Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@nika1988 čauky,pracuji také jako zdravotní sestra sice na lůžkové části, ale je toho taky moc, střídání služeb, zmatený tělo, však to znáš. A do toho máme hodně služeb za měsíc a za staničního máme chlapa, takže nechápe
Snažím se všechny prohlídky řadit před noční nebo po, abych náhodou neohrozila provoz a chod oddělení
no je to hrozný
Ahoj, můžu se přidat? I když mně vlastně nečeká IVF ale KET
Pokud ale ani KET nebude úspěšný, tak pak asi IVF ![]()
Ahoj všechny zdravím koukám že se to tu pěkně rozjelo
Všem držím palečky…my se snad v dubnu dočkáme transferu a pak konečně toho vytouženého miminka ![]()
Ahoj,
preji hodne stesti.
Prave ted si prochazim 2. cyklem IVF. Zitra jdu na odebrani vajicek, tez doufam, ze tentokrate to bude uspesne.
Samotne IVF nekdy nestaci, je spoustu veci, jak IVF muzeme my samy podporit, Jestli chces, muzu ti napsat, co ja zkousim, abych podporila uspesnost mojeho 2.IVF cyklu.
Ahoj Daniela
@danka 17 Ahoj no já už jdu na 3 IVF s PGD, máme genetickou vadu, takže tam to hraje velikou roli, ale ráda se dozvím něco nového, řekla jsem že tentokrát vyzkoušíme vše
Takže ano budu ráda ![]()
Moje gyn.mi předepsala na kontrole kyselinu listovou.Pak mi řekla ať se v Caru zeptám zda si mám koupit Nosifol, že je to dobré na udržení těhotenství, ale stojí okolo čtyřset. Tak uvidíme, ale na kontrole v Caru se na to určitě zeptám…
Aha, u nas nebyla zjistena zadna vada, ale rika se zkusit se ma vsechno.
Ja osobne chodim jednou tydne na acupunturu, coz podporuje krevni obeh a uvolnuje stress, coz s IVF je velice caste.Dale cvicim jogu na podporu plodnosti, nasla jsem si to na youtube" Fertility joga". Kazdy den si delam ovocne koktajli, do kterych pridavam prasek maca a omega3 olej, da se to zakoupit v nakem obchode zdarvi a nebo na internetu, ale to mu bych se radsi vyhnula, pokud mozno.
Pit hodne mleka a jist vajicka, pit antioxidantni caje ( zelene ).
V prubehu IVF, mpo odebrani vajicek a mezi vlozenim embrya, je dobre jist ananas, muze pomoci implantaci embrya do delozni steny.
Vim, je toho hodne a nic neni dolozene, ze toto vse funguje, ale ja osobne se citim lepe, at uz pom strance psychicke i fyzicke.
@Jana6 Ahoj Jani, a ty předchozí pokusy jste měli taky s PGD? My jsme PGD měli taky, ale bohužel to skončilo zamlklým těhu, takže nás to trošku sebralo
, protože v případě uchycení, to zamlkým těhu končí pouze ve 4% - jsme hold smolaři. Ale čeká nás snad brzy KET, tak doufáme… Doufám, že Vám tato metoda k mimču pomůže ![]()
Ahoj holky, tak mi jsme už zase o pár dnů blíž. Příští čtvrtek jdeme na konzultaci. Tajně doufám, že doktorka nezruší tu dárkyni v dubnu, ale to se teprve uvidí. Zítra mě čeká zubař - prý chtějí před ET potvrzení od zubaře, že je vše v pořádku. Asi mě čeká bezesná noc, i po těch problémech půjdu radši 100× na gynekologii než 1× k zubaři. ![]()
@kaczule1 nám to říkala koordinátorka při první schůzce. Ono je to možná doporučení. Mě alespoň něco donutí jít k tomu zubaři.
A určitě je to lepší, dostat nějaký zánět do zubů po ET by asi nebylo ideální.
@FairPlay zubař? A na ušní tě neposlali?
To je fakt novinka a hlavně zdytečný stresy ![]()