IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2446
16.7.06 20:27

Barbánku,ještě jednou ti moc gratuluji k Tadeáškovi,je krásný,ale hlavně zdravý :lol: :lol:
O tom porodu mi ještě chvilku povídej ,taky mě trval 24 hodin :evil: 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
16.7.06 20:59

Ahoj berušky,

v prvé řadě VELKÁ GRATULACE BARBÁNKOVI !!! Tadeášek je nádhernej !!! Kam se hrabe ten obrázek, který jsem ti poslala :oops: Ať Vám slouží zdravíčko a rostete jako z vody!

Já jsem se vrátila pi 10ti dnech z dovči v rakouském Zell am See. Dovča byla parádní, i když dost náročná. Každý den výlety, tůry, šlapání po kopcích, bobování, koupání,…prostě nádhera. Letní Alpy mají neuvěřitelné kouzlo. Za těch 10 dní jsem toho nachodila jako né tady za celý rok :oops: Po večerech vínečka (i cigaretky :oops: ), musela jsem si spravit náladu, protože MS přišla se 3 denním zpožděním v den odjezdu :evil:

Jinak jsem objednaná do CAR na pátek - kvůli Ko na kultivaci před 2.IVF, tak snad to bude dobrý!!!
A na příští týden (St) k psycholožce v CAR. Mají to tam jako novinku a jsem zvědavá, co semnou vyvede. Cítím, že nejsem úplně v pohodě, na 2.pokus se bojím, ale proč to odkládat? Zázrak se evidentně nestane, když se za 13 měsíců nestal…
Musím to risknout i přes strach z dalšího neúspěchu. Už tomu tolik „nevěřím“ - předtím jsem věřila na 100% a to zklamání bylo tak obrovský…teď vím, že to může, ale nemusí vyjít…budu doufat, ale rozhodně se na to už tak neupnu. A jsem fakt zvědavá, co mi poradí ta psychol. a co si o tom myslí ona.
Když vidím těhuli nebo malé miminko, hrknou mi slzy do očí…nemůžu se toho zbavit…i když mám spoustu činností, z hlavy to nejde a každý den na to myslím…

A co vy? jak se máte? Měli jste tu pěkný pařáky, co? 8)

Welinko - ať ještě vydržíte 2 v 1 a je Ti líp!!!
Stelinko - Jonáš je jezké jméno a hlavně neobvyklé, bude to fešák :wink:
Miško - ty nás teda napínáš!!! 2,3 … ??? Už se těším na Tvojí další kontrolu a upřesnění počtu :) Šmoulíku - specielně na Tebe jsem si vzpomněla, když jsem byla na bruslích u jezera a potkala mamku, která měla z každé strany 2 klučíky a taťku, který vedl třetího :) Nádherná trojčátka, asi 2 roky stará :wink:
Leni - já fakt žasnu, jak to letí. Už 16 cm!!! Tak ať to jde takhle krásně dál!!!

Zdravím úplně všechny - Lilíka, Poju, Perlu, Selminu, Sutku ..... a vítám se s novýma tvářema, které ještě neznám :wink: a pardom na koho jsem zapomněla!!!

Stěžovaly jste si, že tu nikdo nepíše, tak jsem se vám trošku rozepsala :oops:

Mějte se krásně, těším se na novinky a krásný večer!!!
Pa pa nástěnkářka Andri :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
16.7.06 22:17

Ahoj holky, :lol: tak už to tady vypadá zase o něco líp :lol: Tadeášek je krásný mimčo a snad se všechny dočkáme, takových krásných miminek. Je vidět, že všechno jde, jen si asi musíme každá tím svým projít, ale věřím, že se každá jednou pochlubíme do naší galérky svýma cipískama :roll: Tak já zase pádím a nakouknu zase. Vítám Andri z dovolené :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
17.7.06 06:20

Přeji dobré ráno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jo, Andri ,letí to ,letí,vždyť koukni na Barbánka :lol: :lol:
Oznamuji ,doufám ,už definitivní ,jméno pro naší pipnku :lol: a to Sofinka :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
17.7.06 08:00

Ahoj holčinky,
všechny vás moc zdravím při krásném slunečném ráníčku :D :D :D

BARBÁNKU :
ještě jednou ti moc gratuluji a nestraš s tím porodem :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

PERLO :
No snad máš pravdu s tím příštím létem..já se snažím opravdu si užívat, vracím se k věcem, které jsem kvůli „plození" musela opustit a které miluji - aerobik :P , vždycky se tak nááádherně uvolním a nabiju energií :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ANDRI :
to máš pravdu, nač čekat, stejně to buď vyjde nebo ne, to už záleží čistě a jen na přírodě. Já jsem teď ale momentálně ve fázi, jestli to mimi opravdu tak moc chci, za každou cenu, už teď.. :?

LENO :
Pěkné jméno jste vybrali

Já dneska očekávám mršku, protože jsem si zašla na Agolutinovou vyvolávačku ve středu a vždycky šestý den po ní se MS dostaví. Zatím ale nic :evil: . Plánujeme víkendík, a tak jsem nechtěla mít MS tam, ale asi to zase holt rozhodne příroda, ach jo. :evil: :evil: :evil:

Čím víc nad tím přemýšlím, no musím vám to napsat. Ráda si poslechnu jiné názory na tuto věc. Když nám nevyšel třetí transfér, v který jsem hodně věřila, celých 14dní čekání jsem četla pozitivní knížky a zkoušela takové ty pozitivní prohlášení a pak nic, no bylo to strašné překvapení, když ani MS nebyla :twisted: . Moc to bolelo :( . Od té doby jsem se stáhla do sebe a přemýšlím o životě, co s tím, jestli to má cenu. Manžel maká, aby vydělal penízky, nemáme na sebe moc čas, a ta preimplantační diagnostika určitě taky není nejlevnější..navíc už by to bylo 3.IVF v tomto roce, ten nápor na nervy, přitom já jsem úplně zdravá. Já se snažím najít PŘÍČINU proč to nejde, obracím se k přírodě..třeba není manžel ten pravý pro mě, nebo já už fakt nevím..zní to divně, že? Ale po pravdě se mi vůbec na další pokus nechce, mám pocit viny, že to zase nevyjde a manžel akorát zaplatí šílené peníze (naštěstí mi nic nevyčítá, on ví, že je chyba na jeho straně). :?

Ach jo, jak to tak po sobě čtu, ptám se sama sebe - kde se ztratila ta statečná bojovnice Daria? :(
Holky, omlouvám se za tak pesimistický příspěvek, třeba mi to pomůže, a už brzy jdu konečně k té psycholožce (byla na dovolené).

Mějte se krásně,
Daria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
17.7.06 09:16

Dobré ráno,
Dario, vůbec se za svůj příspěvek nepmlouvej! Je to hrozně těžké a hlavně i pro nervy. Někde holky psaly, že jim pomohl i psycholog - myslím, že i to je na zvážení, protože tihle lidi jsou fakt odborníci a dají šanci najít taky trošku jiný pohled na svět a problémy. Zkus zvážit i tohle.
Nějak se mi nechce hledat zpátky seznámek, ale myslím, že tak stará ještě nejsi a ono další IVF klidně chvíli počká. Možná je potřeba se uklidnit, odreagovat… Mám kamarádku, kterou čeká poslední hrazený pokus. Čeká ji už ale 3 roky, a dkyž jsem se ptala, proč tak otálí, tak řekla, že chce počkat - až na tu správnou dobu - podle sebe, doktorů, nijak to nehoní a je v klidu… Teď prodělává všechny testy a vyšetření, která ještě neměli a nechcává tomu volnější průběh… Teď buduje kariéru v práci a vůbec neuvažuje, že by jí ji třeba miminko „překazilo“. Tak to je vždy nejlepší doba na to aby se tak stalo!!!
Nemáš nějaký zvířátko??? - to prý taky hodně pomáhá! My si pořídili dvě kaťata a měli s nima poměrně dost starostí, do toho jsme se stěhovali a pak jsem šla do IVF a ani jsem to nějak moc nestíhala vnímat.
Nevím, jestli ti tohle nějak pomůže, asi spíš ne, ale já cítím s každým , kdo tyhle problémy má - i když jsem měla tu kliku a povedlo se nám 1.IVF, ale ty inseminace apod. mě ubíjely stejně.
Halvně neházej flintu do žita, ono to vyjde, neboj!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
17.7.06 09:41

