Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pco jsou polycisticky vaječníky,,já třeba je mam A nemam ovulaci ani menstruaci a během první stimulace se mi vytvořilo 60 foliku na každým vaječníku takže nedošlo ani k odberu
@Janča3030 já chtěla nejprve art ale nakonec jsem se objednala do Pronatalu… No to máte pravdu
každý to má jinak
ale teď už máte to dobré šťastné číslo, tak snad by to mělo
![]()
Ja nemohu přirozeně jen kvůli dozrávání a ovulaci
přes hormony to mělo vždy opačný účinek a to zvětšení vajíčka že hrozila torze
…
@Kpodhradska snad jo😊pokusy dost rychle ubývají
a čím budeš stimulovat? to už vis?
@Janča3030 ještě nevím říkali něco o injekci ale jaké to nevím.. Vše se dozvím toho 9.12… Ale co vím je to že budou muset vložit tu spermii přímo do folykulu ![]()
Jsem až moc velký lajk, ![]()
No myslíš metodu isci to je zas oplodnění
tak budu držet palce
@Janča3030 no super takže metodu vím
dekuji ![]()
Tobě nebo Vám též ![]()
@Kpodhradska folikuly mi nerostly tak jak měli, tak mi v pondělí navýšili dávku a pozvali si mě ve středu, znovu se to opakovalo. Dnes jsem byla zase na kontrole a už to bylo lepší s tím ze mi přidaly o injekci na víc a v pondělí na poslední kontrolu před opu. Mám neskutečně rozpichane břicho a bolesti, ale stojí mi to za to ❤️️
Ahoj holky
mě byl doporučen kvůli vyššímu amh KET, který by měl proběhnout v lednu. Právě stimuluju dipherelinem + pergoverisem. Zítra jedu na kontrolu a uvidíme, jestli stimulaci ukončíme a v pondělí bude OPU nebo jestli budu ve stimulaci pokračovat.
O dítě se snažíme přes 3 roky. Mám těžkou endometriozu, loni v září jsem byla na laparce, při které mi odstranili levý vejcovod, který byl totálně zničenej endometriozou. Ve středu na kontrole doktor našel na pravým vaječníku novou endom. cystu (na kontrole 4 dny předtím nebyla). Tak jsem dostala trochu strach, aby se endometrioza za ty dva měsíce, než by došlo ke KET, ještě víc nezhoršila. A začala jsem si prohrávat s myšlenkou, zda by nebylo dobrý zkusit rovnou ET, samozřejmě za předpokladu, že bude co vkládat že jo ![]()
Doktoři mají strach z hyperstimulačního syndromu, nechci jít zase proti nim a něco si vydupávat.. Je to těžký
![]()
@MiishaaB to mas dlouhy protokol viď? me čeká v lednu. Měla sem dva krátký a výsledky špatný, taky mam vysoký amh 22
mužů vědět kolik si za tyhle léky dopalcela at vim
ale ssi to bude stejný jak u krátkého
@Janča3030 jj mám dlouhý protokol. Já mám amh 25
Měli strach z hodně folikulů a z toho OHSS, proto mi dali hned dlouhý a nedoporučili hned ET. Folikulů mám ale kolem 10 plus 5 drobných. V pondělí jdu na OPU, tak jsem zvědavá kolik bude vajíček a kolik embryí bude ke zmražení…
Za pergoveris jsem platila celkem 1.935 Kč. Diphereline je zadarmo. Dneska musím ještě píchnout jednu dávku menopuru (místo pergoveris), na ten už pojišťovna nedává a stojí 4.500 Kč..
@MiishaaB první člověk co ho ma větší než já
Já nikoho s tak vysokou hodnotou nenašla tady:nevim: já pravé měla 1 ivf gonal a to sem měla 60 folikulu na každým takže mi to ukončily paty den a ted sem měla rekovelle prý pro ženy s vysokým amh a to sem sice měla 18 foliku ale jen jedno jediné vajíčko et byl ale nedopadlo to
tak ted mě čeká pravé dlouhy protokol taky s temihle léky A proč je poslední dávka menopur místo toho pergoverisu?
@Janča3030 jj vím, že ti to nedopadlo, moc mě to mrzí..
četla jsem příspěvky v diskuzi ivf a ket listopad 2020. Jenom jsem tam nic nepřidávala, protože jsem vlastně neměla co ![]()
Menopur proto, že je levnější.. Za ten pergoveris bysme doplaceli přes 11.000 Kč. Řekli mi, že je to v podstatě to stejný akorát levnější..
Aha Noo bude držet palečky
a u toho dlouhého té vlastně nastimuliji do přechodu viď? no jako já sem na sebe zvědavá mam z toho docela strach, takže budu čekat jak dopadnes ty když mas ten hormon taky hodně vysoký, a kam chodíš?
@Janča3030 díky ![]()
Jj v podstatě jo. Začala jsem stimulovat tak, že jsem brala 16DC duphaston 2× denně a 23DC jsem si začala píchat diphereline. Pak jsem měla MS a 2DC jsem k dipherelinu přidala pergoveris. Dneska jsem 13DC a picham poslední injekce plus ovitrelle. Chodím do Brna do Heliosu, první ivf. Musím říct, že to s naším v pohodě, občas mě tlačí podbrisek ale nic, co by se nedalo vydržet
uvidíme jakej bude výsledek ![]()
Ahoj ženy, přidám se k Vám do skupinky
i když po tom, co tu čtu jsem uplný lajk…po dvou letech snažení nás poslala gynekoložka do CAR - jsme registrovaní v Repromedě Brno, ted v pondělí jsme byli na první konzultaci s tím, že mi dělala utz a byla jsem nějaký 24dc a viděla tam pry spoustu malých utvarů a přisuzuje to endometrioze, což mi je divné, když mě na ni do této doby neupozornila dr…nemáte někdo zkušenost jak ji vyvrátit, nebo potvrdit? lze to poznat z krve?? Budu mít na Vás asi spoustu otázek
jinak všem držím palečky, at už máme v bříšku všechny malou fazolku ![]()