Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Dzedzy píše:
Co je to to OHSS??? Já našla jen odborné vysvětlení, že je to nadměrná reakce vaječníků na hormonální stimulaci, ke které dochází především při úspěšné léčbě, kdy došlo k uhnízdění embrya.
Ale nějak nevím co si pod tím představit.
jj, je to tak, pokud dobre reagujes a mas hodne vajec, tak se ti zvetsi vajecniky a vubec cely spodek, nafoukne se ti bricho do obrich rozmeru
cca jako 6. mesic tehotenstvi a to je ono, boli to, coz neni divu, ja kdyz mela ten ohss, tak jeden vajecnik mel cca 35 cm, coz byl masakr ![]()
nejhorsi u ohss je to, ze ti muze v tom brise neco rupnout, v extremnich pripadech dojde k vnitrnimu krvaceni a muze to skoncit smrti - jak uz jsem psala nekde vepredu, nekolik mych kamaradek diky ohss bojovalo o zivot…
takze jak rikam, ohss je lepsi se vyhnout, je to previt, ale s tim se musi u stimulace pocitat.
ohss - ovarialni hyperstimulacni syndrom - to mluvi za vse ![]()
@Baby1987 píše:
Maacek nevis nazev toho napoje?
ty vado, to nevim, ale je to pro lezaky, nahrazuje to 2 denni jidla a je tu husty jako pes
jsou to takove lahvicky jako treba actimel
mrknu na net jestli to nevystracham, ale to mi fakt pomohlo ![]()
No fuj, tak ještě že to se mi vyhlo. Ono taky s těma 4 folikulama… To nezávidím teda.
@maacek Není to náhodou Nutridrink? V práci ho podáváme ležícím klientům, kteří mají problém s příjmem potravy.
Tak holjy v pondeli jdu na opu jo a ty nutridrinky se budou hodit mozna mi ohss trochu hrozi to rekne presne dr v pondeli po opu mam pry hodne foliku
@Baby1987 dneska jsi byla na kontrole? To je super ze jich mas hodne. Jak dlouho jsi stimulovala? A na genetice jste byli? Me ceka prvni ivf a o zadne genetice doktor nemluvil, tak jsem zmatena, nekdo tady pise ze se to dela vzdy nekdo zase ze ne…
@Nunetka píše:
@Baby1987 dneska jsi byla na kontrole? To je super ze jich mas hodne. Jak dlouho jsi stimulovala? A na genetice jste byli? Me ceka prvni ivf a o zadne genetice doktor nemluvil, tak jsem zmatena, nekdo tady pise ze se to dela vzdy nekdo zase ze ne…
já nevím s tou genetikou. Mě říkal, že tyto testy se dělají až po nevydařeném IVF. Ale asi je to jak u kterého centra.
@popina asi jo…ja uz mela strach ze u nas neco podceni. Nekdo psal, ze se to dela az pokud je prvni ivf neuspesne..a co tyv jake jsi fazi? ![]()
@popina píše:
já nevím s tou genetikou. Mě říkal, že tyto testy se dělají až po nevydařeném IVF. Ale asi je to jak u kterého centra.
já musela mít genetiku hotovou před IVF bylo to to první po HP a SPG ![]()
@Nunetka věř svým doktorům. My všichni jsme tu lajci a každý to má opravdu jinak. Každá máme jiné problémy, které se jinak léčí. Tak neboj, určitě to nepodcení ![]()
Jinak já jdu v pondělí taky na odběr vajíček. ![]()
@Baby1987 píše:
Tak holjy v pondeli jdu na opu jo a ty nutridrinky se budou hodit mozna mi ohss trochu hrozi to rekne presne dr v pondeli po opu mam pry hodne foliku
co je hodně folikulů, třeba 30?
@LuciTau jojo, pregnyl bohužel nebyl, tak jsem si musela koupit 2 injekce Ovitrelle. V sobotu hezky píchnu a pak jdu ještě v neděli ráno na nějakou injekci do zadku - Dexamed (ani nevím na co to je). Asi lepší všechno nevědět ![]()