Ahoj holky, vsechny vas moc zdravim !

Barbanku -Tadeasek je nadherny, uplne jsem z toho zaslzila :wink:
Preji Vam hodne zdravicka a stesticka.

Andri - vitam te po dovolene,bylo na case, nastenku nejak nikdo neudrzoval :wink: :wink: :wink:

A copak dela Lovely, dlouho se tady neukazala :! :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
17.7.06 10:15

Nástěnkářka Andri upravuje seznámek :D kdo má novinky - šup sem s nima, ať jsme v obraze :wink: 

ČEKATELKY NA STIMULACI:
Inka: 1.IVF (3/06), REPROMEDA, 27 let -?
Irja: 2.IVF (1. ISCARE 1998, 2. Pronatal 2/2006), 32 let -?
IvKo: 1. IVF (1/06) CAR Zlín, teď pauza před KET, 27 let -?

Milil: 1.IVF+ICSI, Iscare, CAR 4.7. - KET cca 16.7., 24 let
Vlaďka10: 1.IVF (2/06) UNICA, KET (7-8/06), 28let,
Perla: 1.IVF (8/06) Fertimed, 27let Šelmina: 1.IVF (5/06) ISCARE, KET (8/06), 30 let
Andri: 2.IVF+ICSI (8/06), Gest, 25let
Zuzajda: 4.IUI, 2.IVF+ICSI (8-9/06 Gest), 28 let
Habi: 2.IVF Pronatal+Meda, 28 let
Daria: 3.IVF - ?, Gyncentrum OV, 28 let
Poja: 2.IVF - ?, Zlín, 26let

VČELIČKY :ČEKATELKY NA //: 0

TĚHULKY:
Stella: 1. IVF CAR Motol, 39 let, chlapeček (Jonášek), TP 29.7.2006 

Welinka: přirozeně, chlapeček (Ondrášek) TP 30.10.2006, 24 let
Hannah: 1.IVF (3/06), 1 mimi, TP 1.12.2006, 31let
Lena: 1.IVF (4/06 Iscare), 90% holčička (Sofinka) TP 22.12.2006, 36 let, Ko 11.7.: 16cm
Sluníčko: 2.IVF (4/06 IVF inst. Plzeň), TP 30.12, 27 let, 17.7.genetika, Ko 4.7.: přes 10cm
Sutka: 3.IVF, (4/06, CAR Praha), TP 20.1.2007, 38 let
Lilik: 1.IVF (05/06 CAR Motol), 28 let, 1 mimi, TP 28.1.2007 Šmoulan: 1.IVF+ICSI (05/06), Fertimed, 35 let, ET 30.5., ko 16.6. : HCG pozitivní - aby né, když tam jsou 3!!!!!
Lovely: 2.IVF (Plzeň), 31 let, těhu přirozeně , Ko 28.6.: 4tt dvojčátka!!!
Míša2: 2.IVF (6/06), Zlín, 31 let, ET 13.5., test 29.6.- pozitivní!!!!

