Ivf leden 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
542
5.1.21 22:13

@Ditu566 ahojky, promin, ze se do tve konverzace vkladam, ale chodime taky do Repromedy, „pandu“ jsme meli taky a ten pohovor s genetickou je vzdycky-ona vam vlastne rekne, jak ty vysledky dopadly. Rekne, jestli se tam neco naslo, co to pro vas a vase miminko znamena nebo jake pripadne dalsi vysetreni by bylo dobre udelat(napr. genetika embryi), pak za cca dva tydny nam prisly ty vysledky mailem v dokumentu.
Dopredu urcite nemusis mit strach, my jsme s ni meli pohovor taky a zadny problem u nas nebyl ;) takze hlavne zadne stresy dopredu a drzim moc pesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
6.1.21 06:33

@Ditu566 jj, PANDU jsme si nechali dělat oba (stálo to cca 9 000 Kč.). Než byly výsledky, tak to trvalo asi cca 6 týdnů a pak jsme měli konzultaci po skypu s paní doktorko Němečkovou, kde se nejdřív ptala na rodinou anamnézu nás obou, celkem dopodrobna a do široké rodiny, až jsem chvílema ani nevěděla :D. Pak nám sdělila výsledky, byly tam právě testy na ty nejtěžší a nevyléčitelné nemoci a pak ještě další. Co si pamatuju, protože mi to nevyšlo dobře, tak mě vyšla nízká hodnota AMH - mám nízkou zásobu vajíček a drobnou poruchu metabolismu kyseliny listové ale to má prej každý :nevim:.
Jinak shodou okolností, jsem paní doktorce v pondělí psala, že chci aby mi zprávy poslala na mail, protože konzultaci jsme měli na Mikuláše a že nám to pošle a zatím nic.
Můžu se zeptat, jak jste v Repromedě spokojení? Já mám hodně rozpolcené pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
6.1.21 06:36

@Paní Píďová Můžu se také zeptat, jak jste spokojeni v Repromedě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
6.1.21 10:39

@BUFLY tak ja nemam moc s cim porovnavat, ale spokojena celkem jsem :oops: doktorku jsem mela pri konzultacich vzdycky stejnou, pred odberem mi delala vsechny utz ona, jen teda ted mezi svatky jsem mela jinou, ale to je pochopitelne, ze tam asi nebudou vsichni, doktorka mi odepisovala na maily vzdycky jeste ten nebo nejpozdeji druhy den, pred odberem si me pozvala radsi na dva utz, aby se to vsechno presne nacasovalo, sice toho na odber nebylo moc(i kdyz AMH mam uplne v pohode), ale po odberu zadne komplikace, ted se KET posunul, ale to je tim, ze proste moje telo nebylo pripravene na transfer, tak si radsi pockam dalsi mesic… Ale jinak se s nama myslim bavi hezky, sice mi prijde, ze nektere veci se musim doptavat, ale to mi nedela problem :palec: takze za me spokojenost :hug:

Proc mas rozpolcene pocity? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
6.1.21 10:59
@Paní Píďová píše:
@BUFLY tak ja nemam moc s cim porovnavat, ale spokojena celkem jsem :oops: doktorku jsem mela pri konzultacich vzdycky stejnou, pred odberem mi delala vsechny utz ona, jen teda ted mezi svatky jsem mela jinou, ale to je pochopitelne, ze tam asi nebudou vsichni, doktorka mi odepisovala na maily vzdycky jeste ten nebo nejpozdeji druhy den, pred odberem si me pozvala radsi na dva utz, aby se to vsechno presne nacasovalo, sice toho na odber nebylo moc(i kdyz AMH mam uplne v pohode), ale po odberu zadne komplikace, ted se KET posunul, ale to je tim, ze proste moje telo nebylo pripravene na transfer, tak si radsi pockam dalsi mesic… Ale jinak se s nama myslim bavi hezky, sice mi prijde, ze nektere veci se musim doptavat, ale to mi nedela problem :palec: takze za me spokojenost :hug:Proc mas rozpolcene pocity? :think:

