Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, já mám teď za sebou první ivf, bohužel se nepovedlo, a v lednu budu začínat druhé ivf s dlouhým protokolem. Držím palce, ať to na poprvé vyjde ![]()
@Zetmi Ahoj, chtěla bych se poradit.Dnes jsem 1.DC,objednaná jsem na 10.12.UTZ.Kdyz se stimuluje ovulace, tak se bere třeba ten Clostik cca 5-9 a pak se dělá UTZ na kontrolu velikosti foliků. Jenze já nemám brát nic a jet na UTZ..To se pak taky může dát nějaká stimulace???Nebo jak to funguje??
Není to již pozdě?
@tehulka -2008 jako nejsem doktor ale teoreticky asi ano, já když měla např. clostik tak jsem měla 3-7dc a pak 11-15dc takže asi to možné je, ale pokud ti vajíčka dozrávají tak můžou jen dát inj na to aby se tarucila ta ovulace
@Zetmi no mě právě vajíčka nedozravaji, proto nemám ovulaci.
Děkuji za odpověď.. ![]()
@tehulka -2008 tak potom nechápu proč to nechal dr tak, jedině že by chtěl si ověřit že opravdu ti nedozravaji.
Ahoj holky. Můžu se k Vám přidat?
moc všem držím palce…aby nam všem to vyšlo. Vím že jednou vyjde. A co ještě vím, že když to vyjde tak o to více si toho clovíčka budeme vážit…
![]()
Já podsupují poslední iui příští týden. JSem v pořádku. Jen manželovi spermie neposlouchají tak jak bych chtěla.
spatny spermiogram. Nejspíše nás čeká IFV v lednu s metodou ICSi. Holky asi jsem divná. Ale prostě se toho Ifv nebojím. Ale vim až se to blížit tak budu vyklepana…zase Těším se, že se někde dál to posune. Skoro 1.5 roku čekání, bez náznaku druhé čárky…
probrecenych noci…uz mam dost. A do toho ještě covid…atd… byla bych ráda kdybych tu mohla být s Vámi. ![]()
@Monisek666 Ahoj, to bude ok
vím jak se cítíš a nebudeš mi to věřit ale já se taky nebála a dokonce ani když jsem měla začat s ivf, jediné co mě trošku nervovalo abych vůbec reagovala na injekce skrz těžkou formu pcos
@tehulka -2008 stimulace by měla začít nejpozději 3. max. 4. den cyklu. Jak koukám každá CAR má jiné metody. Mě stimulovali 3.den po začátku cyklu.
@Martina.1892 Tak já to nechápu pak.Ja mu řekla že IUI nebude asi možné, když mi nedozravaji vajíčka a on něco ve stylu že to se spraví…
.Bral mi krev na HP a že jak dostanu měsíčky mám přijít na UTZ.. ![]()
@Martina.1892 to mě taky ale moc jsem nereagovala anechtěli to zahodit když to do sebe cpu tak to zkusili estě jednou v cyklu…
@tehulka -2008 neboj se..to ničemu nepomůže. Hele pokud vnitřně cítíš, že to není v pořádku, tak jdi jinam. Já taky jednou kliniku změnila, protože se mi tam něco nepozdávalo. A někdo jiný bude mít třeba jiný postup.. dej na své pocity. Pokud cítíš, že to je ok a jsi jen zmatená, tak se na vše důkladně vyptej. Neboj se. Profesionál by Ti měl vše důkladně objasnit. Jak jsem si četla příspěvky, tak každá máme trošku jinou léčbu.