Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky Mili…
Moc mě mrzí,že máš takové trápení.
Víš,ale já myslím,že jsi statečná že jsi do CAR nešla…myslím,že se na to prostě necítíš,že úplně tak nejde o prohraný pokus…ale vážně se na to necítíš a je to mnohem lepší než jít s s poraněnou dušičkou za každou cenu na další pokus.Dobře vím,že tohle úskalí pokusů..snažení,ad…je náročné…psychika je pod nesmírným tlakem a tak pokud to jenom trošku půjde,odpočívej,užívej si,uvolni se a ono ti spontánně vyplyne,ne kdy by jsi měla na další pokus jít,ale kdy to budeš chtít ty.Držím ti palečky,beruško. ![]()
Holky Barbánek ráno dostala vyvolávací tabletku a Tadík nesjpíš ještě dneska přijde na svět.Tak jí držte palečky
![]()
Ahoj holčinky,
všechny Vás moc a moc zdravím
Co Barbánek … už se jí to blíží, no alespoň už „to“ bude mít za sebou a prcka na světě. Budeme držet pěstičky
![]()
Mili, snaž se dostat do pohody, já vím, že se to lehko řekne, ale hůř dělá, ale věř, že jsme všechny prošli tím dlouhým čekáním na mimi, tak tě chápeme!!!
Já si opravdu myslím, že bys se měla v klidu zamyslet nad tím, jestli je reálná šance otěhotnět přirozeně. Pokud je malá a zkoušeli jste to už cca 2 roky, určitě bych šla do IVF. Ale … musíš se smířit s tím, že to nemusí vyjít hned, ale třeba na popáte, ALE VYJDE TO, URČITĚ!!!!! Nemysli na neúspěch, mysli na to, že pokud to náhodou nevyjde, vrhneš se do dalších pokusů. Musíš bojovat!!!!
Někdo tady psal o tom, že některá centra dělají chromozomální testy embrijka před ET, aby vybrali ty NEJ a prý to výrazně zvyšuje pravděpodobnost úspěchu! Což se mi zdá skvělé, tak se na to vyptej a pokud to nědělají v tvém CARu, tak jdi jinam, kde to dělají. K tomu se můžeš obrátit na nějakého opravdu dobrého homeopata nebo akupunkturistu, znám hodně lidí, kterým k mimi pomohli (včetně nás). Opravdu možností je hodně, jen vydrž!!!! Pro mě bylo vždycky důležité, že jsem pro mimi něco dělala, ať už jezdila k homeopatičce, nebo do CARu. Moc ti, a vůbec všem snažilkám, držím pěstičky!!!!
![]()
Miso, naši Šmoulíci byli všichni 3 stejní. Příští týden v pondělí jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá … No, snad bude vše OK. Jinak jsme rozhodnutí na redukci nechodit, pouze pokud by byl nějaký zdravotní důvod (mimísků). Já to zvládnu!
![]()
Mějte se všechny moc krásně!!!
Papa
Ahoj holky, preji hezky den. Vcera jsem kvuli vedru navysla z bytecku, dneska odpoledne budu muset, protoze jsem se konecne objednala ke kadernici…tak snad to preziju..
Barbankovi preji hodne stesti, at je to rychly porod… ![]()
Miso - tak to je hezky ze budes mit dve, gratuluju. Ja bych tyky klidne brala dve, ale pro zacatek mi bude stacit i jedno
![]()
ahoj holky, vsechny vas zdravim, no, nevim jestli se neupecu!!! me je hrozne horko!!!!!!!!!!!!!
barbanku, tak at to mas rychle za sebou a tesis se z miminka ![]()
smoulanku, ja furt nevim, co kdyz to jedno je takove „nijake“ akorat ze na redukci ti asi vezmou to co je nejbliz bricha nebo co…
Liliku, diky… omlouvam se ale ted nevim v jake jsi fazi? furt cekas?
No ,kde jste kodo
![]()
Barbánku držíme palečky ![]()
Holky ,dnes jsem po kontrole ,máme už 16 cm a na 90%čekáme holčičku,takže ne žádný kluk,ale holka,ale to se ještě uvidí
,jinak je to cvičitelka jako blázen
![]()
ahoj Leno, tak holka? nechtela jsi kluka?
ale to je prece jedno, hlavne at je zdrava!!!! opatruj se!
