Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Markki01 U Crhy jsem byla 3× a teď jsem prchla do Heliosu a jsem ráda, sice se to ani tak nepovedlo, ale Obilňák je prostě… Přijde mi, že mají zastaralý metody, PK mi udělali vždy jen 3denní… A jsem prostě ráda, že jsem pryč… Test jsem. nikdy pozitivní neméla, proto mám teď pocit, že je to pro nás snad nedosažitelná meta, ale říkám si, že když už to nezvládne Helios, tak si alespoň můžu říct, že jsem vyzkoušela fakt všechno a prostě nám není souzeno… Bez toho bych si to asi jednou vyčítala.
@Dysis1 ty máš za sebou kolik transferů? Taky povícero? Zkusím se Texla ještě poptat třeba na Prednoš nebo nějaké kortíky, co tlumí imunitní reakci, Ale pak už jsme asi v koncích a bude to dílem náhody… Mám 6 mrazáčků, tak se budu asi modlit, že to prostě jednou vyjde…
@kveta112 budu nám držet palce! Ty jdeš taky v tomto cyklu?
@Hnědočka u Crhy mi vadilo, že nikdy nebyl připravenej a moje výsledky/emaily studoval přímo před námi, takže z toho jasně vyplýval jeho zájem o nás. A jak píšeš, hodně zastaralé metody. A sliznici máš vždy ok? Nemužeš mít v těle nejaký zánet nebo polyp, který by „ničil“ embrya? Je totiž zvláštní, že se nechtějí uhnízdit. Já byla na ambulantní hysteroskopii a doktor mi řekl, že mám nepruchozí levý vaječník a že je možné, že z nej uniká tzv"mrtvá voda" která ničí embryjka a že pokud se nebude dařit, tak by jej doporučil odstranit. Na ultrazvuku nic takového nikdy nikdo nevidel. Zatím jsem jen po jednom ET, takže těžko soudit…
@Hnědočka nene budu mit prvni KET jinak ET dopadl špatně ale i přirozeně prave embryo neudrzim takze tak ![]()
Markii01 Těžko říct, zánět nevím… nikdy jsem nijak zvlášť n4mocná nebyla, teď teda před nedávnem zánět achylovky a teď aktuální zánét spojivek, ale jinak nic… Sliznice je vždy ukázková, narostlá… Ale prcka nepřijme… nevim proč… Zkoušela jsem po transferu naprostý klid, klidový režim i normální pracovní vytížení, dali jsme si 2 roky klid, když jsem měla pocit, že se to nevede kvůli zbytečným nervům předchozího zaméstnání, našla jsem si jinou práci, přešla jsem ze směnosti a služeb jen do ranního provozu a pravidelného denního režimu, ale nic… ![]()
@Markki01 píše:
@Hnědočka u Crhy mi vadilo, že nikdy nebyl připravenej a moje výsledky/emaily studoval přímo před námi, takže z toho jasně vyplýval jeho zájem o nás. A jak píšeš, hodně zastaralé metody. A sliznici máš vždy ok? Nemužeš mít v těle nejaký zánet nebo polyp, který by „ničil“ embrya? Je totiž zvláštní, že se nechtějí uhnízdit. Já byla na ambulantní hysteroskopii a doktor mi řekl, že mám nepruchozí levý vaječník a že je možné, že z nej uniká tzv"mrtvá voda" která ničí embryjka a že pokud se nebude dařit, tak by jej doporučil odstranit. Na ultrazvuku nic takového nikdy nikdo nevidel. Zatím jsem jen po jednom ET, takže těžko soudit…
Mám nepruchozi vejcovody, o te vodě mi taky říkali. Zatím čekám na 1.KET, et vůbec nebyl kvůli dlouhému brání léků.
Ahoj. Jak porad premyslim nad ket a koronavirem, cetli jste uz toto?
(https://www.medrxiv.org/…6v1.full.pdf)
Jde sice jeste o nerecenzovanou studii, ale jedna se o systamaticke review. Mimo jinr je tam ze u tehotnych pozitivnich pacientek byl porod v 89% cisarskym rezem. A ze u novorozencu byl ve 14% syndrom respiracni tisne a hlavne byl prokazan vertikalni prenos infekce na dite. ![]()
Dobré dopoledne, doufám, že nevadí, že se tady přidám
jsem téměř u konce stimulace (dnes večer píchám ovitrelle a v neděli jdu na OPU) a mám pár otázek, protože jsem ze všeho tak trochu nervózní a je to moje první ivf
včera jsem byla na ultrazvuku a velikost folikul mám 17mm, je ok, že mám odběr až v neděli? Doktor říkal, že ideální velikost je kolem 20mm. A jaká je ideální výška sliznice? A poslední otázka - měla jsem riziko OHSS, ale z obou ultrazvuků doktor potvrdil, že to na to nevypadá, dá se to takhle odhadnout nebo ještě nějaké riziko je? Díky moc a všem držím palce ![]()
@eva90 píše:
Dobré dopoledne, doufám, že nevadí, že se tady přidámjsem téměř u konce stimulace (dnes večer píchám ovitrelle a v neděli jdu na OPU) a mám pár otázek, protože jsem ze všeho tak trochu nervózní a je to moje první ivf
včera jsem byla na ultrazvuku a velikost folikul mám 17mm, je ok, že mám odběr až v neděli? Doktor říkal, že ideální velikost je kolem 20mm. A jaká je ideální výška sliznice? A poslední otázka - měla jsem riziko OHSS, ale z obou ultrazvuků doktor potvrdil, že to na to nevypadá, dá se to takhle odhadnout nebo ještě nějaké riziko je? Díky moc a všem držím palce
To máš total v pohodě. Budeš mít určitě moc vajíček i embryek.
@eva90 tak velikost folikulu mas ukázkové
také jsem měla takové pred ovitrrilem sliznice myslim 7mm? Mozna me nekdo opravi to opravdu netuším s tim jsem problém nikdy neměla ale urcite budes brat utrogestan který ti v tom bude pomáhat aby rostla a aby si tomu predesla hodne jist bílkoviny a pit hodne vody a bude to v pořádku ![]()
@TerkaBohl no vůbec nechapu jak to muzou psát, když jeste zadna s koronavirem nerodila..
ja tohle vůbec nečtu.. rizika jsou pořád nějaká.. kdybych měla číst i vše ohledně otěhotnět přirozeně vs otěhotnět po ivf tak bych se z tech keců taky asi zblaznila ![]()
@eva90
Ahojky, načasování odběru je v pořádku ![]()
Sliznice by měla být ideálně okolo 10 mm.
OHSS se nedá dopředu odhadnout, ani dle UTZ, dle mé zkušenosti. Mně říkali furt v pohodě, v pohodě, transfer bude. Na UTZ před odběrem bylo vše ukázkové, dr. předpokládala 15 folikulů. Nakonec vzali 25 vajíček a kvůli riziku OHSS netransferovali a všechna embrya se mrazila.
Holky díky moc!
Jsem z toho trochu nervózní, snažím se zachovat klid, ale to mi moc nejde ![]()
@yogina toho se trochu bojím, ale tak uvidím no, já mám právě víc už podle ultrazvuku, ale doktor říkal, že to vypadá dobře. Jak jsi to zvládala?
@eva90
Docela to šlo, hned po odběru jsem dostala injekci a tablety na zmírnění OHSS. Asi dva nebo tři dny mě trochu víc pobolívalo břicho (jako bych tam měla hromadu šutrů) a pak to postupně odeznělo…na odběru jsem byla v pondělí a v pátek už jsem relativně normálně fungovala ![]()
Držím palce! Květen a červen je nás.