Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Marimas taky se bojím, abych reagovala a kolik se toho podaří oplodnit a v neposlední radě, aby se to cele zadarilo, takže cely IVF cyklus je pro mě strach ![]()
@Marimas @Vterr.uuu tak to budeme pak konzultovat spolecne
no ja se moc tesim a pritom se hrozne bojim, ale je to asi prirozeny, kdyz jdes do neceho poprve
ty ceny jsou hrozny, nam ma pri prvni konzultaci udelat i kalkulaci a hned poprve mi rekla, ze mame pocitat s 45 000. Mela jsem jit tento cyklis na IUI (taky poprve) a jelikoz jsem treti mesic bez stimulaci femarou, tak pri kontrolnim utz 12 dc byly dva foliky 8 a 10mm, tak mi rekla ze jsou to vyhozene penize, tak z toho seslo, tak jsem zvedava jak budu reagovat na stimulaci ![]()
Dva folikly jsou fakt málo… Mě z devíti odebranych oplodnili osm a do pátého dne přežilo jedno ve výborné kvalitě
Doufám že leden bude tedy lepší…
@Jane 6985 ach jo nějak jsem započala na možnost ze oplodněné vajíčka (nebo co to je) muzou neprezit… A jestli přežije vic než jedno tak kolik pak transferuji do těla?
@Ditu566 @Vterr.uuu ty jo to jsou častky, no ja z jeden strany připravena za IVF zaplatit majland at se to hlavně povede, ale z druhe strany radši bych jela na dovolenu nebo koupila auto ![]()
A proc nechtela doktorka pockat do 15 DC treva by folikuly pro IUI narostly ne?
No ja sice nevim ale si muslim ze stimulace před ivf takový koktejl hormonu ze zabere skoro u kazte. Vic se bojim detoxikaci těla po ivf, četla jsem ho muže byt hormonální prostředí strašně pak rozhozeno, a strašně se bojim pribrat…Ale pro miminko to vše zvládnu,, nebo aspoň doufám ![]()
@Jane 6985 necetla jsem to cele, ale @Ditu566 mela jit na IUI, byla bez stimulace. To me dozraje vzdy jen 1 folikul.
Me v lednu take ceka prvni IVF, doufam. Po trech IUI, ktera byla bez efektu, jsme se s doktorkou domluvily na leden. Driv by se to stejne nestihlo.
Tesim se a bojim zaroven. Snad stimulaci budu snaset ok, pred odberem neschopenku nebo dovolenou neplanuji. Pak uvidim, jak mi bude, ale rada bych fungovala normalne.
Spocitane to mam na cca 20k, je v tom ICSI (i kdyz neni duvod) a PK.
@Marimas asi mas pravdu s tím, ze to zabere skoro na každou, dr mi říkala to samé, ze když už fakt někdo nezabere, tak to jsou ženy, které ale mají úplně jiné potíže
ale moje obava je spis to potom, kolik vajicek bude a kolik se jich podaří oplodnit a vydrží, kamoska měla prý 16 a zůstalo jedno a podařilo se to napoprvé naštěstí.
Jinak nám řekli cca kolem 30 000 Kč no, uvidíme ![]()
@Marimas píše:
@Jane 6985 ach jo nějak jsem započala na možnost ze oplodněné vajíčka (nebo co to je) muzou neprezit… A jestli přežije vic než jedno tak kolik pak transferuji do těla?@Ditu566 @Vterr.uuu ty jo to jsou častky, no ja z jeden strany připravena za IVF zaplatit majland at se to hlavně povede, ale z druhe strany radši bych jela na dovolenu nebo koupila auto
A proc nechtela doktorka pockat do 15 DC treva by folikuly pro IUI narostly ne?
No ja sice nevim ale si muslim ze stimulace před ivf takový koktejl hormonu ze zabere skoro u kazte. Vic se bojim detoxikaci těla po ivf, četla jsem ho muže byt hormonální prostředí strašně pak rozhozeno, a strašně se bojim pribrat…Ale pro miminko to vše zvládnu,, nebo aspoň doufám
To záleží na tobě a asi i na klinice, některé zavádějí i dvě vajíčka… Ta moje to nedoporučuje. Když jich přežije víc než jedno pak si zaplatím zamrazení. Což je u nas cca 8 tisíc navíc
já přes cyklus ivf nepribrala, jen natekle prsa i vaječníky po stimulaci. Ani zle mi nebylo. Po nezdarenem ivf jsem před dvěma dny vysadila prášky a čekám na MS která měly být před dvěma dny 🤔
Ahoj holky
tak nas to v lednu snad taky čeká, prosinec bohužel nevyšel kvůli cystě. Už se nemůžu dočkat ![]()
@Jane 6985 presne jak pise @Dicentra27 byla jsme treti mesic bez stimulace cimkoli, takze mi zmizela opet ovu 😰 rikala ze by o trochu vyrostl za tri dny a jelikoz nic, tak uz me dalsi utz ani nedelala
takze opravdu posledni moznost IVF…6.1. Konzultace. Ted si poradne uzit vanoce a pote se uz jen tesit ![]()
Rada se k vam pridam. My se s pritelem snazili a nic, bylo nam doporuceno Car, tam zjisteno pritele spatny spg, takze ivf,4× pokus ket a ani naznak. Presli jsme do Gennetu v Liberci, pristup o dost lepsi, me zjistili v moči ureoplasmu, ta je uz vylecena, takze v lednu stimulace na druhe ivf. Ja se nemuzu dockat. Uz rok litame po doktorech a nic😟 Super, ze nas bude vic. Jeste jsem nestacila precist celou diskuzi🤗
@Pavla198 také máme v lednu 2ivf.. První bohužel nevyšlo, nedošlo ani k mrazení.. Držím palce 🍀 🍀
@Pavla198 Ahojky
budeme všichni drzet palce, ocividne se blýská na lepsi časy
pokud se mohu zeptat - jakou diagnózu to partnerovi vyplivlo? Muj ma taky spatne spermie.
@leylen ahoj,ty vogo, ja uz si nevzpominam😬. Ale ma jich min, pohyblivost nic moc…to slovo bylo od D myslim😁no to jsem ostuda😅
@Anoanonym1 píše:
@Pavla198 také máme v lednu 2ivf.. První bohužel nevyšlo, nedošlo ani k mrazení.. Držím palce 🍀 🍀
Dekuju moc. Ja vsem preju taky to nej a at to vyjde. Takze si mela jen jedno embryo? To me moc mrzi…
@Pavla198 nene do 5.dne byli 4 ale ani jedno nepřežilo a děkuji 😊