IVF kvůli leukocytům - pravděpodobná neplodnost manžela

1137
23.9.19 10:38

IVF kvůli leukocytům - pravděpodobná neplodnost manžela

Pan doktor zakončil naši 7. inseminaci tím, že ji dělá naposled, kvůli mizernému spermiogramu (nečistoty, 14% pohyblivost, masivní leukocyty). Do této doby jsem netušila, že je to tak obrovský problém (2 roky snažení). Manžel navštěvoval urologa před prázdninami, dostal pouze antibiotika + diagnóza levostranná varikokéla (nicméně, operace prý může pomoct, ale nemusí). Manžel o ní nechce ani slyšet. Leukocyty se očividně nepřeléčily. Další postup od urologa nemáme.

Pan doktor z CARU nám doporučil IVF s ICSI/PICSI.
Manžel chce vše vyřešit právě IVFkem. Já mám však obavy… Bojím se hormonální stimulace. Jednomu lékaři leukocyty u IVF nevadí, druhý doporučuje je přeléčit. Máte s tím prosím někdo zkušenost?

Mockrát děkuji za příspěvky.

Příspěvek upraven 08.10.19 v 15:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4140
23.9.19 11:04

Manzel mel taky kdysi vyssi leukocyty ve spermatu. A preleceni nezabralo. Dal se to neresilo. A jinak celkove mizerne vysledky do poctu a pohyblivosti. Nemel tedy variokelu. Já žádné vazne potize nemam a mohla bych mit dite i prirozene. Uz jedno dite z ivf mam, druhé dite ted po ivf cekam… A s vasi diagnozou bych uz davno nevahala a neztracela cas s nejakou inseminaci.. To neni o nic lepsi, nez to zkouset doma. Jinak si to musis rozhodnout sama/spolu s manzelem, my to tady za tebe nevyresime.. Bud to dite tak moc chces a manzela miluješ, ze pro vas to ivf podstoupis. Mimochodem, trochu neprijemna ta stimulace je, nebudu ti lhat, ale zas to neni zadna neprekonatelna hruza a trva to jenom par dni.. Leky a metody jdou stale rychle dopredu a vysledek urcite stoji za to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
23.9.19 11:36

@Pajka89 A jakou metodu IVF jste prosím podstoupili? Ty leukocyty tomu nevadily? Děkuji :kytka: Samozřejmě si to rozhodneme samy, nepíšu sem proto, aby nás někdo rozhřešil, ale abych si třeba urovnala myšlenky (právě díky zkušeností jiných).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.19 11:40

@dendishek Souhlasím s @Pajka89 ze jste se vůbec neměli zdržovat IUI, to je zřejmě ve Vašem případě jen ztráta času. Otázka je, proč manžel ty leukocyty ma - nemá nějaký nepřeleceny zánět?

Můj partner měl take mizerný spermio, ale udělal postupně co se dalo, včetně operace (ta trochu pomohla), přeleceni čtvero antibiotiky pro ureoplazmy (léčit se musí oba zároveň), hormonální léčby (nepomohla) až po to, ze ve finále plne abstinoval od alkoholu, užíval čaje, tinktury od bylinare a potravinové doplňky a přestal přecházet nemoci. Nakonec se nám podařilo, ale čekal temer 10 let a odešlo od nej několik předchozích partnerek, prave proto, ze to ze začátku bagatelizoval.

Radu nemám, Ty sama si musis ujasnit co chceš a jestli s mužem jsi schopna zůstat kdyžtak i bez děti. Do IVF ma u Tebe smysl jít, až když s tím budeš plne smířena a nebudeš to dělat jen jako oběť partnerovi, ptze pak mu to někdy v hádce vyctes. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10073
23.9.19 11:46

@dendishek Leukocity mel i muj muz.. Imunolozka Ulcova Gallova nam doporucila jist kazdy den rajcata a vytazky z rajcat (nekecam) vzhledem k tomu, ze je v nich neco co leukocity dava doporadku a zafungovalo.. leukocity jsou v poradku a v norme..da se to jeste resit takhle..blbe je spis to, ze se manzel na nicem nepodili.. taky nechapu, proc Vam s mizernym spermiogramem delali IUI ktere ma minimalni sanci na uspech.. Chapu, ze mas strach ze stimulace, taky jsem mela a psycholog mi hodne pomohl.. A celkove se zeptam - proc nechcete mit dite z IVF? IUI je taky forma umeleho oplodneni, takze je nejak zbytecne nad tim uvazovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
23.9.19 11:58

Od pana urologa mám z dneška informaci, že zdrojem leukocytů je nebakteriální zánět prostaty, nedá se plně odstranit a trvalé podávání antibiotik nemá smysl.

Tohle nám ale vůbec neřekl, když jsme tam oba byli osobně pro závěrečné výsledky. A v CARu nás pan doktor také neinformoval o tom, že leukocyty jsou prostě dost špatný. Stále jsme jen slyšely: „noo, není to zas tak špatný.“ Jinak poslední dvě inseminace byly na naši žádost, protože jsem stále doufala. Kdyby nám to ale řekli bez okolků, měla bych v tom jasno o dost dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
23.9.19 12:01
@Anonymní píše:
@dendishek Souhlasím s @Pajka89 ze jste se vůbec neměli zdržovat IUI, to je zřejmě ve Vašem případě jen ztráta času. Otázka je, proč manžel ty leukocyty ma - nemá nějaký nepřeleceny zánět?

Můj partner měl take mizerný spermio, ale udělal postupně co se dalo, včetně operace (ta trochu pomohla), přeleceni čtvero antibiotiky pro ureoplazmy (léčit se musí oba zároveň), hormonální léčby (nepomohla) až po to, ze ve finále plne abstinoval od alkoholu, užíval čaje, tinktury od bylinare a potravinové doplňky a přestal přecházet nemoci. Nakonec se nám podařilo, ale čekal temer 10 let a odešlo od nej několik předchozích partnerek, prave proto, ze to ze začátku bagatelizoval.

Radu nemám, Ty sama si musis ujasnit co chceš a jestli s mužem jsi schopna zůstat kdyžtak i bez děti. Do IVF ma u Tebe smysl jít, až když s tím budeš plne smířena a nebudeš to dělat jen jako oběť partnerovi, ptze pak mu to někdy v hádce vyctes. :nevim:

Tak to je skvělá zpráva. Manžel na sobě očividně pracoval..
My tedy asi rekapitulujeme, a vložím se do rukou lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
23.9.19 12:06
@Reaskiller píše:
@dendishek Leukocity mel i muj muz.. Imunolozka Ulcova Gallova nam doporucila jist kazdy den rajcata a vytazky z rajcat (nekecam) vzhledem k tomu, ze je v nich neco co leukocity dava doporadku a zafungovalo.. leukocity jsou v poradku a v norme..da se to jeste resit takhle..blbe je spis to, ze se manzel na nicem nepodili.. taky nechapu, proc Vam s mizernym spermiogramem delali IUI ktere ma minimalni sanci na uspech.. Chapu, ze mas strach ze stimulace, taky jsem mela a psycholog mi hodne pomohl.. A celkove se zeptam - proc nechcete mit dite z IVF? IUI je taky forma umeleho oplodneni, takze je nejak zbytecne nad tim uvazovat..

A jak dlouho trvala „rajčatová léčba“? :mrgreen:
My tedy rajčata jíme snad denně..
IUI pro mě byla taková nenásilná forma a osobně bych ji snad ani jako metodou umělého oplodnění nenazvala. Pořád musela koneckonců zafungovat příroda. IVF už je ale zásah trošku jiný.. ne v těle ženy, ale mimo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
23.9.19 12:14

@dendishek Nj, bohuzel se i IUI povazuje za druh umeleho oplodneni, protoze normalne by telo zeny, imunita, spermie zabilo.. Osobne nejak neresim jestli je dite v Petriho misce nebo jinde :) stejne potrebuje moje telo, me spojeni aby prezilo, je to jen „prechodna“ faze..vis co, ze uz ani nevim s tou rajcatovou metodou? :mrgreen: ale docela jsem cumela, pokud najdu vysledky z roku 2017 tak poslu aspon neco :D ale jsou to i nejake kapsle s rajcatovym vytazkem.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
23.9.19 12:31
@dendishek píše:
@Pajka89 A jakou metodu IVF jste prosím podstoupili? Ty leukocyty tomu nevadily? Děkuji :kytka: Samozřejmě si to rozhodneme samy, nepíšu sem proto, aby nás někdo rozhřešil, ale abych si třeba urovnala myšlenky (právě díky zkušeností jiných).

Nevadili, uz o tom doktor nikdy ani nemluvil a mam i pres to uz druhy dite.. V obou pripadech to bylo s isci, pisci a prodlouzenou kultivaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
23.9.19 13:04

@Pajka89 dobře, děkuji za odpověď. Předpokládám, že u nás to bude dost podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
23.9.19 13:36

Ja naopak ivf snasela velmi dobre a tesila se. Je to jak vysvobozeni z toho kazdomesicniho zklamani nad ms.. V listopadu jdu znovu. Drzim palce at jsi brzo tehotna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.9.19 07:14
@Reaskiller píše:
@dendishek Nj, bohuzel se i IUI povazuje za druh umeleho oplodneni, protoze normalne by telo zeny, imunita, spermie zabilo.. Osobne nejak neresim jestli je dite v Petriho misce nebo jinde :) stejne potrebuje moje telo, me spojeni aby prezilo, je to jen „prechodna“ faze..vis co, ze uz ani nevim s tou rajcatovou metodou? :mrgreen: ale docela jsem cumela, pokud najdu vysledky z roku 2017 tak poslu aspon neco :D ale jsou to i nejake kapsle s rajcatovym vytazkem.. :)

Tak kdybys něco našla, tak určitě pošli, děkuji :kytka: na ty kapse mrknu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.9.19 07:15
@Safrik píše:
Ja naopak ivf snasela velmi dobre a tesila se. Je to jak vysvobozeni z toho kazdomesicniho zklamani nad ms.. V listopadu jdu znovu. Drzim palce at jsi brzo tehotna..

No, když to vezmu z tohoto pohledu, tak se na to taky „těším“. To odevzdání se a čekání na „výsledek“ trochu jinak. Díky za nakopnutí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.20 14:12

Vysoké hodnoty leukocytů ve spermatu

Bohužel mám stejný problém. Manžel velké množení leukocytu ve spermatu. Dnes nám řekl pan doktor v Pronatalu, ze s takto vysokým výsledkem leukocytu nelze provést ani IUI. Manžel byl už u 3 lékařů a stále neznáme příčinu zánětu. Žádné léky ani Atb nezabralo. Dnes nám bylo nabídnuto IVF s PICSI. Ráda bych věděla o někom, kdo zažíval to samé a tato metoda mu pomohla k vytouženému miminku. Me tělo reaguje až moc dobře na stimulaci a tak je u me docela pravděpodobnost hyperstimul. Syndromu. Je šance, ze i přes toto všechno se IVF povede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí