Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@BUFLY píše:
Nevím jestli by ta minimalka k něčemu byla, když špatně reaguju na relativně vysoké dávky
Jinak nás vyšel celý ten jeden cyklus i stim zákrokem partnera cca 80 tisíc
A zkoušeli vám jiné léky a co ten nativ (odebrat přirozeně 1 vajíčko)? A z tou minimálkou máte asi pravdu. ![]()
@Anonymní píše:
Myslim, že tak 80 tisíc
To je z ceniku PFC, který dělá genetiku v Repromede. Gennet má cenu 8000 za embryo.
Ahoj, prosím vás, čtu tady, že genetiku embryí hradí pojišťovna jen jednou ročně? Mám pí prvním ivf ale bohužel to nedošlo ani k té genetice, takže mě teď bude čekat druhé ivf ale mám špatné chromozomy, proto musí embrya na genetiku, pokud tedy budu konečně v dobré kvalitě, ale co když tedy budu mít zase málo vajíček a pošlou se na genetiku a žádné nebude zdravé? Minimálku mi v gennetu nenabízely ![]()
@Anoanonym1 píše:
Ahoj, prosím vás, čtu tady, že genetiku embryí hradí pojišťovna jen jednou ročně? Mám pí prvním ivf ale bohužel to nedošlo ani k té genetice, takže mě teď bude čekat druhé ivf ale mám špatné chromozomy, proto musí embrya na genetiku, pokud tedy budu konečně v dobré kvalitě, ale co když tedy budu mít zase málo vajíček a pošlou se na genetiku a žádné nebude zdravé? Minimálku mi v gennetu nenabízely
V Gennetu to pravidlo jednou ročně nemají. Měla jsem tam 2 ivf a hned u každého genetiku. Jednou 3 embrya a podruhé 2.
@Anonymní píše:
V Gennetu to pravidlo jednou ročně nemají. Měla jsem tam 2 ivf a hned u každého genetiku. Jednou 3 embrya a podruhé 2.
a můžu se zeptat, jak vám genetika u těchto dvou cyklů vyšla?
@Anonymní píše:
Tak super.. Díky
Ahoj holky, koukám, že se tu teď řeší genetika, prosím, jak to časově ovlivní ivf? Rozhodli jsme se, ze nakonec pujdeme na genetickou konzultaci (13.1.), segra je nositelem plicni fibrozy, jinak mi ale doporučovali v únoru zacit se stimulaci, kvuli endometrioze. Co myslíte?
odlozi nam to ještě?
@BUFLY píše:
a můžu se zeptat, jak vám genetika u těchto dvou cyklů vyšla?
Vsechny embrya špatná, ale mne je přes 40. 3 měla trizomie a 2 monosomie. Jinak mám skvělé Amh a manžel dobrý spermiogram, otehotnim bez problemu.
@leylen genetika nas s partnerem trvala cca 6 tydnu, genetika embryi 3 tydny, takze pokid budete cekat na genetiku vas dvou, urcite se to posune. Nebo aspon my jsme to s partnerem tak meli v Repromede ![]()
@leylen píše:
Ahoj holky, koukám, že se tu teď řeší genetika, prosím, jak to časově ovlivní ivf? Rozhodli jsme se, ze nakonec pujdeme na genetickou konzultaci (13.1.), segra je nositelem plicni fibrozy, jinak mi ale doporučovali v únoru zacit se stimulaci, kvuli endometrioze. Co myslíte?odlozi nam to ještě?
Pokud vám budou dělat genetické vyšetření tak se čeká tak měsíc az mesic a půl na výsledky
Pokud vám tu fibrozu potvrdi, tak vam genetik indikuje jiný typ PGT (genetické vyšetření embryii), protoze u vas budou vysetrovat embrya na tuhle nemoc. Jinak stimulaci to neovlivňuje, jen se musi udělat odběr na genetiku, coz nevím, zda si platite sami nebo je to na pojistovnu.
@leylen Ahoj, konzultace je jen informativni. Stimulace a odber probiha v ramci 1 cyklu. Po odberu a 5-ti denni kultivaci odeberou vzorek z kazdeho embria a geneticky otestuji (vysledky 4-6 tydnu).
„Tu genetickou konzultaci Vám doporučuji. Ať víme, že u Vás to riziko nehrozí. Zvažte to. I kdyby byly výsledky později, nevadí, došetřilo by se to v těhotenství, kdyby něco.“ to mi psal dr, tu genetickou vadu ma partnerova sestra. Takže vlastně nevím, jestli by vyšetřovali nas, nebo by az vybírali spermie a az transfer by se proste provedl pozdeji… uz mi z toho hrabe, do toho se minuly mesic objevila ta endometroska, tak se tvarili, ze me chteji mit rychle z krku.
@leylen píše:
„Tu genetickou konzultaci Vám doporučuji. Ať víme, že u Vás to riziko nehrozí. Zvažte to. I kdyby byly výsledky později, nevadí, došetřilo by se to v těhotenství, kdyby něco.“ to mi psal dr, tu genetickou vadu ma partnerova sestra. Takže vlastně nevím, jestli by vyšetřovali nas, nebo by az vybírali spermie a az transfer by se proste provedl pozdeji… uz mi z toho hrabe, do toho se minuly mesic objevila ta endometroska, tak se tvarili, ze me chteji mit rychle z krku.
Vajíčko a ani spermie nejde geneticky vyšetřit, vyšetřují se až embrya odběrem buněk paty den vývoje pred zamrazenim. To řešení v těhotenství myslí, ze by se asi dělalo vyšetření třeba plodovky, nebo podrobnější ultrazvuk a pripadne přerušení těhotenství, jinak mne nic nenapadá. To se asi zeptej přímo doktorů.
@Anonymní píše:
Vajíčko a ani spermie nejde geneticky vyšetřit, vyšetřují se až embrya odběrem buněk paty den vývoje pred zamrazenim. To řešení v těhotenství myslí, ze by se asi dělalo vyšetření třeba plodovky, nebo podrobnější ultrazvuk a pripadne přerušení těhotenství, jinak mne nic nenapadá. To se asi zeptej přímo doktorů.
To se zeptám, jen jsem nedockava
dekuji za objasnění ![]()