Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, by jsme pořád nemluvily a nemyslely na IVF, jak se máte při nedělním odpoledni? ![]()
@maca36 já ž kafíčko dopila a teď marně přemlouvám kočku, aby přetala mrouskat, protože mi z toho asi brzy hrábne. ![]()
@maraida moje holčička má dva roky
ty dva pokusy jsem měla dlouhý protokol a teď to bude stejné. U prvního IVF jsme měli 8 vajíček a jen dvě oplodněné, které nám hned zavedli. U druhého IVF jsme měli 18 vajíček a dost se nám i oplodnilo a tak jsme měli i dva mrazáčky, ale byla mi zavedena jen dvě vajíčka a zbytek to nerozdýchal. Tak teď jsem na to poslední IVF zvědavá…
A jinak my teď dorazili z procházky domů. Museli jsem vyvenčit pejsky a i sebe. Dcerka uviděla venku holčičky a tak chtěla jít ven ještě za něma…
@Header takže ty jsi neměla KET? Embrya se nerozmrazila?
Já u 1.IVF měla 7 vajíček,6 se oplodnilo,2 mi zavedli a 2 zmrazili,2 se přestaly vyvíjet.
U 2.IVF jsem měla jen 2 vajíčka, obě se oplodnily i mi je zavedli.
A teď právě zkusíme krátký protokol, jestli třeba nebudu líp reagovat…
@maraida při KETu by byly zavedeny dvě vajíčka a zbytek nedopadl dobře…takže teď jdeme do třetího a také jsem zvědavá kolik budu mít vajíček. U prvního IVF jsme měli ještě ICSI a stimulace Puregonem…u durhého už jsem použili PICSI a stimulace Gonalem…a teď dáme asi opět gonal ![]()
@Header a proč jsi měnila Puregon za Gonal a ICSI za PICSI? Když se ti s Puregonem a ICSI zadařilo?
Mě Dr. říkal, že je u mě to PICSI zbytečný, když se mi vajíčka oplodňují i přežívají PK. Akorát se pak v děloze nezavrtají…
@maraida dávám si injekce za příplatek (prostě abych dala do toho vše nejlepší)a před třema rokama byl za příplatek Puregon a minulý rok to byl Gonal. A PICSI nám doporučila embrioložka, že je větší pravděpodobnost oplodnění, když jsme měli tolik vajíček. Manžel má málo spermií a tou metodou PICSI se vyberou ty zralé spermie a tím je větší pravděpodobnost oplodnění…tak asi tak, no
@Header ale Puregon se taky doplácí.
U nás má manžel taky špatný spermiogram, spermií je málo, málo se pohybují a mají špatný tvar.Ale oplodnilo se nám vždy všechno(jen 1 vajíčko ne),tak prostě prý není PICSI potřeba, prý bychom jen vyhodili peníze navíc zbytečně. U nás když už něco navíc tak spíš to embryo glue, prostě něco, aby se to embryo v té děloze zavrtalo.
No, hlavně jsem zvědavá na výsledky imunologie, jestli třeba embryo neodmítám ![]()
Mě teď na kontrole vyděsila moje gyn.,že prý na to, že jsem 19dne cyklu tak mám vysokou sliznici (1,5cm)…prý jestli mi na to dělali v Car nějaké vyšetření, když mám za sebou laparoskopii…Tak se mám v Car zeptat zda mě nechtějí ještě poslta na Hysteroskopii…chjo…mě z celkové narkózy bylo hrozně špatně a dokonce jsem se v Caru složila a pak málem i doma.
Ahoj holky, jako zakladatelka diskuse jsem překvapena, kolik vás přibylo
a všechny vás zdravím
Člověk tu 2 dny není a tolik příspěvků, mám z vás radost holky ![]()
@snažilka27 Ahoj,mě po prvním neúspěchu taky poslali na hyteroskopii, ale přestoupila jsem do jiného centra, kde mi řekli, že je to naprosto zbytečné
tak nevím, třeba to fakt může být jediný důvod, proč nám první ivf nevyšlo, že to prostě děloha nepřijme. Můžu se zeptat na důvod u vás?
@Katulinek1980 Ahoj,my jsme taky ve fázi 2.pokusu, ale vyměnili jsme centrum a přešli na Reprofit. V tom minulým jsme si nechali udělat všechno icsi, picsi, AH, PK, zbyly nám jen 2 morulky jedničkové kvality, které zavedli, ale nevyšlo to, tak chceme zkusit změnu, zda to jinde půjde jinak
Jinak jsme asi ve stejné fázi, tak se budeme podporovat ![]()
@maca36 Ahojky,klidně se ptej na co chceš
ráda odpovím. My máme taky spermiogram na nule, takže vím o čem mluvíš
ale neboj, oni tam vždycky něco najdou ![]()