Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky ,tak já nevím ,ten můj z toho SPG má takový nervíky , že nevím , nevím
,ale co musí ,jinak dostane na holou
![]()
Leno to víše že to má určitě pro tebe vymyšlené
Pak mi musíš nahlásit, jaké to má v těch Vysočanech.
Já už se těším hrozně, do tranferu mi zbývá týden a 2 dny (tedy pokud budu mít prodlouženou kultivaci a půjdu v neděli), ale teď už to není nic moc. Vaječníky už pěkně bolej, ani nechci pomyslet, že mi zbývají ještě 2 injekce,
to už asi prasku
![]()
Ano také souhlasím, že Zuzi je tu pro nás velký přínos. Jsi hrozně hodná, že nám tu takhle odborně radíš
![]()
Inkah a co by si chtěla za pohlaví dvojčátek? Mě teď někdo říkal, že když jsou dvouvaječná, tak je to vždy kluk a holka, ale mě to přijde jako nesmysl. Proč by to nemohli být dva kluci nebo dvě holčičky?? Víte o tom některá něco?
Nazdárek! ![]()
Tak mě při čtení napadla spousta věcí co vám musím napsat, ale už zase skoro nic nevím.
Náš první spermiogram byl taky srandovní - doma - do toho někdo zvonil, to jsme ignorovali, ale soused byl trpělivý
, pak jsme najednou vylítli z bytu - já sperma ve zkumavce mezi prsama
, do toho začal něco mlít ten soused a nedal si vysvětlit, že nemáme ani minutu… asi jsme na něj byli i trošku sprostí, už ani nevím… prostě zážitek na celej život!
Helíku, zrovna jsem si říkala, že seznámek šoupnu
! Ale nezkopírovala jsi nějaký starší? Určitě už jsem Stele chlapečka dopisovala a i Míše jsem něco připisovala, už nevím, nechce se mi to hledat, takže se plně spokojím s tímto posledním
.
Jinak vítám nováčka (nebo nováčky? zase ztrácím přehled
), holky, napište nám taky své iniciále, ať to zkompletujem! ![]()
A k těm dvojčátkům - určitě je hloupost, že to musí být kluk a holka, pohlaví přece určuje už ta spermijka a pokud máte víc embryek, doktor prostě vezme dvě „hezký“ a šoupne je tam a nezkoumá, jestli holky nebo kluky… a zbytek zamrazí. I když to zjistit jde, když se dělá PK, tak jednu buňku „vycucnou“ a zkoumají chromozomy…
Jo, ještě jsem vám chtěla říct, že už máme jméno, ale zatím si ho necháváme pro sebe. Vlastně už jsme ho měli, když jsme byli na umělku poprvé a nepřipouštěli si neúspěch. Ale pak jsem si řekla, že přeci nevezmem první jméno, který se nám líbí a tak jsme hledali a hledali a hledali… až jsme se nakonec vrátili k tomu úplně prvnímu! A kdyby se náhodou doktor přehlídl - i když si byl úplně jistej - a byla to holka, tak to bude Klárka.
Tak se holčičky držte a čekejte a píchejte a papejte vytamínky, ať se brzy hezky kulatíte, já jdu komandovat! Budem totiž malovat ložnici, aby se tam miminku líbilo a pokládat nový koberec, tak tu mám tchána a rozebírají s manžou nábytek a něco štukujou a co já vím co ještě… no, někto to přeci musí koordinovat, ne?
Pa pa
Habi , já bych chtěla kluka a holku nebo dvě holky, ale ono je to nakonec jedno hlavně, když budou zdravý.
Holky, teď jsem tu měla kamarádku s půlročním miminkem (taky po IVF) a říkala, že na UTZ se v případě pozitivního testu chodí až dva týdny po testování? Já bych to chtěla hned, tak dlouho snad nevydržím čekat, ať vím, že je všechno v pořádku. Ale oni tam dřív asi nic nevidí, co? Jaké s tím máte zkušenosti?
![]()
Inka - snažilka
Inko,
já si taky myslela, že jakmile zavolám do CARu, hned druhý den naklušu na krev a na UZ, objednali mě až kdoví kdy, tenkrát jsem byla docela naštvaná a nemohla jsem to do tý kontroly vydržet. Je pravda, že dřív by opravdu na UZ nic vidět nebylo, já tam byla v 6. týdnu těhu a byl vidět jen gestační váček, mimi ještě vůbec ne. Takže je to dřív opravdu zbytečný. Ale neboj, dočkáš se! ![]()
Barbánku, díky. A já už bych nejlíp chtěla srdíčko anebo rovnou miminko, ať se nemusím strachovat… Ale to asi nepůjde, co?
![]()
Inka - snažilka
Inko,
a nechtěla bys rovnou příští týden rodit?
Promiň, dělám si z tebe srandu, vím jaký to je to čekání, ale kdo si počká, ten se dočká! A pak to opravdu stojí za to! Tak ti přeju moooooc trpělivosti! ![]()
Hezké poledne holky,taky bych nejraději přeskočila první tři měsíce ,aby byl klid ![]()
Inka testuje v pondělí ,držím palce
,mě asi hrábne ,než budu testovat,asi ti fakt nevydržím
,ale musím ,co naplat ![]()
Jinak přeji dobrou chuť ![]()
Ahojky berunky.Tak jsem tady už natrvalo,už mám u postýlky notebook.Bohužel se mi nedaří přihlásit,nemáte s tím některá zkušenost?Zkusila jsem se i znova zalogovat..ani s novým jménem a heslem mě to nepřihlásí.Ach jo.A to vám toho mám tolik co napsat.Papapa Welinka
Ahoj welinko,taky se mi to jednou stalo
a pak to ,ale šlo normálně,myslím druhý den.Jak se ti vede
![]()
Ahojky…to jsem ráda že tady někdo je.Vypadá to všechno super..krásně se hojím,už si sedám(měla jsem roztříštěnou pánev,…) ale už je mi fakt dobře.Brzy už dostanu vozík a pak berličky.Asi největší problém mi dělá titanový port,který mám pod kůží,lékaři přes něj komunikují s mojí nemocnou plící…ale i to se snad ustálí.Welinka
Ježíši Welinko ,to fakt děs ,to co jsi prožila
,ale hlavně ,že je vše na nejlepší cestě k uzdravení
![]()