Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ok dik myslela jsem ze to jsou nutridrinky budu je fakt mozna potrebovat krom hodne pit asi nic pro ohss neni ze kdy te ohss pselo za jak dlouho a kolik si rikala ze jsi mela foliku?
@Baby1987 píše:
Ok dik myslela jsem ze to jsou nutridrinky budu je fakt mozna potrebovat krom hodne pit asi nic pro ohss neni ze kdy te ohss pselo za jak dlouho a kolik si rikala ze jsi mela foliku?
hele odsavali mi 17 vajicek, coz je dost, ale mivaj holky i vic… takze ja mela ohss mirny, ale i tak jsem si s nim dost uzila, hlavne jsem fakt mela bricho jak balon, hned po OPU. a ustoupilo mi to do transferu, takze 3-4 dny a bylo to mnohem lepsi, ale muze se stat, ze kvuli ohss ani neudelaj transfer a musi se to nechat pak do dalsiho cyklu na ket… fakt jak u koho, kazda reaguje jinak - tech rizik v IVF je fakt moc.
No prave ze mi dr rikal mi hrozi to ohss ze mam hodne foliku a transfer se muze posunout na pristi cyklus pry se uvidi dle pondeli ale tech foliku je fakt dost tak doufam i v dost vajicek
@Baby1987 píše:
No prave ze mi dr rikal mi hrozi to ohss ze mam hodne foliku a transfer se muze posunout na pristi cyklus pry se uvidi dle pondeli ale tech foliku je fakt dost tak doufam i v dost vajicek
ono je kolikrát lepší méně folíku, lépe dozrávají mají více místa, než hodně folíku, byla tu holčina co měla 32 folikulů ale jen 14 vajíček ![]()
Ja vim ale to neovlivnim byla bych rada i za tech 14vajicek ci jen za jedno uspesne zavedene
Ahoj holky, jdu se s vámi podělit o mé dnešní zjištění…Můj gynekolog mě odeslal do Caru na základě špatného spermiogramu manžela, výsledek mi sdělil přes telefon a pak mě jen sestra dala mezi dveřma doporučení do Caru, verdikt byl IVF a druhou možnost mi Dr. řekl dárce, což jsme nechtěli…Těd podstupuji vyšetření v Caru, UTZ, mám nabranou krev na HP, objednání na genetiku, za 10 dnů mám jít na další UTZ..manžel byl znova na spermiogramu, Dr. v Caru se to nezdálo… a chyba lávky, spermiogram je v naprostém pořádku…Takže, teď leda zjistí, že mám nějaký problém nakonec já? Už jsem byla psychicky připravená na IVF, jsou to šoky
Takže další čekání co vlastně bude… Nikdy bych nevěřila, že se může stá chyba při přečtení spermiogramu…
@sivana píše:
Ahoj holky, jdu se s vámi podělit o mé dnešní zjištění…Můj gynekolog mě odeslal do Caru na základě špatného spermiogramu manžela, výsledek mi sdělil přes telefon a pak mě jen sestra dala mezi dveřma doporučení do Caru, verdikt byl IVF a druhou možnost mi Dr. řekl dárce, což jsme nechtěli…Těd podstupuji vyšetření v Caru, UTZ, mám nabranou krev na HP, objednání na genetiku, za 10 dnů mám jít na další UTZ..manžel byl znova na spermiogramu, Dr. v Caru se to nezdálo… a chyba lávky, spermiogram je v naprostém pořádku…Takže, teď leda zjistí, že mám nějaký problém nakonec já? Už jsem byla psychicky připravená na IVF, jsou to šokyTakže další čekání co vlastně bude… Nikdy bych nevěřila, že se může stá chyba při přečtení spermiogramu…
ono pozor, mě na gyndě řekli že manžel má SPG velice pomalý a málo spermií, a v caru ho má od začátku v poádku že se nám i vajíčka sami oplodnují ![]()
On muze vyjit spermiogram vzdy jinak ovlivnuji to stresy teplo a treba sedave zamestnani ci vypary chemie atd to zjisti az treba udelaji 3spermiogramy po sobe
Tak teď nevím co si o tom myslet??
Takže jsi stejně šla do IVF?
Je pravda, že jsem manželovi zakázala saunu:) ale nevim jestli během měsíce se dá pohyblivost takhle ovlivnit…z 20% na skoro 60%,jinak ostatní parametry jsou v pořádku
My mame vsechny testy v absolutnim poradku a to uz mame hodne vysetreni za sebou a jedno tehu prirozene ale bohuzel jsem samovolne potratila iui u nas taky nezabrala a to mame spermiogram tak dobry ze pritel by mohl byt klidne darce tak i pri tom vsem ze mame vse ok jsme sly do ivf
Nekdy je snad lepsi vedet, ze nejaky problem je a resit ho, nez kdyz je vse ok a stejne se nedari, no uvidime, jak to dopadne…pockam na moje vysledky a doporuceni;)Drzim Ti palecky;)
Dik i tobe taky bych rada vedela v cem je problem ale bohuzel to nikdo neumi rict
@sivana píše:
Tak teď nevím co si o tom myslet??Takže jsi stejně šla do IVF?
Ano šla, ale protože není chyba u manžela ale u mě ![]()