IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
7.12.05 11:19

ahoj holky, ja si taky myslim ze u kazdeho je to jine… i kdyz ja vlastne byla teprve jednou a nic mi nebylo… kdyz jsem sla na krev, tak jsem rikala sestricce ze mi nic neni a ona rikala ze to muze byt dobre… no a test byl bohuzel negativni… ale prsa jsem vetsi asi mela… ale to asi z tech hormonu…
holky ja furt nevim jak s tou pauzou! na jine diskuzi psali, ze kdyz je to telo „nastartovane“ tak pry neni na co cekat… tak ja fakt nevim!
ale uz jsem to dostala a to teda dost! a jak jsem si predtim porad davala ty cipky, tak pak ze me vypadlo jakoby „zatka“ z toho gelu, bylo to divne… a takove nechutne…
jinak uz jsem zpatky v praci, vsichni se na me furt culi, protoze si mysli ze jsem tehotna… tak rikam, ze nic noveho!
tak jinak vsem preji hodne stasticka!!!!
Barbanku jak je?
 misa

• Citovat
  • Upravit
161
7.12.05 11:41

Míšo, my když jsme začly chodit do CAR, tak nám už od začátku říkali, že doporučují 3 -4 měsíce udělat pauzu. Tělo si po tom hormonálním náporu odpočne,ty si odpočneš psychycky. Jestli nám tento pokus nevýjde,tak dám určitě na rady doktorů a počkám. Budu myslet na něco příjemného, koncem ledna máme zamluvený hory a tak. Mám pocit, že tam kam chodíš,tak z tebe chtěj jen vytáhnou penízky. :cry: Darebáci!!!

Jinak vám holky moc děkuju za podporu a mějte se hezky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.12.05 11:51

ahoj Leni, kdyz ja fakt nevim… prave ze na diskuzi na neplodnosti, psali ze je nejlepsi jit hned… ale asi radsi pockame, nic se nema uspechat, i kdyz ja uz se videla doma… neda, se… dik za radu…
ty jsi ted vlastne jak na tom?

• Citovat
  • Upravit
723
7.12.05 11:54

Míšo , a ty máš jít na nový pokus IVF nebo na KET? Určitě jsi už někdy dříve psala, jestli máte zmrzlíky nebo ne, ale já si to, přiznávám se, nepamatuju, promiň. U nás v CARu jsem se na to, kdy jít v případě neúspěchu na další pokus, neptala, bála jsem se, že si to tím přivolám. Ale někde jsem četla, že na KET se opravdu čekat nemusí, zatímco při novém IVF je lepší tak 3 měsíce počkat, aby se tělo vyčistilo a vaječníky se dostaly úplně do normálu.

Barbánku, Weli nko, kde jste holky? Jak je???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.12.05 12:00

Leni, uz to vidim… 6. den… a to jsi poprve?
uz jsi to urcite psala, ze? ja jsem dneska normalne mimo!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.12.05 12:02

ahoj HElli, ja uz v tom mam sama zmatek… mozna jsem to cele spatne vysvetlila…
byla jsem poprve na IVF (metoda ICSI - je to tak spravne?) a zamrazene mame 4 embryjka… takze mame cekat nebo ne… uz by mi vlastne jen nejak pripravili sliznici nebo co!
ja proste asi pletu hrusky s jabkama!

• Citovat
  • Upravit
161
7.12.05 12:05

Míšo, jsem poprvé. ET mi dělali 1.12. , tak nevím, ráno jsem psala, že už břicho moc necítím, ale ted mě zase pobolívá. Je to pro mě něco nového,tak jsem ze všeho moc vyjukaná! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
7.12.05 12:07

Já tomu taky moc nerozumím! Potřebovala bych to taky vysvětlit. Máme zmražených 8 embryí, tak když se nám to ted nepovede, tak jak se potom postupuje, jak se tělo připravuje hormonálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
7.12.05 12:08

Míšo , tak to jdeš na KET, tzn. budou ti dávat rozmražený embryjka. V tom případě si myslím, že ti to řekli dobře a můžeš jít klidně hned. Budeš brát jenom nějaký hormony (estrogen), aby ti narostla děložní sliznice a až bude dost vysoká, půjdeš na transfer, nic víc. To je v pohodě. Čekat se musí, když jdeš na nové IVF, tzn. celý cyklus včetně stimulace vaječníků, odběru vajíček atd. To je pro vaječníky záhul, proto se musí před novým dostat do normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
7.12.05 12:08

Ahojky!
Míšo, Helli má pravdu, na KET se opravdu čekat nemusí a jdeš hned další cyklus. Ale další IVF je opravdu záběr, já měla vaječníky nateklé ještě při posledním UZ- minulé pondělí a to jsem byla asi 20. den po ET.

Leni, to bříško u tebe je myslím normální, každá to sice snášíme jinak ale bolesti bříška byly snad u každé z nás, tak si s tím moc nedělej hlavu.

Jinak u mě snad vše v pořádku, akorát mi vůbec nic není, tak jsem si pro jistotu ráno udělala tt :lol: , vyšel pozitivní, tak snad tam mrně pořád je. Mějte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
7.12.05 12:16

Holky a když se jde na KET, tak co se vlastně platí? My jsme počítali, že nás to zase bude stát ty nemalé peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
7.12.05 12:16

Barbanku ,
jasně, že tam je, kam by šlo z teplíčka do takového nečasu??? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.12.05 12:20

jejda, tak to jsem rada ze to je takto, to ja jsem se predtim spatne vyjadrila!
ja uz z toho mela trauma a premyslela jsem co a jak…
tak diky, ze jsme si porozumely :o)
jinak mam MS a docela dost… a k tomu to vstavani do prace, clovek si rychle zvykl doma… a pece manzela… to bylo fajn…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.12.05 12:22

Leni, ja doufam ze uz se bude platit min, nevim kolik, ale jen za to rozmrazeni a vlozeni ne? uz tak jsme vyplazli vic jak 20 tisic!!!!! !

• Citovat
  • Upravit
723
7.12.05 12:34

To ti Míšo věřím. Já už jsem si taky doma nějak zvykla a jestli budu muset zpátky do práce, vvůůůbec se mi nebude chtít. Neumím si to představit jít najednou zpátky. Aspoň že tou péčí manžela nejsem zhýčkaná, i když bych samozřejmě ráda. :wink: Je ale pořád v práci - ráno odjíždí před 7 a vrací se tak v 5, 6. :cry: O silným MS po IVF jsem četla už od hodně holek, asi je to těma hormonama, co jsme musely do sebe dostat.

Leni , u KET se platí „jenom“ za transfer, ale prý to není vůbec hrazený pojišťovnou, takže si ho zase platíš celý (ale nevím,jestli to tak opravdu je). Někde jsem četla o 5 tis, někde o 7, asi záleží na CARu. V každým případě to není ta šílená suma, co jsme zaplatili teď. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová