Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Zetmi no to mi pravé taky říkali pro pco a vysoký amh ale nikdo nechápe jak je možný ze sem po nem měla jen jedno ![]()
@Zetmi počítala to, já mam 56kg tak to asi sedí, ted proste musíme všechno od znova a zase jen nějaký pokus a kam chodíš do centra?
@Janča3030 no podle tabulky bych neřekla bych řekla že bys měla mět větší dávku. Já do zlína. mě s mojím amh dali tu nejmenší, já v době stimulace měla 86, a dali mě 8,66
@Zetmi nevim jak se to počítá, tak oni mi asi dali schválne min protože se byly reakce
no tak asi proto bylo jen jedno vajíčko
@Janča3030 to je dost možné, právě mě to vycházelo, že mi dal úplně tu nejnižší dávku, myslím ale nejsem dr. že ti měli dát alespoň dávku 5,66 když se báli reakce. ALe težko soudit asi oni ví líp jak já. ale zkus se na to před další stimulací zeptat.
Ahoj všem, chci se zeptat, jsem objednaná s přítelem do centra IVF po neúspěšně stimulaci clostikem. Nemam ovulaci, přítel má vyšetření sperma v pořádku. Zajimalo by mě jak to probíhá, co nás čeká. Ja vůbec netuším. Budu moc vděčná za veškeré zprávičky.
@Zetmi ten Clostik mi napsala gynekolozka, brala jsem ho 3 mesice. Bohuzel mi folikuly nedozravali.Tak mě poslala právě do centra IVF.
@tehulka -2008 Jo, tak první návštěna obvykle si s vámi dr povykládá jak dlouho to nejde, jestli más pravidelně ms, atd. vezme vám krev tobě asi udělají amh, hp, a nevím jak jinde ale nám dělali z krve rovnou aj genetiku a pohl. nemoci. proberete možnosti. my měli třeba ale to se liší dr. od dr a car od car - první návštěva vykládání, k tomu nám vzali krev za 2 mesíce nas objednali rovnou na gen. konzultaci a druhý den na konzultaci k nim na výsledky, mezitím mi dr. napsala žádanku na laparo - průchodnost. a potom už jsem ta došla aj s výsledky genetiky tak se zprávou z průchodnosti. pak jsme se dohodli na moznostech, prvně jsme začínali iui s clostikem jenom 2 cykly oba cykly dosli do konce ale na cc jsem nereagovala tak dobvře tak jsme měla v obou cyklech 2 fáze cc, a nic pak jsem chtěla půl roku pauzu po půlroce jsem jela do lázni, z lázní jsem šla na kontrolu ale k jinému dr. nechala jsem si napsat femaru, první cyklus s nejnižsí dávkou 3 folikuli a nic a druhý cyklus po zvýšené dávce sotva jedne folikul a taky nic. tak jsem potom řekla že na to nemám nervy a šli jsme rovnou do ivf, záleží taky na tom kolik vám je a jak na to spěcháte… tyden před jsem sla na kontrolu utz jestli je vše ok, 1.den ms jsem volala a dosla na kontrolu s krví a dostala léky a dávkování, pak jsem byla asi myslím na 3-4 kontorlách s krví a naplanoval se opu…
Příspěvek upraven 25.11.20 v 11:36
@tehulka -2008 Ahoj
u nás to probíhalo tak, že prvně jsme měli pohovor s genetičkou, kde se nás ptala na různý otázky. Jak ohledně nás a našeho zdraví a nemocí, tak naší rodiny. Pak šel manžel na spermiogram a pak jsme měli pohovor s primářem. Ten nám doporučil, co by pro nás bylo vhodný vzhledem k mojí diagnóze. V tu dobu už měl manžel základní výsledky spermiogramu. Ještě nám odebrali krev právě kvůli genetice, hormonálnímu profilu atd.. Za 14 dní jsme tam jeli znovu na konzultaci výsledků. Podrobnější výsledky spermiogramu, výsledky horm. profilu a tak celkově se řešilo jaký protokol a tak… Byla jsem ten den zrovna 1 DC, takže se rovnou naplánovalo, kdy začnu brát léky, vyzvedli jsme si 2 druhy injekcí, jednu jsem si začala píchat urcitej den cyklu. Další měsíc až jsem znovu dostala MS jsme tam znovu jeli na krev. Odpoledne mi volali s dalším postupem kdy si mám začít píchat další injekci a kdy mám přijet na další kontrolu.. Na kontrole (krev a utz) jsem tam byla asi 3 nebo 4 a pak šla na odběr vajíček
teď jsme ve fázi, kdy čekáme kolik embryí nám zůstane na transfer ![]()
@Zetmi oběma nám je 35, máme 2 děti bez problemu,2 krát jsem byla i na UPT. Snazime se rok, a nějak to nejde.
@tehulka -2008 tak držím palce, myslím že dr vám pomuzou, uvidíš jak se dohodnete tam.
@MiishaaB tak nám říkali něco o laboratorních testech.Me moje gynekoložka dělala HP, a moc nedopadl.Ale neřekla mi co je špatného. Ja hlavně nevím jestli začnou v IVF nějak s léky stimulovat ovulaci nebo co..
@tehulka -2008 no oni si udělají svůj hp a rozhodně ti řeknou co je zle. Záleží aj co najdou. Myslím si ale že ti rovnou nachystají protokol otázka je jestli dr. zvolí krátký nebo dlouhý. Tak oni ti daj injekce které pícháš, potom v urcitý den začneš píchat injekce na zastavení ovulace, aby se ti ty vajíčka neuvonili a cca 30 hodin před odběrem ti píchnout injekci na vyvolání ovulace