MIMINKA PO IVF:

Zuzi: 1.IVF (10/2005 ICSI,Pronatal), 28let, 24.5.06 Samuel 2100g, 47cm a Nikolka 2210g, 44cm 

Helli: 1.IVF (11/05 IVF inst.Plzeň), 29let, 30.6.06 Nikolka 1640g, 41cm a Lukášek 1970g, 39cm 

Barbánek: 2.IVF+ICSI (11/05, ART ČB), 27 let, 12.7.06 Tadeášek 2890g, 49cm [/barva] [barva=#444444]

Tadeášek

Nikolka

Lukášek

… nepodařilo se mi Lukáška a Nikolku zvětšit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
17.7.06 10:16

HANNAH
No k psycholožce už jsem objednaná. Mě právě ty inseminace přišly tak nějak v klidu, protože jsem vůbec nemusela nic měnit..já jsem totiž profesionální cvičitelka aerobiku, miluji ten sport, nabíjí mě energií, prostě je to můj život. A musela jsem se ho vzdát :( protože IVF a pak 14dní PN..pak nanovo, při KET to samé..a pořád shánět záskoky.. :( :( :(
Teď pracuji doma, na počítači, a nebaví mě to. Je to sice pohodlná práce, manžel chtěl, ať zvolním tempo :D ale mě to ubíjí. A taky jsem často sama…ale to se snažím řešit tím, že si často k sobě zvu kamarádky. To mi moc pomáhá..ony neví nic o IVF, pořád tvrdím, že ještě máme čas. a naopak dodávám holkám optimismus, jen pár těch nej vědí o našem snažení. 8)

Děkuji moc, že se mnou cítíš..já se snažím zjistit, co mi tím příroda chtěla naznačit, že ještě miminko mít nemůžu, asi se musím něco naučit..třeba být trpělivá 8) 8) 8)

LILIK :
tebe moc zdravím, teď ztrácím přehled, ty jsi byla na dovolené?

Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
17.7.06 10:21

Holky, teď jsem mrkla do alba na Tadeáška - ten je krásnej… :P
Jinak Dario, zvolnění tempa ti jen chválím, určitě to pomůže tělu i když psychice asi moc ne, pokud jsi na to zvyklá. Já dělala na směny v nemocnici, do toho škola, stěhování a to vysazení při neschopence mi vyloženě ulevilo. No a teď dělám co zvládám, abych jen tak nelenošila, protože to bych nedokázala. Někdy jsem taky úplně zničená - jako že nemůžu dělat co dřív, že míň vydržím atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
17.7.06 10:40

Dario - jo, dovolena po kraji ceskem probehla, byla to parada jenom mam porad setrici rezim tak jsem spis odpocivala.

Andri - prosim upravit v seznamku ze bude 1 mimi a zatim termin porodu urcil dr. na 28.1, to ET uz tam asi byt nemusi. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
17.7.06 10:46

Andri, jsi naše dobrá duše - s tím seznámkem :wink: :) :D
Prosím vymaž mi pak někdy to Holandsko - už tam nejsem a jsem ráda!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
17.7.06 12:48

tak už to tam máte :wink:
teď vám zkusím dát fotku do alba, ať víte, s kým máte tu čest :D akorát nevím jakou, máme jich hafo z dovči 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
17.7.06 12:55

tak už mě tam máte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
17.7.06 13:15

Ahoj holky :lol:

to jsou ale krásná miminka :lol: :lol: :lol: Já chcííííí takýýýýý :lol: :lol:

Dario, asi je normální, že po nezdarech se nám hlavou honí různé myšlenky a někdy i dost pesimistické. Takže ti moc držím palečky, aby se vše vyřešilo a určitě bude líp. Já jsem na tom podobně. Po neúspěšných IUI a 1. IVF jsme měli jít v sprnu na KET ale vůbec na to nemám chuť ani náladu, prostě mám strach z dalšího neúspěchu. Takže jsme to zatím odložili. Nejdřív bych chtěla ukecat Dr. v CARu, aby nám udělali imunol. vyšetření a pak podle výsledku by byl KETík.

Pěkně si o tom všem pokecej s psycholožkou a dej vědět, jak si u ní dopadla.

papa Šelmina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová