Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lenisku, to je mi fakt moc lito!
priste to urcite dopadne!
Liliku, tak to bude dobre… napisem si v unornatkach ![]()
Poja, vy jste to fakt tak posunuli? tak at to vyjde i bez injekci!
Sutko, tak ty si pekne uzivas!
Ahoj holky, preji hezky, i kdyz asi zase hodne teply den… ![]()
Ja se tady snazim uklidit a neco ukuchtit, ale porad jsem zpocena jak nevim co. Zitra jdu na konrolu, jeste do CAR, jestli bude vsechno o.k. tak uz pak budu chodit normalne na gyndu, tak jsem moc zvedava… ![]()
Liliku, takze si te nechali do 10. tydne? ja prave nevim jestli doktor nerikal ze az bude videt srdicko ze u nich koncim…
a budes jim davat nejakou pozornost?
Ahojky,
omlouvámse,že Vám sem lezu,před 3 lety bych byla jedna z Vás,mám z IVF+ICSI dvouletou princeznu Nicolku.
Chci touto cestou popřát Barbánkovi a Tadeáškovi moc moc zdravíčka,lásky a radosti,moc si to zasloužíte.Posíláme pusinku a pokud budeš mít časík,písni mi na mailík,já jsem si omylem vymazala adrešář a nemám na Tebe jiný kontakt.
Jojo,ART je jednička,už příští rok uvažujem,že se tam zas na ně zajedem juknout a případně si od nich odvést další mimi.
Držím všem palečky,hodně zdravíčka těhulkám a mimískům a spoustu odvahy a hlavně úspěchů ostatním snažilkám.
papa Naďa a Niki
Dobré odpoledne. Vrátila jsem se od doktroa, všechno je v pořádku. Na další kontrolu mám jít za 4 týdny, tak jsem spokojená.
Holky, měla jsem takový sen, jako že už asi mám miminko (ale neviděla jsem ho, nikde nebylo) a byla jsem děsně hotová , že doma nemám nic pro něj!!! Jen kočárek, ale v něm ani peřinku, fusak nic. Pro kočárek si totiž pojedu příští týden a pak mám doma 2 bodýčka a to je všechno! Já jsem asi blázen
, ale mám strach, že nebudu vědět, co pro Šlojmu nakoupit, abych měla vše a ne zase něco zbytečného…Nemáte některá zkušená matka nějaký seznam?!
Já jsem fakt magor.....že jo? ![]()
Jinak koukám, že v tom vedru jste všechny někde v tahu a nikdo moc nepíše. Doufám, že přežíváte jakž takž v pohodě.
Ahojky holčinky!
Naďo - Nikoleto - lidi jako ty mě vždycky dokážou povzbudit a nakopnout dopředu. To víš, po 3 neúspěšných IUI mě v srpnu čeká 1. IVF, takže jsem nervózní a moje psychika pracuje nějak podivně. Je to nahoru-dolů. Jeden den vstanu a říkám si, jak tomu moc věřím a jak se na to IVF těším, druhý den vstanu a říkám si, jestli to má vůbec smysl, jestli se na to nemám vy…
No a tak je to furt dokola.
Když tu však kdokoli napíše, že má po IVF mimi, tebo je těhulka, působí to na mě jako psychoterapie. To si hned říkám, že do toho jít MUSÍM.
Holky, taky umíráte vedrem, jako já? Hrozně držím pěsti všem těhulkám, musí to pro vás být děsné. Pořád někde hlásili, že mělo pršet a tady stále nic!!! Miluju léto a teplo, ale co je moc, je moc. Nad 30 stupňů a tak dlouho je prostě děs!
Miso - ja zatim nevim jestli uz pujdu na gyndu, ale minule rikal ze asi jo. Asi abych stihla nejake ty testy. Ja tam jsem takhle dlouho kvuli mizejicimu dvojceti a taky se jim nelibi ty me cysty
A jestli jim neco budu davat zatim nevim, spis jsem myslela ze bych tam zasla az budu mit mimco, tak nevim…
Perli,kdybych já v té době,co jsem se připravovala na IVF,věděla o této diskuzi…
tady se holky navzájem chápou a podporují a to je moc fajn.Já před IVF zrovna neměla dobré období,den před odběrem jsem byla na pohřbu svého tatky a dost jsme se rozmýšleli,jestli to nevzdat.Nakonec jsme do toho šli a jak jsem nemyslela jen na to,nakonec se vydařil hned 1 pokus.Já si říkám,že mi taťka odešel a naše zlatíčko přišlo jako dáreček.
Budu na Tebe myslet a určitě to vyjde,každý se dočká dříve nebo trošku později.Nám to trvalo 2,5 roku.
S Barbánkem máme společné CAR
Hodně štěstíčka všem.Naďa
![]()
Naďo , já jsem taky hrozně vděčná, že si tady můžu s vámi všemi povídat. Nebýt vás, asi bych to už dávno vzdala a na všechno se vy…
. Je fakt, že holky tady dokážou hodně povzbudit.
Nám to ZATÍM trvá 3 roky. A doufám že to je už konečné čislo
! Kolik ti je roků, jestli se smím zeptat. Já totiž vždy v momentě, kdy si říkám, že s tím končím, uvědomím si kolik mi je a mám strach, že bych toho třeba za 2 roky litovala. Asi to není ten správný přístup, ale já to tak cítím.
Nadi , jsi opravdová bojovnice a hrdinka, když jsi za takových smutných okolností do toho šla. Je mi to moc líto.
. Ze své princezny musíš mít obrovskou radost.
Perli,v době stimulace mi bylo 28.Je naprosto normální věk kolem 35,samo s ohledme na zdravotní stav.Letos mi bude 31 a příští rok se zas vypravíme pro mimíska,tak snad budu mít pak taky štěstí.
Přišlo to v ten nejlepší čas,když to beru zpět,dřív bych si to nevychutnávala tak joko teď,člověk si toho moc váží a raduješ se každý den z toho maličkatýho drobečka,nic hezčího neznám.
Moc Ti to ze srdce přeju.
To víš,že mám a jakou ![]()
v té době to bylo fakt hrozný,ale já to prostě riskla ( nechtěla jsem si pak vyčítat,že jsem to vzdala-buď to vyjde nebo ne) a nejdůležitější je výsledek ne?
Kolik je Tobě?
Možná se budeš smát, že plaším s věkem, je mi 27 a jsem si vědoma, že tu bojujou i mnohem starší, ale jak už jsem psala, já prostě cítím, že už mám nejvyšší čas. Směšné, co
?! Ale já se fakt hrozně bojím, jak dlouho ještě budu čekat. Už mě i napadlo, že bych klidně zažádala o adopci, ale manžel s tím vůbec nesouhlasí. On věří a asi má pravdu. Jsme totiž údajně oba zdraví a nikdo neví, proč to nejde. Já jsem si po dvou letech neúspěšného snažení to centrum doslova vydupala u svého gynekologa s tím, že odmítám čekat a chci pro to něco udělat. On měl totiž takový přístup „jsou páry kterým to vyjde třeba za 10 let…“ a to mi fakt nepřidávalo.
Perli,neboj,vím že se mi to teď lehce řká,ale mám to v živé paměti,pořád dokola negativní testy,probrečený noci…ale všechno tu úsilí a snažení má tu nejúžasnější odměnu a za pár měsíců,až budeš držet svého drobečka v náručí,Ti to přijde jako nic (tím myslím stimulace,odběry,transfer,čekání…).Každý má tu svojí cestičku jinak dlouhou,ale ten cíl je tam a musí se tomu věřit a neházet flintu do žita.Miminko Ti všechno vynahradí a všechny tady si to zasloužíme,vždyť jsme ty nejlepší mámy na světě!
Hlavu vzhůru a přeju jen to dobré.
Papa Naďa