Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
s tím zubařem to není tak, že bych si to užívala
, to v žádném případě. Jen jsem k němu zašla včera po dvou letech (vím, že jsem ostuda, stydím se
) a našel mi nějaké kazy a právě mně chtěl objednat co nejdříve, nakonec jsme to nechali až na březen. Ale i tak, kdyby ze mně byla těhule, nevadí to? Já se tam vždycky na tom křesle tak šponuju (ale ani nepípnu), že si říkám, jestli se to nějak nemůže přenést na mimi (asi blbina, že?).
Weli, určitě není dobré se stresovat, to je jasný. Ale zase na druhou stranu tě zaměstnává něco jiného, a to taky není k zahození. Akorát mezi tím mít tu rovnováhu, že…
. To se mi to mluví.
Zítra jdu na 1.UTZ, jsem hrozně zvědavá, kolik folikulů tam bude. Nijak zvlášť mně nebolí břicho, teď už vlastně vůbec, tak si říkám, jestli vůbec na injekce reaguju??? Co myslíte? Napište mi, že jó, jo?
Jinak dneska asi neusnu. ![]()
to je ono, nevěří! Ty totiž musíš zvolnit ještě před tím, aby viděl, že to umíš a že to jde!! Opravdu věříš tomu, že pak dokážeš de facto najednou ze dne na den skončit a hodit všechno za hlavu?? Mně to přijde neuskutečnitelný. Ale nevím, ty znáš svoji situaci líp. Máš pravdu, že to asi je tou dobou. Všude je nějak moc stresu. Každý se stará jen sám o sebe, o to aby zabezpečil svoji rodinu a na druhý přítom nehledí. Moc vaší rodině fandím, že jste se dali na podnikání! Chce to fakt odvahu! Tak teď koukej najít stejnou dávku odvahy k tomu zvolnit a to co nejdřív a neodkládej to na někdy, až ..... !!!!! ![]()
Jinak si nemysli, že já jsem nějakej flegmouš. Tady ti radím a přitom… Taky se věčně nervuju a to kvůli každý blbosti. Ty k tomu máš aspoň pořádnej důvod. (což neznamená, že ti to schvaluju!!!
)Dělám sice na úřadě, ale na malý pobočce, kde za moji funkci není zastupitelnost, takže teď tam musí za mě jezdit kolegyně z jiných poboček a asi mě pěkně proklínají. A mně je to blbý, že mají za mě práci, zatímco já se válím doma. Ach jo, jsme my to ženský komplikovaný bytosti, viď? ![]()
""http://www.snugglepie.com/cb/60311.png:http://www.snugglepie.com/cb/60311.png
Jo Weli,
a ještě jsem si vzpomněla - kdysi jsem slyšela, že dušičky nenarozených dětí létají po světě a hledají ty „svoje“ rodiče. Podle věku, země, původu, a tak dále. Takže nás jen ještě nenašli, víš? A můj muž vždycky dodává, že pokud naše dítě bude mít orientační schopnosti po mně, bude nás hledat ještě nějakou tu chvilku ![]()
Helli,
u mně v práci je to podobné, jsem učitelka a pro ostatní to znamená práci navíc, každý den. Naštěstí se mi podařilo najít na prosinec náhradu - a pak se uvidí. Ale taky jsem měla trochu výčitky svědomí, že budou nadávat a tak. Ale tohle je opravdu důležitější.
Ahoj Vendul , zítra budu držet pěsti!!! Určitě tam folíci budou a budou pěkný, uvidíš!
Já myslím, že mě před 1. UTZ taky břicho ještě ani moc nebolelo, možná vůbec. Začínám zjišťovat, že se mi všechny ty negativní pocity ze stimulace a vůbec celýho IVF nějak vytrácí z hlavy. To je zvláštní, jak ten mozek funguje, co?
Mě nějak víc bolelo vlastně asi až ten poslední týden před punkcí a hlavně tedy ten úplně poslední den před. To bylo ale spíš už od nervů - bála jsem se, aby mi ty folíci nepopraskaly dřív, než mi je stihnou odebrat. ![]()
O těch dušiškách nenarozených dětí jsem to taky četla. Prý si hledají rodiče podle toho, co tady mají zažít, jaké získat zážitky, schopnosti a tak. S tím orientačním smyslem jsi mě, Vendul, rozesmála. Už konečně vím, proč nám to taky tak dlouho nejde!!! ![]()
ahojky holky,tak jsem našla vaši diskuzi,hledám ted cokoliv ohledně tohoto tématu.
mám za sebou 1.IVF+ICSI+AH+PK a bylo úspěšné. transférovali mi 3 kousky a chytilo se jedno.
bohužel zasáhla příroda a já po UZ v 9tt musela na revizi dělohy.
Dnes jsem 3 dny po,možná mi je už trochu lépe,ale není to ono. Fyzicky mi nic není,ale psychika je hrozná.
Musela jsem zlikvidovat všechny UZ,časopisy,knížky,co jsem tu měla.
podle doktora do dalšího můžu jít někdy v únoru. díky tomu,že jsou mezi tím vánoce,tak to rychleji uteče. Bohužel jsem neměli žádné na zamražení,tak musím vše absolvovat znova.
od vás můžu pochytit něco nového a vám snad mohu poradit,když už to mám jednou za sebou!!!
