Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A s tim „upinanim se“ si myslim, ze je to pravda jen castecne… Urcite neni dobry, kdyz cely tvuj zivot rovna se snaha o dite, zadne zajmy, konicky, aktivity. Ale na druhou stranu ja absolutne nemuzu vystat takove ty kecy ve stylu " hlavne na to nemysli a ono se to podari", vetsinou takhle pindaji zenske, co se jen otrou o trenyrky a jsou v tom a ktere vi naprost prd o tom, co to je snazeni o dite a kazdy mesic zklamani, ze to nevyslo. Nahodou, my se pred pricodem do car snazili rok a celou tu dobu jsem si delala ovulacni testy a vedela, ze ovuluju, takze prirozenym vyustenim po roce snazeni byl spermiogram, ktery to vse vysvetlil. Kybych po tom roce nemela ani tucha, jak jsem na tom ja, neznala sve telo, nedokazala rozpoznat ovulku, nemerila cyklus atd atd., urcite by trvalo mnohem dyl nez by se udelala miliarda testu a urcil nejaky postup. Takhle muzu rict, ze znam sve telo a vicemene vim, co od nej muzu cekat, coz si myslim, ze je super vec nejen pro pripadne tehotenstvi, ale celkove pro zivot ![]()
Ja jdu zitra na utz a urcime termin OPU, bude to bud sobota nebo pondeli. A vy? ![]()
@kat kat já po roce a půl snažení přirozeně otěhotněla. Už jsem byla rozhodnutá, že to začneme řešit a najednou jsem byla v tom. Bohužel to nedopadlo. Ale všichni mi říkali, že bylo „pohnojeno“ a že teď do toho příjdu okamžitě znovu - včetně mé gyndařky. Takže jsem zase čekala a když to „hned znovu“ trvalo zase rok, tak jsme teprve zavítali do CARu. Takže kdyby nebylo toho těhotenství, které stejně k ničemu nebylo, tak už se to mohlo dávno řešit.
Pořád jsem si říkala, že když jsem otěhotněla jednou, že jsme určitě oba v pořádku. A do CAR jsme nastupovali s tím, že nám to potvrdí a navrhnou inseminaci.
Bohužel spg ukázal něco úplně jiného…
Miki, chapu tvou frustraci… ale vsechno ma podle me nejaky smysl, i to tehotenstvi tvoje. Urcite
A jsi furt mladsi nez ja
Ja uz mam taky jedno tehu za sebou, v roce 2007, byla to dvojcatka…takze bych se ted dvojcatkum taky nebranila
Mikino, koukala jsem na tu morfologii na netu a spatna morfo se prave oznacuje predponou terato- tak doufam, ze my to nemame… tak mozna na to picsi kaslu a kudu verit zkusene ruce embryologa ![]()
Vcera jsem se bavila s jednim mudr. A ten rikal, ze spermie se spatnou morfologgi maji vetsinou i jiny problem, treba ze jsou zaroven nemotilni. Takze pokud pry embryolog vybere spermii, ktera vypada k svetu a normalne se hybe, mela by byt v pohode. Rikal, ze picsi uspesnost zvysule opravdu jen nepartne… ale zas na druhou stranu, pokud na to ty prasule Mate, tak proc tomu nedat vsechno… pro nas je bohuzel dalsich 5 tisic velky vydaj…
Ty jo dámy, nestíhám dočítat, ste se tu nějak rozjely ![]()
@kat kat @aguti zítra kontrolka UZV, to už chci vědět počet a sobota nebo pondělí bude OPU ![]()
Holky, mám úplně debolní dotaz jo, sice jsem už po 1 IVF, ale ted mám pocit, jak kdyby mě podbřišek bolel tak jako jinak. V klidu nic, když déle chodím, tak po stranách mírný tlak. To je asi OK, ale když dočůrávám, tak mě to od vaječníků až dolů tak nepříjemně táhne. Tak jsem z toho vystreslá, ale nechtěla jsem to uchvátat a lezt do CAR ještě dnes, když jdu zítra
![]()
@pcd ahoj kočko, ty jsi byla někdy v lednu vid??? Myslím, že si Tě pamatuji… je to dlouhý boj ![]()
@kat kat tak to už jsi musela být docela dost těhu né? Když víš, že to byla dvojčátka?
Jinak já bych dvojčata brala kvůli tomu věku… Prostě bych už měla „hotovo“ ![]()
@kat kat pro nás by to bylo ještě víc. U nás ICSI 7500,– a PICSI 15.000,–. Takže zatím jsme také zvolili jen ICSI a uvidíme…