Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vendulko vše je OK.Jakpak se daří tobě?Mě přestalo bolet bříško..pociťuji jen mírný tlak.Tak jsem měla strach že bude moc folíků a teď mám strach že to všechno předčasně skončilo…
Na UTZ jedu v úterý do Prahy a nemůžu se dočkat ![]()
Stellinko to jsi pašák
Musí to být nepříjemné…ale strašně se na tohle těším.No ikdyž…třeba mi nebude nic
Během pár měsíců to přejde..to víš,teď začínají vrcholit hladiny hormonů…až se ustálí,přestane ti být zle.myslím na tebe ![]()
Ahojky!
Taky se hlásím a hlásím, že je vše v pořádku - aspoň myslím. Nevolnosti nikde, většinu dne prospím. Fotku z UZ má u sebe manža, všude se s ní chlubí - s tou malou černou fazolkou
, na další UZ jdu 14. prosince.
Mějte se krásně a odpočívejte!
Pa pa
Ahojky!! Tak jen taky hlásím, že žiju a vše je OK!
Mám konečně napsaný vycházky, tak jsem je dnes plně využila. Nejdřív jsme byli na (povinné
) návštěvě manželových rodičů a pak jsme se šli ještě trochu provětrat s naším drahým pejsánkem. Prostě neděle jak má být. ![]()
Já jsem nafouklá jak velryba, když sedám a stoupám tak mně řeže někde na vaječnících, ale jinak pohoda. Ve čtvrtek bych měla jet na punkci, DOUFÁM DOUFÁM DOUFÁM, že bude dost vajíček. Mám panickou hrůzu z toho, že se něco nepovede - nebudou vajíčka, nebudou spermie, nevydrží embryjka atd. Ale to asi znáte každá, že jo?
Ahoj vendulko z toho jestli bude dost vajiček, kolik se jich povede oplodnit si tak moc hlavu nelámej, určitě to pro tebe dobře dopadne. Hlavně optimisnus, ten je ted důležitý. Přeju ti hodně štěstíčka, pa Lenča.
Já jsem se taky toho všeho bála, jestli budu mít dost vajíček, protože mi folikuly ne a ne dorůst doporučovaných 18 mm, a světe div se. Odebrali mi 14 vajíček a 13 se jich podařilo oplodnit. Tak jsem se úplně uklidnila až do doby ET, který jsem podstopila 1.12. a od té doby to na mě nějak padlo, jak to všechno dopadne a tak. Mám sice skvělého manžílka, který se o mě krásně stará, pomáhá mi i psychicky, ale chmury na mě pořád jdou. Snad to ještě těch 10 dní vydržím ,než si budu moct udělat testík a i já se dočkám dlouho očekávaného mimiska. Holčinky hodně pohody a optimistmu. Pa Lenísek.
Ahoj Lenčo,
díky moc za podporu. Všechny ji občas potřebujeme, že?
Taky jsem na to čekání zvědavá. Stimulace utekla jak voda, pozítří UTZ, dále punkce, ET - to si myslím, že taky uběhne. Ale přesně, jak říkáš - pak to nečinné čekání na první test. Jak se znám, budu se sledovat a pozorovat až hrůza
. Ano, pochopily jste správně, snažím se vás připravit na dobu blízkou, jak tu budu každý den plašit
![]()
ahoj holky, nechci vam tu kazit naladu, ale musim se sverit ze nam to bohuzel nevyslo… embrijkam se u me proste nelibilo, i kdyz je predtim moc chvalili…
( neda se… dalsi pokus v lednu, doufam ze dopadne lip!!!
vsem vam preji aby se to podarilo a meli jste krasny darek pod stromecek!
opatrujte se!
misa
Míšo, nevěš hlavu, k tomu to samozřejmě patří. Vím je to obrouvské zklamání, ale 3 měsíce není zas tak dlouhá doba, věř, že příště sse jim u tebe bude určitě líbit.
Míšo,
hlavu vzhůru! Nám vyšel druhý pokus, i když se pořád strachuju, že něco není v pořádku nebo že se někde něco pokazí. Určitě bude i u vás dvojka šťastné číslo! Určitě se zadaří napodruhé - a rovnou dvojčata
. Všude se píše, že s každým dalším pokusem se pravděpodobnost otěhotnění zvyšuje, to je fajn, ne? Tak se drž, jsme všichni s tebou! Pa pa
To je škoda Míšo, ale je to, jak píše Barbanek, příště je pravděpodobnost úspěhu o hodně větší. A můžu se zeptat - byla jsi na IVF a na další jdeš hned v lednu? Já jsem myslela, že musí být nějaká přestávka
holky, diky moc za podporu… no, ptal se jestli chceme jeste ted do vanoc, ale pak jsme se dohodli, ze si trochu psychicky odpocinem a v lednu jdem na to… pry tam zadna doba byt nemusi, tak nevim… doufam ze to neni tim Zlinem…
(
no, uz jsme to obreceli… a manzel taky rikal ze pak bude vetsi pravdepodobnost
)
barbanku, urcite je vsechno v poradku, kdyz se jim u tebe zalibilo, tak se uz budou drzet zuby nechty! verim tomu!
no, je to takovy divny pocit, ve stredu uz jdu do prace, to urcite budou vsichni vyzvidat, kde jsem jako byla tak dlouho… doufam ze nebudu becet!
vendulko, ty budes mit urcite krasny darek na vanoce…
vsem jeste jednou dik!
Míšo!
Já tě od toho nechci nějak odrazovat, ale mě v CARu doporučili 2-3 měsíce přestávku. Je to kvůli tomu, aby se tvoje tělo a hlavně vaječníky daly pořádně do kupy. Přeci jenom je to pro ně pořádná darda, těch hormonů a všech možnejch léků… jsou pak pěkně podrážděný a nateklý, a punkce s nimi taky pěkně zamávala, takže být tebou, nechám to spíš tak na březen. Pak může hrát důležitou roli každý detail a mohla by sis to vyčítat do konce života. V žádném případě tě nechci strašit, ale rozmyslete si to ještě! Chtěla bych vidět toho doktora, co by vás nechal jít na druhý pokus ještě před vánocemi!
Držím pěstičky!
Míšo,
mně se to taky zdá moc brzo. Ať si pak úplně nerozhážeš hormony, vážně je to veliká šupa.
Dáreček to asi nebude, už jsem pár svých pozitivních testů viděla, takže snad ani nebudu testovat (i když, asi budu muset, že jo). Dáreček to bude až ho budu držet na rukách ![]()