To je krásný..já jsem tady o těch dušičkách chtěla psát už dááááááávno..ale měla jsem strach,aby jste si nemyslely,že mi hrabe
Tomu fakt strašně moc věřím…že si nás díťátko vybírá proto,aby si dušička splnila nějaký karmický úkol.Moc o tom čtu…a věřím tomu,že to naše miminko už je strašně moc blízko…nějak to cítím..ale nevím proč k nám ještě nemůže…asi prostě my musíme něco prožít.Je to někdy nelehké,ale určitě to tak funguje…slibuji,že zkusím zvolnit…třeba jen snaha „zapůsobí“.
…k folíčkům…já jsem holky,jak už jsem psala,zareagovala abnormálně na Clostilbegyt tento měsíc.Normálně anovuluji,téměř každý měsíc.Tam kde ovulace byla,tak z folíku byla cysta.Prostě teď mám celkem 8 folíčků a ještě nějaké menší a doktorka v CAR říkala,že je to nářez.Že už je to zase moc.Tak nevím holky,mě bolí břicho strašně…v úterý jdu na UZ a pak podle UZ možná na inseminaci.Je taky dost možné,že z toho zbudou zase jenom ty cysty ![]()
děkuji za podporu,zahřálo mě to u srdce ![]()
Teda holky,
vy se činíte! člověk vás tu nechá chvilinku o samotě a vy popíšete dvě stránky. Tak jen tak dál
Ani ty vaše příspěvečky nestíhám číst, ale napravím to!
Sluníčko, vítám tě mezi námi, ale úplně mě z toho tvýho příběhu zamrazilo, jsem po 2. tentokrát úspěšném ICSI a představa, že by to v 9.tt skončilo je příšerná. Snad se to u tebe ani u nikoho jiného nebude opakovat.
Tak se zatím opatrujte, berušky jedny statečný!
![]()
Welinko , žádný cysty nebudou! Bříško tě bolí, protože folíci pořád rostou, tak se neboj, bude to OK!!! Jinak všem těm věcem okolo reinkarnace, pozitivního myšlení, vztahu duševního a fyzickýho zdraví a tak… taky docela věřím nebo spíš začínám věřit. Znáš třeba knížku Miluj svůj život od Louise Hay?
Sluníčko , taky tě tu vítám! Je mi moc líto, co se ti stalo. Vždycky mám hrozný pocit, když čtu takové příběhy. Přeju hodně síly, abys to všechno překonala a mohla začít znovu!
Sluníčko,foukám bolístku.
Přesto,že si to nedovedu představit.Musí to být strašné.Odpočívej a nabírej sil,na další,úspěšné těhu. ![]()
Helli děkuji,že jsem tě mohla „potkat“.ty přesně víš,co mi máš říct.Přesně tohle o cystách,práci …potřebuji slyšet.Třeba jsem to všechno měla od tebe vědět a teď už to vím…a už mimi přijde…já vím,asi to tak jednoduché není…ale bude to krásné,až si budeme psát jaký to bylo v poradně,…
![]()
Welinko díky. Jsem z toho nějak naměkko. Nejsem zvyklá slyšet takovýhle slova na moji adresu. Jinak ty určitě, vzhledem k tvým zájmům, víš, že každýho, koho potkáme, tak potkáme za určitým účelem, aby nám něco ukázal nebo nás něčemu naučil, ať dobrýmu či špatnýmu,ne? ![]()
Helli no ale ty jsi pro mě jako když najednou vyjde sluníčko…nemám nikoho,kdo by mě takhle povzbudil.Manža je strašnej cíťa..někdy si připadám jako chlap doma já.Vše zařídit,vše unést na svých bedrech.Šetřím ho od všeho,co by se ho mohlo dotknout.Musela by jsi ho ale znát…je to strašně hodný zlatíčko.Ale…Každý člověk má nějaké ale,viď… to je fakt zázrak.Po pár řádcích,vyměněných s tebou,vidím souvislosti,pro které se trápím a chápu…že se miminku do toho utahanýho těla nechce.Určitě s tím něco provedu ![]()
Weli , nevím, co na to říct. Jsem z toho na rozpacích.
Můj manžel je podobnej. Na povrchu je to velkej a silnej chlap, ale uvnitř je hrozně citlivej a zranitelnej. Já musím být ta psychicky silnější, což je někdy hrozně těžký. Jsou chvíle, kdy potřebuju být podporovaná, ne podporovat. Jinak je ale hrozně moc fajn a skvělej člověk. Asi to tak má prostě být.
Nebuď na rozpacích,Helli…no vždyť jsi sama psala…že každého člověka potkáme za nějakým účelem.. No a s těma manžílkama je to někdy vážně těžké.Můj si nechá i v práci na hlavu.....odpusť.Ale pro život je desetkrát lepší než sukničkář a „velkoramenatej“ s prázdným mozkem.Musíme to skousnout.Tohle totiž,Helli,zlatíčko,jsou pak TI NEJLEPŠÍ TÁTOVÉ.Věř mi.Manža je věrná kopie svého úžasného otce,který žil pro děti a rodinu.Věřím,že pochopení,že jsme občas strašně zranitelné a malé princezničky, se na plno projeví,až budeme tři.Třeba jim strašně křivdíme…manža o mě má pořád strach a…ale ještě není tak daleko,aby se ozval nahlas…vše řeší potichoučku doma.
..budeme si držet palečky,ju?Ať je všechno hrozně moc brzy
Barbánku,japak se máš?Jak se cítíš?Povídej,přeháněj! ![]()
A co Stella?
A ostatní těhulky? …těšííííííííím se na vaše bříška…
![]()