Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@edika85 To věřím
. Já chodím na aqua aerobik a uz při stimulaci mi nedoporucovali cvičit, taky mi to chybělo. Přítel to s turou taky zas tak neprehani, ja jsem aktivnější
. V létě trávíme dovolenou vždycky na horách. Jinak někdy vyrazíme na víkend na túry, Nebo wellnes pobyt, takový pobyty ma nejraději ![]()
@Evva21 Jé tak aqua aerobik jsem ještě nezkoušela, ale musí to být super na fyzičku. já taky miluju hory, každý rok jezdíme alespoň na pár dní lyžovat. A s mamkou milujeme běžky, takže s tou vždycky vyrážíme, když u nás na chatě napadne sníh. Wellness víkendy to zní super!! Já si wellness vždycky dopřeju právě na horách po lyžovačce. Jinak na víkendy nikam moc nejezdíme. Taky bych to měla zavést. ![]()
Čusík holky, vy jste ale aktivní šikulky…to já jsem celkem lenoch
Ale oproti mládí se snažím hýbat víc.
@edika85 Stimuluji od 2. dne cyklu gonal 150. Zítra jdu na kontrolní ultrazvuk - pak mi řeknou, zda si mám ještě píchnout zítra nebo už ne a dozvím se také termín OPU. Akorát ty injekce na potlačení ovulace mi moc dobře nedělají (je mi mdlo), ale pořád to jde. To už snad také jen párkrát. A ty už máš přesný termín?
Hezké dobré ráno všem!! ![]()
@Akulínek85 tak to máš nádhernou nadílku na to, že jsi si píchala jen 150. Já jsem právě skončila až na 300, abychom měli jistotu, že těch 6folíku doroste.
Jinak ty injekce na potlačení ovu, to bude možná to samé jako ten dekapeptyl, který jsem si píchala k Puregonu a ten mi taky dělal zle. Ze začátku na mě taky šly mdloby, bylo mi zle od žaludku, měla jsem deprese a polévalo mě horko jako bych byla v menopauze. Jen co jsem pak začala stimulovat, tak se to trochu zlepšilo. Ale i tak to byly náročné 3 týdny. Tak snad už zítra budeš vědět víc ![]()
Na KET jdu ve čtvrtek ve 13:30, tak snad to tentokrát vyjde ![]()
@edika85 je tak to na tebe budu myslet. aby to krásně dopadlo ![]()
@Akulínek85 tak to stimuluješ krásnou dávku a máš krásný počet vajíček
no já jsem stimulovala 225 jednotkama a měla jsem jen 7 folíku a jedno vajíčko
ale ty fakt máš krásný počet. držím palečky ![]()
Zdravím všechny
. Já stimulovala 225 jednotek, ke konci mi ještě navýšil na 300 a měla jsem sedm foliku a 2 vajíčka
. No příští týden se objedname do caru na další kolo
@Akulínek85 Ja se musím hýbat, jinak bych byla jak tank
. V mladí jsem to tak neresila, pořád jsem někde litala, nemusela jsem hlidat každý kilo. No teď jsem na tom hůř ![]()
@edika85 Tak to možná půjdeme ve stejný den - mně předběžně řekli buď ve čtvrtek nebo v pátek - akorát já na OPU a ty na KET ![]()
@katerina1006 No přijde mi to divné, ale mám celkem vysoký AMH (7) - jsem byla dost překvapená, myslela jsem si, že vysoký většinou mívají holky s pcos, ale to mi nezjistili (i menstruaci normálně mám a ovulaci také mám normálně). Ještě aby byla kvalitní vajíčka.
@Evva21 Určitě dej vědět, budeme Ti držet pěstičky
Nám dneska volali, že to konečně schválila pojišťovna. Začali mě totiž stimulovat i bez schválení. Naštěstí to schválila ještě před OPU.
Všem přeji krásný den a pokud možno pohodový…
Holky, normálně jsem „posera“ a ty injekce na potlačení ovulace si prostě sama nepíchnu, poprvé mi i sestřička dala tenčí jehly, když mě viděla, jak se tvářím jen na to pero
No jenže v sobotu tam byla jiná sestřička a ta mi už tenčí jehly nedala a manžel večer říká - ajejej - tenčí jehly nejsou
Tak jsem se mu málem skácela. Obdivuji všechny, které si to píchají bez asistence. A to mám ještě kliku, že to manželovi nevadí, jen nechce, abych u toho vydávala jakékoliv zvuky, povzdechy apod. ![]()
@Evva21 Já byla jako dítě dost buclatá, pak jsem shodila asi 15 kg a snažím se to držet. Jenže mám ráda jídlo a pohyb moc ne
Takže je to celkem náročné. Snažím se nejíst večer (nebo se alespoň nepřejídat). A musím pít víc vody a hlavně nepít sladké. Ale je to věčný boj. Ostatní pak řeknou, ty se máš, že jsi „hubená“ (což tedy nejsem - jsem akorát). Nicméně mně i to akorát stojí dost úsilí. A to obě segry jsou skoro jako z koncentráku a na mně je vidět skoro každý knedlík. Navíc jsem na sporty lempl, pak to má člověka bavit, když mu to prostě nejde. A teďka už jsem poslední dobou cvičila jen hormonální jógu nebo cvičení dle L. Mojžíšové na pánevní dno. Ale při stimulaci už necvičím nic, protože večer přijdu a jsem zralá na postel.
@Akulínek85 To je fajn, ze jsi začala bez schválení. Posledně jsme to měli schválené během týdne. Bylo by fajn, kdybych stihla stimulovat už v prosinci. Dle toho jaký mi dají protokol.
Za celou dobu stimulace, jsem si nepichla ani jedno pero, vše zastal přítel. Ja to nedala
. Též obdivuji holky, co si píchají samy, No věřím, ze na tam asi nic není, Ale jsem srab ![]()
@Akulínek85 Ja to měla zase naopak, od mala jsem byla sama ruka, sama noha. Pamatuju si, ze babička říkala našim at mě dají do ozdravovny, abych přibrala. Neresila jsem co jim, ve škole jsem hodně sportovala. No ještě do těch 20 let to bylo fajn. A pak jsem se začala postupně spravovat. Dopracovala jsem to tak daleko, ze se musím hodně hlídat
. Ale, když máme oslavu nebo návštěvu, dám si cokoliv a pak zase frcim na zdravější stravě. V rodině jsem snad jediná, co se hlidam ![]()
@Evva21 To já jsem taky asi jediná
Dost jsem se bála i té stimulace, abych nezačala kynout. Protože hormony jsem do sebe nikdy necpala, až na 1 výjimku (2 měsíce).
@Akulínek85 Ja brala po laparoskopii Visanne (umělý přechod), a za tu dobu co jsem ho užívala, jsem přibrala 12 kg ![]()