Jooo,chtěli jsme kluka do počtu,ale já stejně mám radši holky,tak když mi to dr. řekl,tak jsem se začala šíleně těšit,ale zatím jen tajně,manža říka,že je to jedno,že jsem stejně chtěla holku ,ale co jediný syn
Ten bude mít v rodině samý baby kromě táty
![]()
Jé Míšo, už máš metříček, tak at ti to pěkně naskakuje!
![]()
Já jsem se tě včera ptala na to, jestli ti vložili 3 embryjka, protože
nám na poslední KET, který plánujeme na podzim zbylají taky 3, tak se rozhoduju, jestli si je nechám šoupnout všechny 3. Zvažovala jsem rizika, ale jedno samotné tam přece nemůžu nechat
! Tak uvidíme, hlavně jestli po rozmražení budou všechna dobrá, tak do toho půjdem! ![]()
Ahojky holčinky!!! Hlásí se Vám zpět ten největší plašan, strašpytel a pesimista na světě
!!! Už jsem z dovči doma ![]()
Omlouvám se, že zase začínám s palbou otázek, ale když já jsem s vámi nebyla tááááák dlouho
![]()
Smoulan , ty otázky se týkají tebe, protože potřebuju vědět, jak to chodí ve Fertimedu. Chtěla byych vědět, kdy dostanu injekce a kdy se začínají píchat (1. den cyklu???). Plánujem totiž ještě jednu asi třídenní dovču hned po menzes, tak jestli to vůbec bude možné. Mooooc a mooooc ti děkuji za odpověď.
Jinak všechny moc zdravím, Barbánku, držím pěsti!!!!
Dobré ránko ,kočky
,kde se všichni touláte
,jsou příšerný vedra
,dneska hlásí ochlazení na 30 stupňů
,tak to se zchladíme.
Kdepak jsou naše novopečené čekatelky
Asi na dovče ,co ![]()
Míšo,jak je mamino ![]()
Perlo, ať ti to dobře dopadne
,dobré rozhodnutí ![]()
Lovely,ty asi pracuješ,co
Tak ,holka ať se nám neupracuješ
![]()
Barbánku,jakpak asi je ![]()
Welinko,jak snášíš ty vedra
Já teda strašně ![]()
Včera jsme byli ještě k tomu v Ikee ,koupili jsme synovi skříň a skládali a stěhovali celé odpoledne a doma sauna
![]()
Už se těším až budeme zařizovat naší malý pipině pokojík
![]()
Ahoj holčinky,
moc vás všechny zdravím a myslím na Barbánka , jak je na tom … držíme pěstičky!!!!
![]()
Perlo,
tak ti hned píši, jak to probíhalo u mě … Na poslední kontrole před začátkem stimulace, jsem byla cca 4 dny před začátkem MS, to jsem vyfasovala všechny „propriety“, včetně DVD kde ti všechno názorně vysvětlí - jak píchat injekce a tak … S Puregonem jsem začala 2. MS - brala jsem ho ráno a večer. Na kontrolu jsem šla 6. den cyklu a pak 8. a 10.
Budeme ti se Šmoulíkama držet moc a moc pěstičky! Uržitě to všechno zvládneš na jedničku! A když budeš mít štěstíčko, tak už brzy budeš těhulka
![]()
Leni,
gratuluji k holčičce! Ono je to stejně jedno jestli holčička nebo chlapeček, hlavně když jsou zdaví!!! Já bych teda brala spíš MIX, abysme se nenudili …
![]()
Kolikrát jsem přemýšlela o tom, jesli když vybíraji spermijky pro ISCI, jesli poznají, že jsou holčičí nebo klučičí. To jsou starosti, co?
Ahoj holčinky,
jen jsem se přišla zahlásit, že žiju
a užívám si
a sem už jen tak občas nakouknu, ale mám přehled
![]()
těhulkám nádherně přibývají metříky, letí to prostě šíleně, zato čekání je tááák nekonečné ![]()
Míšo, tobě speciálně gratuluji k dvojčátkům, tak si je pěkně hýčkej ![]()
Daria
ahojky holky, vím, že k vám chodí Barbánek, tak jsem vám jen chtěla napsat, že Tadeášek se narodil dnes ráno v 9:03.