Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kat kat : drž se kočko, ještě nevíte, co z toho bude a pořád to může mít dobrý konec. Můj drahý to taky nějak neprožíval, když mu včera řekli, že spermiogram byl horší než minule, tak se divil. Může mu nesednout odběr (u nás byl první spermio katastrofa), jak jsem psala, druhý se zlepšil a teď zas horší. Vitamíny (MAcu) bral jen když jsem ji koupila, jinak netřeba, místo energy kofola, sport jiné odvětví…berou to prostě jinak. Mám pocit, že i kdyby to dostali černé na bílém, tak moc do sebe nepůjdou. A nejlepší je hláška, tak si najdi někoho jiného. Nezbývá než čekat a doufat. (Další kamarádka je v 8.měsíci a má doma poklad, její chlap ji hned řekl, že kdyby měl být problém z jeho strany, souhlasil by s darovanými spermiemi, že by mělo to děťátko aspoň její DNA)
@kat kat : já jsem vás obrečela, i když držím palce a doufám, že to vyjde. Je hrozné čekat, prožít si ty bolesti a místo naděje počítat s horší variantou. Ale zázraky jsou tu snad pro všechny, tak jako psala mikina33, jen chytnout správný čas ![]()
Mysko, jsi zlaticko
diky za podporu.. Treba se ten zazrak podari… ![]()
@pcd @aguti @kat kat @Myška87 @Johana..22
tak holky mám po OPU, tedy v tom dnešním parnu to bylo náročné i s Klimou. Ve srovnání s předchozím CAR prostředí nic moc, personál celkem OK. Naštěstí už jen na ET a pak zase všechno v našem jihočeském CAR.
Nakonec z 19 folíků 13 vajuch… 8 nejlepší kvality, 3 se uvidí a 2 rovnou spláchli. Volat mám s pondělí… nemám čekat sdílnost… řeknou jen, že se pokračuje apod… před X lety byl únik info tak ted je vše tajné
takže nervíky až do přenosu. Břicho už je lepší, včera večer jsem myslela, že se vzbudím s vajuchama na prostěradle
@Vena123 supeeeer! Aspon jedna z nas je poradne nosna slepicka!
8 vajicek nejvyssi kvality, muzeme jen tise zavidet (ale prat)
me teda o kvalite tech mych rekli jen tolik, ze nejsou nic moc, tak doufam, ze je taky rovnou nesplachli… ![]()
@kat kat tak já zobla 1/3 tbl na spaní, břicho mě bolelo tak, že jsme myslela, že neusnu…jinak jsem též šla předposlední ![]()
@H.Stepinka tak to je hloupost, já jsem na PN a jsem za to ráda, do ted jsem si to plně užívala a je toto max co můžu pro sebe udělat, tak klidně bud kočko ![]()
@Vena123 to je skvělý výsledek
@kat kat @aguti u Vás je ten výsledek krapet horší
ale holt nezbývá nic jiného než broučkům věřit
já si jedu teprve v pondělí pro léky a stimulační protokol a když čtu Vaše příběhy nervozita stoupá ![]()
@H.Stepinka no, já ten den, kdy byl odběr měla volno, docela mě břicho bolelo, teda docela dost, druhý den už to bylo lepší, šla jsem do práce, a další den transfer, to jsem ještě něco cítila, ale nic hroznýho, a po transferu jsem šla ještě na odpolední. ted už bolesti nemám, jen občas cítím v bříšku něco jako před mesntruací, ale mnohem míň, bolí mě prsa, to docela dost… no a závádím utrogestan. dnes jsem byla na avonpochodu a vše bylo ok, šli jsme pomalu v klídku, a radši jsem si koupila klobouk, prtože mě upozornili, že se nemám přehnaně opalovat… nic mi neni, jen chodim čůrat, a to i v noci třeba 3krát, to mě teda dost prudí. jinak ok, v pondělí půjdu zase normálně do práce. já ale většinou všechny tyhle věci snášim dobře.
@kat kat @H.Stepinka @Myška87 tak to máme stěmi vajuchy podobné, taky jsem čekala více, mám pocit, že mi museli též ty věští uniknout, ale to nevadí, na to nám fakt stačí naše 2 bunky a krapet štěstí. Ikdyž něco do mrazu člověka více uklidní ![]()
@kat kat kočko, ještě že je ISCI, na tom ji to bude stačit ![]()
@kat kat podle toho jak mě bolelo břicho… jsem doufla, že když už tam narostlo tolik folíků a tak trpím, tak že budou plný. Samozřejmě zaplat bánbuh za to. Holky, je mi tu z toho smutno. Zbývá jen doufat, že je jich méně za to kvalitní.
Jinak s těmi dárkyněmi to tak bohužel je, kdo nazžil nechápe. A největší masakt pro mě byla laparka. Den po operaci, kdy mi vzali oba bwjcovody mi dali v poloprázdném oddělení na pokoj 2 holky. jedna už má děti 2 a třetí nechce a další se ted prostě nehodila.. koukala jsem jak blázen ten den jsem tam vůbec nemohla s nima ležet. Bohužel je to nespravedlivé. Ale dámy, nám se ted zadaří vo tom žádná ![]()
Holky jinak se přidávám, mě pobolívají pesa už 4 den. Hlavně citlivý jsou ![]()
@Vena123 no ja mela taky bricho jak v sestem mesici a pokud vim tak i aguti na tom byla podobne, takze podle nafouklosti se asi pocet vajec bohuzel nepozna
Ja jsem nejen cekala vic (jeste v utery byla dr nadsena, ze mam minimalne 16 krasnych folikulu), ale hlavne me strasne stve, ze prosvihli tu ovulku a tim padem i tech sest neni moc kvalitnich. Kdyby byly prvotridni jako ty tvoje, to by byla jina
ale takhle, kdyz ti rovnou reknou, ze se snazili zachranit, co se dalo, ale ze nejsou nic moc…z toho je mi desne
Ani se mi tam zitra nechce volat, protoze me to zase rozbuli ![]()
Vsem se vam omlouvam, ze jsem tu verejne tak hystericka, fakt to nejak blbe nesu a postezovanicko trochu pomaha…
@blowball - tak s tím čůráním po nocích to máme stejný. Já už před odběry hodně pila a ted se snažím taky a 3× za noc je normálka. Vzbudí mě křeče v močáku a už fofruju.
… Břicho sem tam pobolívá a prsa začínám mít citlivá. Ale pokud se nezadařilo tak bych měla dostat MS nějak do týdne od transferu nebo tak nějak??
Přemýšlím, že už půjdu do práce, ale zatím si to užívám. Neměla jsem neschopenku cca 10 let. Nemoci jsem přecházela nebo brala dovču a nebo si to nadpracovávala. A ted jsem si řekla dost a cítím se jak na lázenském pobytu.
( protože doma taky nic moc nehrotím) ![]()
holky po odběrech.. nevím jestli Vám to CAR řekli. Mě třeba ne. Hodně pijte mě to pomáhalo na bolest břicha.