Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jana6 já vím, ale teď se tam bavíte hlavně o tom. Já zase určitě něco přidám. ![]()
@FairPlay nojo když ono pro nás je to hlavní téma…to kvůi tomu nemůžeme mít mimi tak se sanžíme řešit abysme věděli co a jak ![]()
Zlatíčka mějte se krásně jdu do pelechu, budu si číst a odpočívat jsem po antibiotikách mimo
![]()
@Jana6 nemyslím si, že by se jednalo o těhotenství, spíš to někde stávkuje. Manželovi zjistili před rokem a půl azoospermii, i když je pravda, že od té doby na kontrolním vyšetření nebyl, tak pochybuju, že by nějaká aktivka objevila mé vajíčko
to bych asi hodně oslavila ![]()
@Jana6 Já vím, doufám, že vám to vyjde. I kdyby třeba někdy s dárcem/dárkyní. To je taky varianta. A na genetice nezáleží, teda myslím tím, že nezáleží na tom, kdo dal vajíčko a spermii, ale kdo se o prcka stará, dává mu vše a hlavně ho miluje.
@FairPlay tak to bylo @Jana6 hezky napsaný, přesně tak, je to moje od narození a konec, nikde bych to neříkala, je to rodinná věc, dítě je moje a hotovo. Nikdo si nedokáže představit, jak ta žena trpí, když nemůže mít svoje dítě a to je její poslední šance. Hlavně ti experti nahoře
Holky, mimochodem bydlím naproti kauflandu a musím říct, že když vidím denně ty stovky cikánů, jak s sebou tahnou ty mimina, tak se mi chce brečet. Jednou, až budu těhotná, tak zatahnu žaluzky
jinak bych snad rozčílením potratila ![]()
@Lenao I když teď jsem o tom přemýšlela a docela bych souhlasila s variantou obojího - anonymní dárce a registrované pro případ rodiny. Nás by se to tedy netýkalo, ale bylo by pak legální, kdyby brácha daroval sperma bráchovi, nebo sestra vajíčko. Mít sestru, tak do toho jdu hned. Pak by to bylo geneticky i částečně moje.
@FairPlay jojo,tady záleží na ochotě rodiny, je to možná blbý, ale my jsme taky přemýšleli s manželem, že by sperma daroval jeho taťka, ale zas, že by měl manžel potom nevlastního bratříčka?
Je to úchylný, ale bohužel, aspoň bam byla povaha i vzhled tak trochu
Já nad tím taky přemýšlela, že by to bylo v rodině a kdyby se to dohodlo mezi tou skupinkou, že to nevyjde navenek, tak proč ne? A i kdyby, tak je lepší mít rodinné geny než někoho o kom nevíš nic.
Přesně tak holčiny, díťátko bude naše a hotovo, bez diskuzí ať si ty magoři nahoře zavádějí co chtějí ![]()
S tím co vymýšlejí Ti naši „nahoře“ taktéž nesouhlasím. Oni opravdu umí vymýšlet jen blbosti ![]()
Jen mě teď tak napadlo - jak jste psali, že si vybíráte podle určitých kritérií dárkyni (což samozřejmě chápu) myslíte, že se může stát, že si můj profil -tedy např. krevní skupina apod, nikdo nevybere? Že bych nebyla třeba jako „žádaná dárkyně“? ![]()
Včera večer mě to tak napadlo ![]()
@alli_li ne to možný není, ale my si krevní skupinu nevybíráme, tu musí mít dárkyně stejnou, přesto nejede vlak
Jen se vybírá trošku podoba což je logické
ale opravdu není možný aby si tě nikdo nevybral v této době ![]()
@alli_li Stále je více čekatelek než dárkyn…bohužel…někde holky čekají i rok ![]()
@Jana6 Jen mě to včera večer v posteli napadlo. Jinak už jsem objednaná - ale až na duben
. A pak ještě budu čekat na výsledky krve.
Takže věřím, že pro Vás to čekání musí být hrozné ![]()
@alli_li no to jo, čekání je na tomhle jedno z nejhorších, vlastně čekáš pořád, nejdřív na konzultaci, pak na MS, pak na OPU, pak na ET, pak na TT, pak na první UTZ a tak dál… ![]()
@Jana6 @alli_li máte pravdu, to čenání je hrozný. Navíc u nás se to seklo s tou MS, která stále stávkuje. Fakt, když ji člověk potřebuje, tak nic a když ji nechce, tak přijde otravovat i o týden dřív
Holky a do jakých center chodíte?