IVF duben 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.4.13 07:02

@Nunetka ahoj holky prominte, ze sem vam tak lezu, ale my mame podobnou diagnozu jak u nunetky proste spermijek na jedne ruce psocitas, tak ji chci jen poradit :mrgreen: ja byt vama pokud se snazite jen 5 mesicu a vite ze driv mel pritel spermiogram vporadku, tak navstivim napred pred IVF androloga. My tam byli take sice se Vam IVF posune asi o pul roku, ale pokud na to netlacite tak bych ro zkusila. Pritele by tam vysetrili na nejake infekce, ktere se nemusi nijak projevit, jen tim spermiogramem a pak by mu a mozna i tobe udelali genetiku, aby vedeli, jestli by mu pomohla hormonalni lecba. Pokud by to vyslo tak by pak uzival 3 mesice leky a pak kontrolni spermiogram. My to tak meli a nelitujeme, ale u nas byl pritel jako dite na operaci, ktera prave ty spermie ovlivnila i tak jsme meli sanci, ze by se ten spermiogram lekama zlepsil a aspon trochu. Ale u vas by to mohlo, klidne spermiogram zlepsit i do normalu, kdyz pritel nebyl nemocny a predtim mel tak dobry spermiogram, ze mu sperma zamrazili. Pak by jste mohli mit i lepsi materialek na IVFJinak priteli kup aspon Selzink a at basti.

• Citovat
  • Upravit
346
4.4.13 08:02

@Camiben A tu narkózu ti dělali injekčně? Nikdy jsem v narkóze nebyla, tak mám trochu strach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1116
4.4.13 08:07

Nunetka neboj narkoza je v poho ja v ni behem jednoho roku byla 3* :( a vse v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
4.4.13 08:13

@Baby1987 Jen dlouho v té narkóze jsi při tom odběru? ty už máš nějaké dětičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
4.4.13 08:14

Anonymní : díky za rady. To nám ani neporadili na té klinice, kdyby nám to doktor nabídl, tak by jsme se třeba pro to rozhodli.. :/ teď už s tím si nic neuděláme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.13 08:42

@Nunetka proč by jste s tím nic neudělali, stačí se mrknout, kde je u vás nějaký androlog a zavolat tam, dokud si nezačneš píchat injekce na IVF a tak jde všechno :mrgreen: Každopádně jsem ti to chtěla napsat na zvážení a aby jsi i věděla, že tu ta možnost je, oni obecně z CAR moc k andrologům neposílají aspoň mě to tak přijde a my to měli naopak prvně androlog a na jeho doporučení návštěva CAR po cca půl roce co jsme byli u něj v péči.

• Citovat
  • Upravit
5880
4.4.13 08:44
@Nunetka píše:
@Camiben A tu narkózu ti dělali injekčně? Nikdy jsem v narkóze nebyla, tak mám trochu strach..

Narkóza je v pohodě. Trvá to cca. 10 minut a pak se pozvolna probouzíš a oni si Tě kontrolují, jak Ti je ;) Já byla pod narkózou několikrát a vždycky jsem ji snášela špatně. Ale tadyta krátkodobá je fakt v poho. Příjemně si odpočineš a manžílek Tě pak bude doma opečovávat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
4.4.13 08:52

@Tofik Jsem posera no :D v tomhle jo..a ty jsi na umělém už byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
4.4.13 08:57

Anonymní: Podívám se na nějakého andrloga v okolí.. Moc děkuju, že ti stálo za to mi tohle napsat, jen tak, prostě poradit. Lidi už moc dneska takový nejsou..poradit za nic. :kytka: proč nejsi zaevidovaná? Co je ten Selzink? To je nějaký mulťák se zinkem na podporu tvorby spermií, že? On se teď ládoval vším možným, co na to má dobrý vliv a nic..takže nevím nevím..jinak mi to mímo už tak moc chceme, že bychom půl roku nevydrželi.. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
4.4.13 08:58

@Nunetka Prdlajs posera. Prostě to neznáš, tak z toho máš přirozenou obavu. To je úplně normální.
Já už jsem na umělém byla. Teď jen čekám a čekám jak to dopadlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
4.4.13 09:01

@Tofik A kdy? A co za lék sis musela píchat? Jestli se teda můžu zeptat..a jak dlouho? Co jste měli za problém vy? Samozřejmě chápu, jestli nebudeš chtít sdělovat detaily..ale mezi námi..i když máme přezdívky, tak je to anonymní. mě to hrozně zajímá. Ještě předevčírem jsem neměla ani nejmenší tušení, že by se mě něco takového týkalo..no a teď je to tu.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
4.4.13 09:03
@Tofik píše:
@LuciTau Když pominu fakt, že partnera vůbec nevyšetřili, neudělali si vlastní testy jestli skutečně nemůže mít děti, tak celková snaha o výsledek minimální. Navíc neorganizace, protivný sestry, když jsem něco chtěla…Já jsem tenkrát nechtěla IVF ze zdr. důvodů. To doktor akceptoval, ale že existuje třeba nativní cyklus jsem se musela dozvědět od kolegy v práci. Sám doktor mi k tomu moc eřekl. Navíc - museli jsme tam jezdit na sedmou hodinu ráno, aby se to stihlo, protože se to musí odebrat v určitý čas, jinak to bude pozdě. OK - my tam přijeli, čekali 15 minut, nikdo, 30 minut, nikdo. Nervozita stoupá…navíc kvůli tomu jedeš 120 km a nikdo si Tě ani nevšimne??? A když řekneš sestrám jestli se teda něco bude dít, tak jsou protivný a doktor taky. Reakce doktora (ani ne můj ošetřující, střídali se tam na mně jak na dojící krávě)-no, už je pozdě. Tak příště. Jejich výsledek vyšetření průchodnosti vejcovodů - MOŽNÁ nemáte průchodný levý vejcovod. Ale nevíme to jistě. A dál mě každý měsíc dělali IUI bez toho aby věděli, jestli se to teda nedělá zbytečně. Tohle když jsem řekla své gynekoložce, málem vyletěla z kůže. Jaký asi??? Jaký možná??? Buď je nebo není. To je hned o 50% menší šance a musí se podle toho chovat. Po nativním cyklu kdy mi odsáli folikul jsem neměla nárok na lůžko. Bolelo to jak svině, nic mi na to nedali a ještě mě vyhazovali, že už tam sedím dlouho. Sorry, ale tohle podle mně není lidský přístup!! Chodím po doktorech, bohužel, od malička, tak mám s čím porovnávat ;)

tak to my tam přiejedeme na 7:30h a za 5 minut už jsem na pokoji v pelíšku a čekám na OPU, když tam jdu na UTZ čekám maximálně 15 min :-) a doktor tam žádný není jsou tam jen doktorky, tak jestli si to nepleteš s jiným Carem..my měli vše už od dřívějška SPG, HP, ale v Gennetu si vše dělali sami znovu, takže se to opravdu neshoduje s tím co píšeš.. a o nativu neříkají? já ho tam bez problému prodělala a to mi ho nabídla dr.sama :-D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a sesry? příjemnější jsme nezažila, vše ukážou, na zavolání vysvětlí, a i doktorce jsme vlala když byla doma a ten přístup by zasloužil metál :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
LuciTau
4.4.13 09:07
@Tofik píše:
@LuciTau My jsme si vlastně všechno platitli sami. Protože IUI ani nativ pojišťovna nehradí. Když jsem tam čekala na lavičce aniž by si mě někdo všimnul, tak kolem mě sestry chodili s cizojazyčnýmui zákazníky a málem jim dávali kobereček. IVF jsme si nedali, takže ze mě prostě neměli tolik peněz jako z jiných lidí. A připadalo mi, že podle toho se taky chovají. :nevim:

tak to není pravda IUI si sama neplatíš a pokud nativ chceš na pojištovnu, tak ti ho taky proplatí, ale seberou ti „zbytečně jeden pokus IVF“… :cert: :cert: :cert: a nemáš právo na lůžko? mě po odsát folikulu řekli jestli mi je špatně tak si můžu lehnout, ale mě nic nebylo tak jsme po 20 minutách odcházela domu a po normáním odsátí pod narkozou jsme ležela 3 hodiny :palec:

• Citovat
  • Upravit
LuciTau
4.4.13 09:08
@Tofik píše:
@LuciTau Když pominu fakt, že partnera vůbec nevyšetřili, neudělali si vlastní testy jestli skutečně nemůže mít děti, tak celková snaha o výsledek minimální. Navíc neorganizace, protivný sestry, když jsem něco chtěla…Já jsem tenkrát nechtěla IVF ze zdr. důvodů. To doktor akceptoval, ale že existuje třeba nativní cyklus jsem se musela dozvědět od kolegy v práci. Sám doktor mi k tomu moc eřekl. Navíc - museli jsme tam jezdit na sedmou hodinu ráno, aby se to stihlo, protože se to musí odebrat v určitý čas, jinak to bude pozdě. OK - my tam přijeli, čekali 15 minut, nikdo, 30 minut, nikdo. Nervozita stoupá…navíc kvůli tomu jedeš 120 km a nikdo si Tě ani nevšimne??? A když řekneš sestrám jestli se teda něco bude dít, tak jsou protivný a doktor taky. Reakce doktora (ani ne můj ošetřující, střídali se tam na mně jak na dojící krávě)-no, už je pozdě. Tak příště. Jejich výsledek vyšetření průchodnosti vejcovodů - MOŽNÁ nemáte průchodný levý vejcovod. Ale nevíme to jistě. A dál mě každý měsíc dělali IUI bez toho aby věděli, jestli se to teda nedělá zbytečně. Tohle když jsem řekla své gynekoložce, málem vyletěla z kůže. Jaký asi??? Jaký možná??? Buď je nebo není. To je hned o 50% menší šance a musí se podle toho chovat. Po nativním cyklu kdy mi odsáli folikul jsem neměla nárok na lůžko. Bolelo to jak svině, nic mi na to nedali a ještě mě vyhazovali, že už tam sedím dlouho. Sorry, ale tohle podle mně není lidský přístup!! Chodím po doktorech, bohužel, od malička, tak mám s čím porovnávat ;)

joo a v gennetu bez laparoskopie nezačínají dělat ani IUI a ani IVF, takže si byla asi opravdu jinde…

• Citovat
  • Upravit
5880
4.4.13 09:09

@Nunetka Na ET-embryotransferu jsem byla 29.3. Píchala jsem si Gonal a Cetrotide, myslím. Nejdřív Gonal jednou denně, pak se k tomu přidá i Cetr. večer. Poslední injekci jsem měla Ovitrelle v sobotu večer a v pondělí jsem šla na odsátí. Mezitím jsem jednou byla na UTZ aby viděl, kolik tam toho je, a mohl naplánovat termín odsátí. Taky od začátku cyklu beru ráno půl tablety Prednisonu a asi tak od 12.dne cyklu si zavádím 2× denně dvě kuličky Utrogestanu.
Takhle to možná zní hrozně, ale jak to nastupuje postupně, tak Ti to pak ani nepřijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí