Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to teda moc nadšená nejsem, s tím Agolutinem, ale co nadělám, že jo. Já už jsem měla teď ke konci hodně modřin na břichu od Decapeptylu a musela jsem hledat místečka (těch injekcí bylo taky kolem 25ti). Pak jsem přidala Menogon a Puregon, obě do břicha, takže 3 injekce v jeden čas denně. Dnes jsem nepíchala nic, z čehož jsem vyloženě happy, ale od pátku si to zase užiju. No jo, no jo, co se dá dělat.
Jdu si to píchnout a do postýlky. Tak se hezky vyspinkejte berušky, a ať se nám něco pěkného zdá.
Včeličky nejsou nic moc, to je fakt. Ale Utrogestan taky ne. Brala jsem ho na jaře 3 měsíce a bylo mi po něm pořád blbě. A navíc manža je s injekcema docela spokojenej. Prý aspoň může kamarádům vykládat, že píchá každý den.
![]()
Helli a všecičky holčičky…zítra mám velký den,tak moc a moc děkuji za povzbuzení.Jsem šťastná,že jsem vás našla…jo a Pregnyl…včera jsem dostala 2ampule do stehna a teď je to vážně úža
…jsou to útrapy,ale nemůžu se dočkat miminek od nás všech.To bude pohádka
![]()
Tak Wellinko, hezky se na to vyspinkej. Dej vědět jak si dopadla. Držím pěstičky!!! ![]()
ahoj holky, doufam ze jste se vsechny krasne vyspinkaly, ja uz pracuju! ![]()
no, ja si sama pichala do bricha takove ty tuzkove, takove ty co se michaly a pichaly do nohy mi pichal manzel a ta jedna pred odberem vajicek se pichala do bricha, i kdyz v papirech bylo napsane do nohy, tak jsem tam jeste volala, a sestricka rekla ze do bricha… tak nevim… ale ja nevim ty nazvy… mam fakt ve vsem hrozny zmatek…
jinak Helli, ja mam taky pejska bez PP, ale byla jsem na takovem setkani retrivru, byla to parada…
tak si holky uzivejte dnesni den a ja jdu pracovat!
(
Dobré ráno všem,
včera jsem ten Pregnyl píchla do zadku (samozřejmě sama, já bych si nejraději brala sama i krev u Dr.
) a v tom prvním okamžiku jsem měla mžitky před očima, docela to bolelo. A dneska mě bolí celá pravá půlka zadku, doufám, že to brzo přejde, ať můžu v klidu píchat Agolutin.
Strašně moc myslím na Welinku (snad se jí nebude škytat) a držím palce.
U nás v noci opět nasněžilo a teď už zase prší. Vyloženě předvánoční počasí, že? ![]()
To u nás zatím moc nesněžilo /bydlíme u Prahy/, zatím jsem sníh viděla jen z okna, minulý týden, ale to jsem musela ležet. Tak doufám, že bude na vánoce. Jinak se moc těším v lednu na hory. Náš Beník vždycky dělá ve sněhu psí kusy, miluje ho.
![]()
holky co tak jako delate? ja bych tak chtela byt doma…
moc me to v te praci nebavi! a k tomu me jeste poboliva bricho od MS
tak pekne odpocivejte a uhnizdujte!
Mišo,
já jsem se na neschopenku těšila hrozně moc a vzala jsem si ji hned při první příležitosti - na 1.UTZ. Vyloženě jsem už potřebovala vypadnout z práce a plánovala jsem, jak si pěkně pomalu v klidu udělám vánoční úklid, výzdobu, ve vycházkách nakoupím dárky a budu chodit se psem. Zatím je realita jiná, když jsem byla na 1.UTZ, umřela manžovi babička, včera jsme byli na pohřbu, předevčírem na kontrole v centru, prostě pořád se něco děje. Dneska je sice celý den klid, ale bolí mně celkem břicho, bolí mně zadek od injekce a motám se od ničeho k ničemu. Možná bych mohla upéct nějaké cukroví.
To, co jsem napsala asi nezní moc optimisticky, ale i přesto jsem ráda, že tu neschopenku mám. Nevím, jakou máš práci, já jsem učitelka a vím, že bych v klidu moc nebyla. Takže tak. Tak ať ti to pěkně utíká, už se nám to sobotí ![]()
Ahojky,
tak se musím taky přiznat, že se tak nějak plácám od ničeho k ničemu. CCa ob den něco ukuchtím, občas trochu poklidím, jdu něco nakoupit nebo na malou procházku s tím naším telátkem. Plánovala jsem si, kolik přečtu knížek a jak budu oprašovat angličtinu a zatím na to nějak ani není čas, hrozně to utíká. Je fakt, že kdybych tolik nespala, mohla bych toho stihnout taky víc.
Jenže já jsem pořád ospalá, je to hrůza! Ráno (jestli se to tak dá ještě nazvat
) vylezu kolem půl desátý a to se ještě musím přemlouvat, protože to se mi spí obvykle nejlíp. No a pokud si trošku nezdřímnu během odpoledne, večer v devět už jsem zase jasná. Chybí mi určitě sluníčko, je tu pořád zataženo, tma jak v pytli. Jestli se budu muset příští týden vrátit do práce, to vstávání v 6 mě asi zabije! ![]()
holky, posilam vam trochu toho slunicka, tady zrovna vykouklo a je tam nadherne! a to jeste dopoledne vypadalo vselijak…
ja kdyz byla doma taky jsem tak polehavala, cumela na televizi, jeste ze mame 36 programu, sice tam nic neni ale muzu si delat kolecko
)
nemocenka uz se dava pri stimulaci? to ja normalne chodila do prace…
ale stejne v praci sedim na zadku, vlastne na urade
)
a jeste mam dotaz - otehotneni umelym - to pak je rizikove?
jo, jeste jsem vlastne doma neco tvorila, ale pak me manzel postrasil jestli mi nemuze skodit cichat barvy a lepidlo a redidlo… tak jsem to zas zabalila…
Ahojky děvčátka, taky jsem si plánovala, jak pročtu všechny knížky a časopisy, budu dělat věci na který normáně nemám čas, a nakonec je to tak, že odpoledne obyčejně vlezu do pelíšku, protože jsem unavená a bolí mě břicho, a vůbec se mi do ničeho nechce. Už aby bylo za týden, budu vědět na čem jsme, a do práce se mi vážení oravdu vracet nechce, přemýšlela jsem, že jestli to nevýjde, tak přemluvím doktorku, aby mě nechla přes svátky doma, nebo to nepřežiju, ale nebudeme předbýhat. Jinak jsem začala chodit častěji na záchod, přes noc i 2× a to byćh řekla, že piju pořád stejně! Tak nevím jestli by to nemohl být jeden z příznaků tehu!
Míšo , to jsi hodná, že nám posíláš sluníčko, ale sem nějak ne a ne dorazit. Je tu čím dál tím hůř, zase začalo mžít. Prostě opravdu předvánoční počasí! Veškerej sníh roztál, všude je šedivo. Připadá mi to spíš jak v březnu… ![]()
Já mám neschopenku až ode dne transferu. V říjnu jsem ale měla dost ošlivou chřipku. Když jsem svý obvodní řekla o plánovaným IVF, nechtěla mě už vůbec pustit do práce, abych něco znovu nechytla (zná moji pochybnou imunitu). Prý je normální, že ženský zůstávají doma hned od začátku stimulace. Já ji tenkrát nakonec přemluvila a byla doma „jenom“ 4 týdny. Jinak mě dr. řekla, že těhotenství po IVF se bere automaticky jako rizikový, takže když těhulka chce, může být v pohodě doma klidně celý těhotenství. I když jinak je to samzřejmě těhotenství jako každý jiný. Ale proč bysme toho nevyužily, když kvůli tomu tolik zkusíme,ne? Já teda doma min. první trimestr zůstanu. Teda až se ho dočkám!! ![]()