Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ditu566 jojo, obe jsou zamrazene, jedno se rozmrazi a zavede se a to druhe v mrazaku bude cekat na pozdeji ![]()
@Paní Píďová moc drzim palce
už mas tedy nějaký IVF cyklus za sebou? Myslím jiný než tento?
. Já jdu 8.1. pro léky na stimulaci a cca 3 dny na to asi začínáme ![]()
@Vterr.uuu zatim za sebou nemam jeste zadny transfer, jen odber, pak se vajicka oplodnila a pak z tech embryi, ktere dosly az do stadia expandovane blastocysty se braly vzorky na genetiku
partnerovi byly odebrany spermie formou TESE, takze tam se pak genetika delava ![]()
A jinak je to muj uplne prvni IVF cyklus a taky doufam, ze posledni, ze proste klapne ted jedno mimco z jednoho embrya a casem druhe z toho druheho, ktere na nas bude cekat v mrazaku ![]()
A u tebe to bude prvni IVF? A budete posilat na genetiku nebo rovnou pak ET? ![]()
@Paní Píďová u mě to bude úplně první IVF tak moc nevím co od toho čekat, jak na to budu reagovat, jak moc mě to vyřadí z provozu a samozřejmě se bojím OPU a hyperstimulaku, ale snad bude vše ok
.
Jinak my na genetiku neplanujeme posilat, IVF absolvujeme, protože jsem bez vejcovodu kvůli mimodeloznimu tehu, které bylo před rokem a půl a od te doby nic
, jinak výsledky máme dobre - spermio, HO i genetiku, takže to vypadá na nefunkční druhy vejcovod.
Každopádně drzim moc palce, ať se zadari napoprvé
![]()
Ach jo, tak jsem to s tim presouvanim ze skupiny do skupiny zakrikla
ovulace probehla driv nez se cekalo, sliznice neroste jak by mela, takze tento cyklus KET zase nebude ![]()
@Vterr.uuu píše:
@Paní Píďová moc drzim palceuž mas tedy nějaký IVF cyklus za sebou? Myslím jiný než tento?
. Já jdu 8.1. pro léky na stimulaci a cca 3 dny na to asi začínáme
Jedu si 7.1. Pro léky a také cca tři dny na to začínám
první ivf nedopadlo…
@Paní Píďová Jakto? A oni na klinice tu ovu nehlidali? S tou sliznici si mívala někdy potíže?
@Jane 6985 super
, myslím, ze nás tu bude víc, co pojedeme zároveň
, jezis kez by se nám zadarilo ![]()
@Vterr.uuu no ja mela mit KET v nativu, prave protoze s ovulaci ani sliznici jsem nikdy problem nemivala
tak nevim, proc se moje telo rozhodlo, ze tento mesic to nepujde
ale ja uz mela malicko tuseni predevcirem, kdyz jsem byla na utz, doktorce se nelibil moc velky folikul a nizka sliznice, tak mi dala estrofem, ten ale nezpusobil to, aby mi narostla sliznice, ale predcasne mi dozral ten folikul a praskl a sliznice narostla jen minimalne
kazdopadne je hlavni, ze se na to prislo ted a ne az treba tesne pred transferem, az uz by bylo embryjko rozmrazene
ten mesic navic uz to vydrzim, dalsi cyklus uz budu mit stimulovany, tak se tam snad uz nic nepokazi ![]()
Ahoj holky, muzu se pripojit? Ja jsem byla v listopadu na svem 2. IVF. Mate nekdo zkusenost s tou genetikou embrii? K vysetreni jich mame 5, ale bojim se, ze to neni moc a radeji jeste podstoupim minimalku.
Jsem z toho vseho uz nejak rozhozena a v mem okoli neni nikdo, kdo by mel zkusenost s IVF.
@Viktorka33 ahojky, my na genetiku posilali dve a obe se vratily jako zdrave
![]()
Dekuji za reakci.
2 zdrava embrijka, to je sen.
gratuluji.
A muzu se zeptat, v cem je problem u vas?
@Viktorka33 dekuji, neverila jsem tomu, ze by byly obe zdrave, ale nastesti to tak vyslo, tak jsem moc rada
nabizeli mi taky jeste dalsi odber, at se jich na genetiku posle vic, ale ja si chtela odpocinout od hormonu, tak se poslaly jen ty dve
doufam, ze se obe postupne „chytnou“ a nebudu muset uz dalsi odbery podstupovat ![]()
A proc davate embryjka na genetiku?
@Paní Píďová píše:
@Viktorka33 dekuji, neverila jsem tomu, ze by byly obe zdrave, ale nastesti to tak vyslo, tak jsem moc radanabizeli mi taky jeste dalsi odber, at se jich na genetiku posle vic, ale ja si chtela odpocinout od hormonu, tak se poslaly jen ty dve
doufam, ze se obe postupne „chytnou“ a nebudu muset uz dalsi odbery podstupovat
A proc davate embryjka na genetiku?
Urcite, vyjdou obe.
My mame doporucenou genetiku kvuli spatnemu spermiogramu.
A vy kvuli cemu?
@Viktorka33 dekuji, doufam
pritel je na voziku po uraze michy a nejde u nej odebrat sperma jinak nez chirurgicky a po tech chirurgickych odberech se genetika delava… Navic odebrane spermie nebyly nic moc kvality(prece jen za poslednich 7let, co je na voziku, nedoslo k ejakulaci ani nicemu podobnemu), takze jsem rada, ze se genetika delala ![]()