. KRYO by nás stálo 2000 prní rok a pak každý další 1000kč. Případný KET by stál myslím 5000 nejsem si jistá teď. Jelikož jsem měla jen dvě vajíčka a vyvíjelo se jen jedno, tak tohle u nás padlo. Nadstandard tudíž ICSI + PK dohromady 17.000kč. Kolik by stála samotná PK nevím.
Vzhledem k tomu, že jsme přišli o ty peníze na to určené v době, kdy už to bylo tak nějak rozjeté, museli jsme to platit jen z výplaty tak jsme šli jen na standard hrazený pojišťovnou. Tudíž jsme opravdu platili jen ty léky 660+125kč a to je celé. Nejvíc z toho všeho nás tedy stál benzín za cesty do KV. Jak to tak ale sleduju tady, tak nás to asi stálo rekordně málo. Pokud by tento pokus ale nevyšel, tak příště už by nějaký ten nadstandard byl. Alespoň ta PK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
3.4.13 21:29

@Tofik Děkujeme!!! Jsou o berlích :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
3.4.13 21:30

@Dzedzy A jakou máš pojišťovnu? Já mám 211 a ta prý dělá problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
3.4.13 21:35

Takhle podle čísla nevím jaká to je. Mám všeobecnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
3.4.13 21:37

@Dzedzy my jsme dopláceli za léky cca. 3000 celkem. Pak jsme si koupili „balíček“ ICSI+PK+PV+odběr oocytů - 18 000 Kč. Zamražení 6000 a pak stokoruny za lůžko, katetr… A musela jsem přejít k 211, protože s Všeobecnou nemají smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí