IVF duben 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
957
25.2.13 18:44

@Andrej29 Ale jestli to máme těžší, to nevím. Podle mne třeba na psychiku je o hodně těžší IVF s genetikou. A stimulace je pro tělo taky asi docela záběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
25.2.13 18:45

@FairPlay taky myslím, že ony je nejdřív oplodní a pak zamrazí :think: Takže pak už je snad nikomu nedají, když jste si zaplatili dárkyni a jsou oplodněné přítelovýma spermiema :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
25.2.13 18:47

@FairPlay tak to jsem myslela, že je i víc (i když i tohle je spoustu peněz).. Nás jenom klasické 1.IVF stálo asi 36000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
25.2.13 18:47

@danka 17 no pane jo díky za info, tak ananas mám ráda tak budu mít aspon důvod ho papkat :-) Jinak já polikam zinek a kyselinu listovou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
25.2.13 18:48

@FairPlay taky myslím, že spojí všechny vajíčka se spermijkama a embryjka co zbydou zamrazí, a právě ty se pak můžou použít pro páry, kde třeba ani jeden nemůže mít děti, ale to byste museli podepsat souhlas. Na to se vás určitě zeptají, pokud vám nějaká embryjka zbydou. Ale pokud to vaše klinika nedělá, tak to neřeště :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
25.2.13 18:49
@Andrej29 píše:
@Jana6 Ahoj Jani, a ty předchozí pokusy jste měli taky s PGD? My jsme PGD měli taky, ale bohužel to skončilo zamlklým těhu, takže nás to trošku sebralo :(, protože v případě uchycení, to zamlkým těhu končí pouze ve 4% - jsme hold smolaři. Ale čeká nás snad brzy KET, tak doufáme… Doufám, že Vám tato metoda k mimču pomůže :srdce:

Ahoj Andrejko, jo jo všechny jsme měli s PGD právě kvůli té vadě…při prvním nám nezbylo ze 7 ani jedno zdravé a na podruhé jsem z 23 vajíček měla 11 embryí a z toho bylo jedno jediné zdravé ale neudrželo ase a 7 den po et jsem začala krvácet. No já doufám že to tentokrá vyjde :-) A držím palečky i tobě :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
25.2.13 18:49

@kaczule1 to určitě nedají, to by si myslím v dnešní době neriskli. Maximálně že by pár souhlasil s darováním embryí. Ale to už jen hádám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
25.2.13 18:51

@Andrej29 to je docela dost, alespoň podle toho, co jsem tu četla od jiných holek s „klasickým“ IVF. V Gennetu mají balíček pro IVF s dárkyní za 39 tis. To je včetně dárkyně. Navíc se platí ICSI a PK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
25.2.13 18:53

@FairPlay přečti si tohle, je to tu tak šalamounsky napsané, že tomu nějak nerozumím :(
Právní systém

V České republice neexistuje právní předpis, který by se přesně týkal dárcovství vajíček. Proto se všechno ohledně asistované reprodukce řídí Zákonem o rodině. Matkou je tedy žena, která dítě porodila. Otec je manžel matky. V případě umělého oplodnění oba rodiče podepisují na klinice asistované reprodukce souhlas s oplodněním dárcovských gamet a tedy otcem je muž, který podepsal souhlas s umělým oplodněním. Nesezdaní rodiče také podepisují souhlasné prohlášení rodičů na matrice (podepisuje se i u nesezdaných rodičů při oplodnění přirozenou cestou). Dále se kliniky asistované reprodukce řídí zákonem 227/2006 sb. Který ustanovuje pravidla pro použití lidských embryonálních buněk pro výzkum. Partnerům, kteří absolvují hyperovulační cyklus při asistované reprodukci, je odebráno mnohem více vajíček a vznikne mnohem více embryi než kolik jich mohou lékaři implantovat. Další postup je tzv. kryokonzervace (uchování díky mrazu). Pár může zmražená vajíčka použít při dalším z cyklů umělého oplodnění nebo je poskytnout jinému neplodnému páru a nebo nadbytečné embrya poskytnout lékařům k výzkumným účelům. K tomu je nutné podepsat souhlas. Takovýto výzkum provádí instituce, která má ze zákona oprávnění jej provádět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
25.2.13 18:54

@Jana6 tak je dobře, že se ti udělá alespoň dostatek vajíček a následně embryí, že je z čeho vybírat, to já jich měla jen šest..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
25.2.13 18:57

@Andrej29 no vajíček je dost, ale když jsou všechny nemocný tak není z čeho vybírat :-( jedno ediné není žádnej zázrak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
25.2.13 18:58

@Lenao nojo, náš právní systém. Napsáno tak, aby tomu běžný člověk nerozuměl a právník si mohl vyložit deseti různými způsoby, podle toho, který se mu zrovna hodí. No v každém případě tohle budeme řešit až pokud se to povede a budou ještě nějaké mrazáčky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
25.2.13 18:59

@FairPlay tak my jsme měli vlastně PICSI kvůli spermiím (k tomu musíš mít i ICSI), a prodlouženou kultivaci.. No a zbylo nám vlastně embryjko, tak mražení 5000,– Ono to naskáče raz dva.. (naštěstí bylo PGD v prosinci u VZP v akci, zcela zdarma)

Právě, že když nám ten KET nevyjde, druhé IVF bude daleko dražší, už se bez toho PGD do toho bojím jít, takže buď si ho budeme muset zaplatit (18.400,–) nebo budeme nuceni změnit centrum (Brněnský Helios ho snad má zcela zdarma)

Ale musím tomu našemu klukovi u ledu věřit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
25.2.13 19:02

@Jana6 to sice žádnej zázrak není, to máš pravdu, ale našlo se tam, to je hlavní.. Vem si, že my žádný genetický problém nemáme a taky nám z těch 4 embryí vyšla zdravá jen dvě.. takže vlastně, kdybychom PGD neměli, tak se dvěma embryama by to byl úplně zbytečný pokus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
25.2.13 19:08

@Andrej29 to věřím, že to skáče. A asi i hodně záleží na CAR a pojišťovně. No uvidíme, jaká výsledná cena bude nakonec u nás. Zase pokud budou mrazáčky, nebude další pokus tak finančně náročný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí