Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
My to tajíme celé 4 roky, ač v práci s tím docela problém mám, protože jsem furt pryč, ale jelikož jsem manažerka, nemusím se nikomu zpovídat, svádím to na cysty ![]()
I ja si to v praci muzu zaridit, tam problem nevidim, spis ty znamy a rodina…no budu mlzit a snad se brzy zadari;)
@maacek To jako už 4 roky jedete v umělku???
By mě asi švihlo.
No je to tak
ale dali jsme si roční pauzu, protože jsme stavěli dům a prachy jsme cpali jinam, s tím, že jsme trošku hrála na to, že při stavbě to klapne samo od sebe - no neklaplo, takže v tom zase pokračujeme… a ano… 4 roky
šílenost ![]()
@maacek To vás obdivuju
A nenapadlo vás pořídit si teda dítě jinak?
Obdivuji a smekám. Já bych na to tu trpělivost teda neměla. A kolik máte za sebou pokusů??? My jsme po prvním IVF, IUI jsme nedělali, bylo by to u mě asi skoro zbytečné a říkali jsme tak ty 3-4 pokusy a pak na to kašleme.
Ale já jsem v tomhle taková asi trochu jiná. Sice mimčo chci už někdy od 19ti a je mi 33, ale vyloženě že bych někdy slyšela nějak tikat biologický hodiny, nebo jak mají některé ženské, které obrečí každou menstruaci… Ne to fakt ne. A i proti umělku jsem dlouho byla. V tomhle mám asi trochu staromódní názor shodný s mojí babičkou, která říká, že když to být nemá, tak to být nemá. Takhle je naše planeta přelidněná a ještě když nedáváme přírodě žádnou šanci přirozené selekce a tak… No nakonec jsem k tomu byla více méně tak trochu dotlačená nejen přítelem, ale hlavně gynekologem, který mi umělko důrazně doporučil, protože ničím jiným se endometrie srovnat nedá, než těhotenstvím. Prý do mne může cpát nějaké prášky a tak, ale nic mi nezaručí. A tak jsem to pojala jako nutný léčebný postup. Nu… snad to vyjde na poprvé, byla bych moc ráda.
Jako adopci? na to si myslim ze mame cas, navic, pokud se nezadari na vsechny pokusy tak chceme opustit republiku, takze asi tak…
nad adopci jsem premyslela, ale zatim mi nikdo nerekl, ze dite mit svoje nikdy nebudu, tudiz nechci delat ukvapene veci…
nejdriv chci vyuzit svoje veskere moznosti, nacpat do ditete hodne penez hodlam a chci a udelam pro to vse co je mozne. az dojdou varianty budu resit co dal, navic v zemi kam chceme emigrovat jsou uplne jine moznosti, takze nic na svete nezatracuju… casu uz vzhledem k veku moc nemam, ale zas tak spatne na tom jeste nejsem… ![]()
No ženy, taky nás obdivuju
hlavne moji drahou polovičku, co ten už chudák kvůli děcku zkusil
za to všechno ho miluju nejvíc na světě ![]()
a jak říkám, dítě chci a půjdu si za tím… a tím že to trvá 4 roky tak jsem realista a nehroutím se jen tak… to už musí být a jeslti mám ještě čekat, já si počkám, hlavně když se někdy dočkám ![]()
@maacek Myslela jsem adopci. Ono to hned tak není. Takže byste na to měli ještě spoustu času
Obdivuju vás! ![]()
@Tofik píše:
@maacek Myslela jsem adopci. Ono to hned tak není. Takže byste na to měli ještě spoustu časuObdivuju vás!
jak rikam, az nebude cesta jinudy tak se nad tim zamyslim
do te doby budu stesti pokouset / ono se jednou unavi a sedne i na vola si furt rikam ![]()
@maacek Jasně, chápu. Určitě to vyjde! Každýmu to aspoň jednou dopadne dobře a ty // tam prostě budou!
@maacek píše:
ono se jednou unavi a sedne i na vola si furt rikam
Ahojda, ráda bych se k vám přidala - teda měla jsem to v plánu už minule co jsem psala dotázek, ale lehlo mi dítě s horečkama a na pc nebyl čas… no mám už zase dotaz - nafukuje se vám při stimulce břicho?? jsem četla, že se zavodňuje a že někdo přibere i 4-5kg
. jednou denně mě dloubne v oblasti vaječníků, ale to je vše..a naposledy jsem stimulovala před 7rokama - no a to už si ten průběh nepamatuju
Tak jsem vás teď dočetla a teda zírám jaký píšete že jste měli malý dávky při stimulce. Já mám krátký protokol decapeptyl + od 3dne píchám gonal 225,225,225,200,200 no zbývá mi ještě 200 na zítra a v sobotu ultrazvuk, tak uvidím co dál… místo těch 200 jsem měla původně psáno 150, ale při ko před stimulkou tam byla jinčí MUDra. a ta mi to zvedla, že podle výsledků co jsem měla u předešlejch stimulek by se hyperstimuláku nebála. No a tady po diskusích se toho každej děsí a každá druhá ho měla, tak nevim jak moc mám být v klidu…