Nás potkalo hned několik spíše organizačních „nedorozumění“ - nejdřív kvůli spermiogramu (že výsledky zavolají, nevolali, tak jsme volali mi, pak že zavolá doktor, taky nevolal, pak to poslali mailem bez nějakého vysvětlení…), pak jsme tam jeli na konzultaci, seděli v čekárně nekonečně dlouho a volali na mobil, kde jako jsme, že pan doktor si na nás udělal čas a my nepřijdeme, tak jsme slečně sdělili, že čekáme už 2 hodiny v čekárně (a to jsme se ji na recepci po příchodu nahlásili)… Výsledky testů a kalkulace ceny taky nikdo na mail neposlal jak slíbili, takže jsem vždycky jen koukala, kolik mám platit při každé návštěvě a psát doktorce o výsledky… A na vyšetření jsem před odběrem byla 5× a jen jednou jsem měla svého doktora (ze začátku), jinak pokaždé nějakou jinou doktorku, chápu že jsou svátky ale s doktorem jsem nemluvila jak dlouho, jen mi v pátek budou volat a mám si promyslet, jestli půjdu do střádacího cyklu a když jo, tak mi doktor nachystá další léky a pak si je mám vyzvednout, ale že by se měla konat nějaká konzultace, jestli změnit léky nebo dávku aby byla tentokrát stimulace úspěšnější, tak to ne…
Jinak přístup sestřiček a obecně personálu je příjemný ale hodně to na mě působí někdy neosobním dojmem a výrobnou na děti… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
6.1.21 11:34

@BUFLY tak tomu rozumim, ze mas takove pocity, to me mrzi, ze mas takove zkusenosti… Jako my na mail dostali jedine vysledky a to vysledky genetiky nas s pritelem, ted na posledni konzultaci jsem se ptala, jestli nam poslou vysledky genetiky embryi a to doktorka rikala, ze se to bezne nedela, ale ze se nemusim bat, ze je vsechno v poradku(i mi to primo ukazovala u ni na monitoru), kalkulaci ceny nam vytiskli, ale stejne se to docela dost lisi, vysledky pritelova spermiogramu(nevim, jestli se tomu tak da rict, byl na TESE) nam rekli pri rozmrazeni jednoho odebraneho vzorku(rekli, ze jsou spermie line, nejsou uplne kvalitni a nereaguji ani na nejaky ten stimulant, ktery tam dali, ale ze i tak tam neco vybrali) a ja navic na vsechno nepotrebuju papir, takze to mi zas az tak uplne nevadi :think: jinak my tam pravidelne cekame(pokud nejdu na utz, to me berou vicemene hned), na prvni konzultaci jsme v cekarne cekali taky skoro dve hodiny, ale to ji zdrzeli ti, co byli pred nami… No ve vysledku ja muzu za nas rict, ze jsme spokojeni a jestli diky nim budeme mit deti, tak mi je asi vsechno ostatni celkem jedno :nevim: :andel:

Tak si tam zkus zavolat a rict, ze chces konzultaci s tim konkretnim doktorem pred tim, nez pujdes do te stradaci stimulace, to nejde? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
6.1.21 11:55

@Paní Píďová
to máme podobné, přítel byl také na MESE/TESA…já se prostě po těch lapáliích uklidňuju tím, že pokud vše teď neprobíhalo podle plánu a měli jsme ze začátku smůlu, tak na konci přijde za odměnu to miminko a jiné věci mě nezajímají. Nejsem typ, co by zase hned měnil CAR, takže zůstaneme a budeme bojovat, aspoň tři pokusy tam bych tomu dala…
Je pravda, že pokud bych se měla rozhodovat znovu, tak bych si doma prosadila ten Helios :D
Já uvidím, jak na tom budou ty moje dvě vajíčka v pátek a podle toho promyslíme doma, jak budeme postupovat dál.
Můžu se ještě zeptat, na kolik Vás vyšel cca ten první cyklus? (vč. Pandy a TESA)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
6.1.21 14:45

Ahoj ženy, sedim prave ted v Repromede v Brne, taky nemam moc zkusenosti k porovnani, ale vzdy jsme byli spokojeni s pristupem a nikdy jsme nejak dlouho necekali, nase prvni konzultace probehla, i kdyz jsme meli v tu dobu covid, dr Hromadova s nami mela skype konzultaci, coz jsme ocenili, zbytecne by se nam vse o tri tydny posunulo.
Jsem napnuta a zvedava :nevim:
Kdyz to shrnu, tak manzel je v poradku, me vyslo mensi AMH -1,4. Gynekolozka mi predepsala v lednu Femaru a po trech mesicich 1-1-1 uzivani, mi zabrala a ja mela krasnou ovulaci, bohuzel ani po 7mi mesicich uzivani ani naznak tehotenstvi, tak nas poslala na genetiku a vysla mi cysticka fybroza a poslala nas do CAR a dnes tu sedime po druhe :palec:

Myslim na nas vsechny, aby jsme se brzy dockaly vytouzeneho miminka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
6.1.21 14:46

@Ditu566 Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
6.1.21 18:05

@BUFLY ted jsem to pocitala a prozatim jsme na 65.000 8o :roll: a to jsem jeste zvedava, kolik budeme platit za rozmrazeni, transfer a podobne „srandy“ kolem :think: ale to se neda nic delat, pocitali jsme s tim, ze to nebude levna zalezitost, takze jsme na to byli pripraveni 8) a hlavne bych dala i tu posledni korunu za to, abychom mohli mit svoje deti :srdce:
@Ditu566 ja prave taky nejsem z tech, co by si hned hledal novy car, to by se muselo joooo neco stat, abych hned odchazela :oops: a jak jsi dneska dopadla? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
6.1.21 20:01

Tak z toho holky nejsem vubec moudra :( v genetice mi vysel syndrom fraginalniho chromozomu X…dovezla jsem si teda leky ( zitra napisu nazev a davku-ted uz jsem v pelechu protoze me desne boli hlava) 2dc zacnu stimulovat a 13 dc bude odber -pokud vse bude ok, ale moji rodice musi jit na krevni testy a bude se zkoumat genetika a pote teda bude genetika i embrii, strasne moc doufam, ze bude alespon jedno embrio v poradku a IVF vude uspesne :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
6.1.21 22:40

Stimulace

Tak se k vam holky přidávám konečně po skoro roce řešení na klinice a začínám zítra stimulaci - krátký protokol s gonalem a když bude vše bez komplikací, tak pak hned ET, tak jsem zvědavá!:s :dance: mile:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
7.1.21 13:55

@Ditu566 to me mrzi :( ale neboj, v dnesni dobe moznosti genetiky embryi to zdrave proste najdou ;) drz se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
7.1.21 16:04
@Paní Píďová píše:
@Ditu566 to me mrzi :( ale neboj, v dnesni dobe moznosti genetiky embryi to zdrave proste najdou ;) drz se :hug:

Pokud nejake budou :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
8.1.21 17:43

Dlouhý protokol

Ahojky, mohu se prosím zeptat? Mám mít dlouhý protokol a MS jsem dostala 27.12 někdy v 17:00.. Mě teda říkali, že když je to takto navečer, že se to bere jako nultý den, a jsem objednaná na 15.1 s tím, že pokud nebude žádná cysta nebo jiný problém, tak hned začneme. Ale to budu 19DC pokud se první počítá jako nultý, a já všude čtu, že dlouhý protokol se začíná 20-23DC a že ta první injekce není na doma, tudíž mi ji musí píchnout v CARu.. Myslíte, že bude hodně vadit pokud mi ji pichnou už 19DC nebo mi dají injekci domu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí