Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
JAK DOPADLY HOLČINY???
Irja: 2.IVF (1. ISCARE 1998, 2. Pronatal 2/2006), 32 let -?
IvKo: 1. IVF (1/06) CAR Zlín, teď pauza před KET, 27 let -?
ČEKATELKY NA STIMULACI:
Leica: 2.IVF (8/06) - CAR Olomouc, 28 let - cysta = 29/8 se rozhodne, co dál
Zuzajda: 4.IUI, 2.IVF+ICSI (8-9/06 Gest), 28 let
Daria: 3.IVF - ?, Gyncentrum OV, 28 let
Poja: 2.IVF - ?, Zlín, 26let
Andri: 3.IVF - ?, Gest, 25let,
ČEKATELKY NA KET:
Habi: 2.IVF Pronatal+Meda, 28 let, KET 9/06
Cherry: 2.IVF Pronatal, 32let / po 1.IVF 27měsíční holčička/, po OPU OHSS, čeká na KET cca 11/06 - 14 mrazáčků!!! Šelmina: 1.IVF (5/06) ISCARE, KET ?, 31 let, 3.10. imunologie v Podolí
Inkah: 1.IVF (3/06), REPROMEDA, 27 let, KET - ?
Milil: 1.IVF+ICSI, Iscare, 24 let, KET - ?
Lovely: 2.IVF (Plzeň), 31 let
VČELIČKY :
Marcina: 1.IVF (8/06), Fertimed, 27 let, jehličky od 24.8., OPU cca 3.9.
Evča: 1.IVF (8-9,06), Unica Brno, OPU 5/6.9.
ČEKATELKY NA //:
Perla: 1.IVF+ICSI (8/06) Fertimed, 27let, OPU 26.8., ET 29.8., TESTÍK: 15.9.
Fila: 1.IVF+ICSI (8/06) Unica Brno, OPU 27.8., ET 30.8., TESTÍK: 11.9.
Vlaďka10: 1.IVF (2/06) UNICA, 28 let, KET 1.9.06, TESTÍK:
TĚHULKY:
Welinka: přirozeně, chlapeček (Ondrášek) TP 14.10.2006 ve 38tt (císař), 24 let
Hannah: 1.IVF (3/06), 1 mimi, TP 1.12.2006, 31let
Lena: 1.IVF (4/06 Iscare), 100% holčička (Sofinka) TP 22.12.2006, 36 let, Ko: 24cm, 500g, další Ko 19.9.
Sluníčko: 2.IVF (4/06 IVF inst. Plzeň), holčička (Kačenka) TP 30.12, 27 let, 17.7.genetika
Sutka: 3.IVF, (4/06, CAR Praha), TP 20.1.2007, 38 let, 8.8.amniocentéza OK!!!
Lilik: 1.IVF (05/06 CAR Motol), 28 let, 1 mimi, TP 28.1.2007 Šmoulan: 1.IVF+ICSI (05/06), Fertimed, 35 let, trojčátka !!! TP 18.2.07, 16tt - cca10cm
Míša2: 2.IVF (6/06), Zlín, 31 let, dvojčátka, 13tt - cca 7cm
MIMINKA PO IVF:
Zuzi: 1.IVF (10/2005 ICSI,Pronatal), 28let, 24.5.06 Samuel 2100g, 47cm a Nikolka 2210g, 44cm
Helli: 1.IVF (11/05 IVF inst.Plzeň), 29let, 30.6.06 Nikolka 1640g, 41cm a Lukášek 1970g, 39cm
Barbánek: 2.IVF+ICSI (11/05, ART ČB), 28 let, 12.7.06 Tadeášek 2890g, 49cm
Stella: 1. IVF CAR Motol, 39 let, 17.7. (18:53) blonďáček Jonášek, 2800g, 46cm [/barva] [barva=#444444]
JonášekTadeášek
Nikolka
Lukášek
[barva=red][/barva]
Andri to je mi moc lito, dej se dohromady a pak se zas ozvi, budu na tebe myslet a preji aby se vse spravilo… Ceka vas nejaka genetika ci jine podrobne vysetreni????
Andri - tak to je mi moc lito, ja jsem fakt verila ze vam to ted vyjde…
Jinak vsem drzim palce…k tomu lezeni po ET…ja jsem tam lezela asi 15 min. a jela jsem domu…
Sutko, děkuju…čeká nás běh na ještě delší trať, než jsem čekala - imuno, genetika, … vše co bude potřeba. Máme jetě 2 celé pokusy, tže uvidíme, kdy to půjde, ale bojovat budeme, my to miminko mít budeme!!! Pa A*
Co jedno, nejmin 2 miminka, prece nejsizadny troskar Andri, drzim palce!
SUTKO,díky za info,jak to bude probíhat u Apolináře.Chodím tam od prosince 2005.
Andri,je mi to fakt líto
,copak se s nima stalo ,s mrazáčkama
![]()
Kočičko,myslíme na tebe a držíme ti stále palečky ![]()
Andri , hrozně moc mě to mrzí, já jim tak moc věřila!!! Zlatíčko, buď silná, držím palečky, ať se z toho brzičko dostaneš!!!
Andri pro štěstí:
http://www.sirmi.ic.cz/teddy/37.gif
Ahojky berunky…
Andri je mi tě strašně moc líto…úplně jsem se vžila do toho co se „stalo“ nám.Stalo v uvozovkách protože když jsme měsíc po neúspěchu otěhotněli spontánně, v mém docela komplikovaném zdr. stavu,přesvědčila jsem se o tom,že se některé věci,ikdyž bolavé,musí stát,abychom mohli postoupit dál a já,ikdyž na to snažení tnerada vzpomínám,jsem si uvědomila,že se zázraky dějí.Měla jsem nejdříve hodně folíčků,při každé kontrole ubývaly…a den před punkcí zbylo jedno jediné vajíčko.To manžílkovi spermijky sice zvládli oplodnit,ale embryjko nevydrželo ani do druhého dne.Cítím s tebou a nejvíc ze všeho ti přeji,ať už je za tebou ten největší smutek…a ty máš sílu do dalšího pokusu.Já osobně jsem se na sebe strašně naštvala,mimi jsem nechtěla…fakt jsem se zabednila,ale to taky není dobře.Doteď si nepřipadám „plnohodnotně“.Posílám ti sluníčko a těším se na to,až nahlásíš //.Říká se,že čas je relativní..že si ho vymysleli lidi,aby měli čím odměřovat…v univerzu čas neexistuje a tak to zkus nebrat na měsíce,ale na „až někdy“…ikdyž mě to taky hodně děsilo,když jsem pochopila,ulevilo se mi a nepřipadala jsem si svázaná.Opatruj se a posíláme ti s miminkem pac a pusinku.
Andri, koťátko, je mi to moc líto, drž se buď silná a až se dáš dohromady, tak přijď za náma budeš nám tu moc chybět. Přeju Ti, ať co nejrychleji můžeš zahlásit // . Uvidíš, že to bude brzo.
Vladi a co Ty, jak jsi dopadla? Já jsem byla dneska taky v Unice a měli tam nějaký problém s přístroji, nemusela jsi tam náhodou čekat? Bylo tam spousta párů, vždycky, když jsme tam byli, tak se to pěkně prostřídalo, ale dneska hotová zácpa. Mi udělali utz a pak jsem čekala 2 hodiny, než mi sestra vysvětlila další postup a objednala nás. Takže v út jdu na punkci a v pá transfer.
Mějte se moc hezky.
Eva
Ahoj holčinky
moc vás zdravím!!!!
Andri, myslím na tebe … buď silná a běž dál za miminkem. Podaří se to!!!!
URČITĚ!!!!!
![]()
Mila Andri,
je mi to moc lito. Ale urcite se od nas nevzdaluj, a zustan s nami. Musime stat pri sobe.
Evci, vsechno nej pro transfer a neboj, ja jsem vubec nic necitila a brisko mne vuuubec nebolelo.
mejte se krasne
Ahoj,
Andri, to je mi moc líto. Až ti bude líp, tak se určitě ozvi a najdeš tu u nás podporu do dalších pokusů!
Chci se s vámí podělit o hezký zážitek, ale přijde mi to v tuto chvíli trochu sobecké, když někdo má takový smutek - no ale napíšu to, aspoň se budete mít na co těšit:
Byla jsem včera na kontrole v CAR a pan dr. mi miminko měřil a vše kontroloval na UZ. Je vše OK, mám dlouhé hrdlo, což může značit dlouhý porod (přes 6cm), mimčo se ale na dýlku moc změřit nedalo, protože má nožky až někde za hlavou. Jinak ale váží 1067 g, což už je pořádný obr. Podle všech propočtů na den přesně odpovídá velikostí - vyšlo mu nakonec 27+0, což včera přesně bylo. Tak uvidíme, zda taky vyjde termín podle propočtů přesně.
Jen jsem tele, protože celou středu jsem myslela na to, že si vemu videokazetu a nechám si to natočit, ve čtvrtek jsem si na to asi letmo vzpomněla před spaním, no a včera jsem po tom ani nevzdechla, takže mám prdlajz
, akorát fotku.
Byla to jediná šance, kdy si nechat Šlojmu natočit, můj dr to nedělá. No, už je to jedno, jen mi to je trochu líto. Pan doktor se nás ptal, jestli jsme si nechali říct pohlaví, aby věděl a neprozradil to - tak jsme tuto část těla moc nezkoumali…On se jistě podíval! Jinak jsme viděli s podrobným komentářem všecko - obličejík, oči, nosní dírky, horní ret bez rozštěpu, srdíčko, placentu, pupečník, játra (miminka), nohy, jen těžko v té změti hledal ruce, ale nějaký tam nakonec taky byly…
Mimčo je v příčné poloze, což prý vysvětluje poměrně malé bříško, ale prý je dost času na nějaký pořádný kotrmelec…
Jinak jsme byli na houbách, takže jdu zase zpracovávat. Zařekla jsem se před týdnem, že nejmíň týden do lesa nepolezu, abych neěla moc práce, ale fakt jsme vydržela jen týden. Baví mě hledat a hlavně nacházet, ale pak ta práce kolem už mě moc nebaví…
A kupodivu, nikdo houby nehce (aby je zdělal), kdyžtak jen misku na smaženici - a to jim teda už dávám nakrájený, očištěný…jen mrsknout na pánev.
Tak se kočky mějte moc hezky, užijte si sluníčka a buďte v pohodě.
Andri
, drž se!
ahojky,
Andri, je mi líto, že to nedopadlo. Musí to být pro Tebe dost těžký,ale budeme tu vždy pro Tebe, aby jsme si mohli podpořit v našich životních příbězích. Až se budeš cítit dobře, tak mezi nás přijď.
Evčo, tak to jsme se tam asi potkali. Měli jsme prijet na půl jedenáctou, ale čekali jsme tam až skoro do dvanácti. Držím palce ať to vyjde. ET mi dělal Otevřel - moc milej doktor. 20 min, jsem si poležela (manžel byl celou dobu se mnou) a potom jsme jeli domů.
Dali mi dvě krásný enbrijka a jedno nám ještě zůstalo v mrazáčku. ![]()
Jsem na neschopence, abych nemusela řešit nějaký blbý problémy
Takže si užívám klidu.